İran'dan İsrail saldırıları sonrası flaş karar: ABD ile müzakere masasından kalktı 

İran, İsrail'in Tahran, Tebriz, İsfahan, Loristan ve Kirmanşah şehirlerine düzenlediği saldırıların ardından 15 Haziran'da Umman'da yapılması planlanan ABD ile nükleer müzakerelere katılmayacağını duyurdu.

Kaydet
|

İran devlet televizyonunun haberine göre; İran, 15 Haziran'da Umman'ın başkentinde yapılması planlanan ABD ile dolaylı nükleer görüşmelere katılmayacak.

İran'dan İsrail saldırıları sonrası flaş karar: ABD ile müzakere masasından kalktı - 1. Resim
Başlık Resmiİran'dan İsrail saldırıları sonrası flaş karar: ABD ile müzakere masasından kalktı - 1. Resim

GÖRÜŞMELER 15 HAZİRAN'DA YENİDEN BAŞLAYACAKTI

ABD'nin İran'ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerini tamamen durdurması ısrarı nedeniyle bir süre gerçekleştirilemeyen görüşmelerin 15 Haziran'da yeniden başlayacağı bildirilmişti.

BAKMADAN GEÇME
İran, İsrail saldırısından ABD
HABER

İran, İsrail saldırısından ABD'yi sorumlu tuttu: İzni olmadan gerçekleşemez

ÜST DÜZEY YETKİLİLER HAYATINI KAYBETTİ

İsrail, sabaha karşı İran'ın başkenti Tahran, Tebriz, İsfahan'daki Natanz nükleer tesisi ile Loristan ve Kirmanşah kentlerine saldırılar düzenledi. Saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami dahil üst düzey askeri yetkililer ile nükleer bilim insanları hayatını kaybetti.

SİVİL YERLEŞİM YERLERİ DE VURULDU

İsrail'in Tahran'daki saldırılarında sivil yerleşim yerleri de vurulurken çok sayıda sivil vatandaş da hayatını kaybetti.

BAKMADAN GEÇME
İsrail İran
HABER

İsrail İran'a saldırdı, AK Parti'den sert tepki geldi! "Barbarcadır, hiçbir gerekçesi olamaz..."

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.