Kızılhaç raporu: Fas'taki 6,8 büyüklüğündeki depremden 6,6 milyon insan etkilendi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kızılhaç raporu: Fas'taki 6,8 büyüklüğündeki depremden 6,6 milyon insan etkilendi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fas'ta 2 bin 946 kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrasında Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC),bir rapor yayımladı. Raporda, 6,8 büyüklüğündeki depremden 6,6 milyon insanın etkilendiğini duyurdu.

Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Fas’ın Marakeş kenti merkezli depremle ilgili rapor yayımladı. IFRC, şu ana kadar 2 bin 946 kişinin hayatını kaybettiği depremden 6,6 milyon kişinin etkilendiğinibildirdi.

Buna göre Fas, 8 Eylül'de yerel saatle 23.00 sıralarında 6,8 büyüklüğündeki depremle sarsıldı, 19 dakika sonra 4,9 büyüklüğünde artçı sarsıntı yaşandı. Merkez üssü Marakeş şehrinin 71 kilometre güneybatısındaki Yüksek Atlas Dağları olarak belirlenen deprem, Portekiz ve Cezayir'de de hissedildi.

Depremin merkez üssünün 50 kilometre yakınlarında yaklaşık 380 bin kişi, sarsıntılardan etkilenen bölgelerde 6,6 milyon kişi yaşıyor.

DEPREM BÖLGESİNDE HEYELAN RİSKİ

Fas İçişleri Bakanlığı, son verilere göre depremde can kaybının 2 bin 946, yaralı sayısının 5 bin 674 olduğunu duyurmuştu. Bölgedeki heyelan riski, kurtarma ve yardım çalışmalarını zorlaştırırken acil servis ekipleri, ihtiyaç sahiplerine ulaşmakta zorluk yaşıyor.

Kuzey Afrika ülkesi Fas’taki deprem, merkezi yönetimi çok büyük baskı altında bırakırken, çok sayıda ülkeden yardım göndermeye hazır olduğunu duyurdu. Fas, şu ana kadar sadece dört ülkeden, İspanya, İngiltere, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen yardımları kabul etti.

2004 YILINDAN SONRAKİ EN YIKICI DEPREM

Fas'ta 1900 yılından bu yana kadar büyüklüğü 5 ve üzeri olarak ölçülen 9 deprem yaşandı. Marakeş'te yaşanan son deprem, 2004 yılındaki depremden sonraki en yıkıcı sarsıntı olarak kayıtlara geçti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...