Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İran'dan nükleer baskılara sert cevap: Asla kabul etmiyoruz

İran'dan nükleer baskılara sert cevap: Asla kabul etmiyoruz

İsrail ile süren çatışmalara yönelik açıklamalarda bulunan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, nükleer konusunda yapılan baskılara kesin bir dille cevap verdi. Pezeşkiyan "Nükleer faaliyetlerde güven ortamı oluşturmak için diyaloğa ve iş birliğine hazırız, ancak bu faaliyetlerin tamamen durdurulmasını asla kabul etmiyoruz. Ayrıca Siyonist rejimin saldırılarının sürmesi durumunda cevabımız daha şiddetli ve kararlı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaydet
a- | +A

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, "Nükleer faaliyetlerde güven ortamı oluşturmak için diyaloğa ve iş birliğine hazırız, ancak bu faaliyetlerin tamamen durdurulmasını asla kabul etmiyoruz" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Pezeşkiyan görüşmede, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının bölge güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, uluslararası toplumu etkili adımlar atmaya çağırdı. Macron’un güven inşasına yönelik çağrısına cevap veren Pezeşkiyan, "Ben en başından beri, tüm dünya ülkeleriyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı iş birliğini güçlendirme arayışında oldum ve hala da bu arayıştayım. Ancak bu süreci baltalayan taraf, Tahran’da İsmail Haniye’ye düzenlenen suikastla işe başlayan Siyonist rejim olmuştur" dedi.

İran'dan nükleer baskılara sert cevap: Asla kabul etmiyoruz - 1. Resim
Başlık Resmiİran'dan nükleer baskılara sert cevap: Asla kabul etmiyoruz - 1. Resim

"REJİMİN AMACI TÜM BÖLGEYİ GÜVENSİZ HALE GETİRMEK"

Mesud Pezeşkiyan, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarla uluslararası kuralları açıkça ihlal ettiğini vurgulayarak, "Bu rejimin amacı tüm bölgeyi güvensiz hale getirmek. Devletler ve uluslararası kurumlar, bu saldırıları kınamalı ve etkin şekilde durdurmalı" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan
HABER

Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın savaşı bitirme planı! İstanbul'da planlanan toplantıyı Hamaney veto etti

"ŞEFFAF İŞ BİRLİĞİNE VE GÜVENCE SUNMAYA HAZIRIZ"

İran’ın nükleer programına değinen Pezeşkiyan, "Dini Liderin fetvasına dayanarak, İran hiçbir zaman nükleer silah üretme amacı taşımadığını defalarca belirtti. Uluslararası yasalar çerçevesinde şeffaf iş birliğine ve güvence sunmaya hazırız. Ancak meşru nükleer haklarımızdan da asla vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME
Trump 2 haftayı beklemeyebilir! ABD
HABER

Trump 2 haftayı beklemeyebilir! ABD'nin Fordo nükleer tesisi planında değişiklik ihtimali

"NÜKLEER FAALİYETLERİN TAMAMEN DURDURULMASINI ASLA KABUL ETMİYORUZ"

İran’ın savunma gücünün pazarlık konusu olamayacağını ifade eden Pezeşkiyan, "Uluslararası kuralların ülkelere ve halklara tanıdığı haklar, savaşla veya tehdit yoluyla ellerinden alınamaz. Nükleer faaliyetlerde güven ortamı oluşturmak için diyaloğa ve iş birliğine hazırız, ancak bu faaliyetlerin tamamen durdurulmasını asla kabul etmiyoruz. Ayrıca Siyonist rejimin saldırılarının sürmesi durumunda cevabımız daha şiddetli ve kararlı olacaktır" dedi.

İran'dan nükleer baskılara sert cevap: Asla kabul etmiyoruz - 2. Resim
Başlık Resmiİran'dan nükleer baskılara sert cevap: Asla kabul etmiyoruz - 2. Resim

"BÖLGEDE İSTİKRAR, İSRAİL'İN DURDURULMASIYLA OLUR"

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, ülkenin savunma kapasitesinin asla pazarlık konusu yapılamayacağını söyleyerek, "Barış ve güvenlik ancak karşılıklı güven ve saygıyla mümkün olur. Bugün bölge ve dünya için istikrarın sağlanması ve korunmasının en temel şartlarından biri, Siyonist rejimin durdurulmasıdır" ifadelerini kullandı.

"İRAN, HER TÜRLÜ YAPICI DİYALOĞA HAZIR"

Her türlü müzakere ve diyalog teklifine açık olduklarını belirten Pezeşkiyan, "Ancak bu süreç yalnızca uluslararası hukuk çerçevesinde yürütülmeli. İran, açık ve net hakları temelinde her türlü yapıcı diyaloğa hazırdır" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME
Çatışmalar tırmanıyor! 3 F-14 savaş uçağı hedef alındı
HABER

Çatışmalar tırmanıyor! 3 F-14 savaş uçağı hedef alındı

"İSRAİL'İN İRAN'A YÖNELİK ASKERİ SALDIRISINDA YER ALMADIK"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise görüşmede, "Önceki görüşmemizde de belirttiğim üzere, İsrail’in İran’a yönelik askeri saldırısında yer almadık ve bu saldırıyı desteklemedik. Fransa’nın tutumu net. Sivil ve nükleer olmayan merkezlere yönelik her türlü saldırı kınanmalıdır" dedi.
Fransa, İngiltere ve Almanya’nın dışişleri bakanlarının İranlı mevkidaşlarıyla yaptığı son görüşmelere işaret eden Macron, "Fransa’nın amacı, askeri çatışmaları durdurmak ve gerginliği azaltmaktır. Egemenliklere baskı ve tehditle müdahale etmek doğru bir yöntem değildir" ifadelerini kullandı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.