Ölü sayısı 3 bine yaklaştı! Deprem, Fas'ın yüzde 8'ini yuttu...

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Ölü sayısı 3 bine yaklaştı! Deprem, Fas'ın yüzde 8'ini yuttu...

Dünya Haberleri  / HABER MERKEZİ

Merkez üssü Marakeş olan 7’lik deprem Fas’ı yerle bir etti. 12 milyar dolarlık hasara yol açan felaket, ülkenin yüzde 8’lik kısmını yuttu. Gazeteci ve yardım derneği başkanı Ezzaki Lahcen "Enkaz altında hâlâ yüzlerce kişi var. Türkiye’nin 6 Şubat sonrası başardıklarını imrenerek takdir ediyoruz" dedi.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Fas’ta son yüzyılın en ağır felaketi olarak gösterilen deprem ülkede büyük tahribata yol açtı. Gazetemize konuşan Faslı gazeteci-aktivist Esbana Nezihe, ülkenin başkenti Rabat ve Fes, Meknes, Kazablanka ve Agadir şehirlerinde de hissedilen 7 büyüklüğündeki depremin Merakeş ve Şişava’yı tamamen yuttuğunu söyledi.

"HAYAT GERÇEK MANADA FELÇ"

Tüm hastanelerin yaralılarla dolduğunu, ülkede olağanüstü günlerin yaşandığını aktaran Nezihe "Bölge mimarisinin 2 ya da 3 katlı evlerden oluşması ve merkez üssün dağlık bölgede bulunmasını bir şans olarak görüyoruz. Yollar kapalı. Kıt imkânlarla yıkılan köy ve kasabalara ulaşılmaya çalışılıyor. Fas’ta hayat gerçek manada felç" diye konuştu.

MALİYETİ 12 MİLYAR DOLAR CİVARINDA

Fas Sebil Derneği Başkanı Ezzaki Lahcen ise depremin kuzeyden güneye tüm Fas’ı sarstığını kaydetti. Depremde Türkiye’deki gibi bir millî seferberlik olmadığından yakınan Lahcen "Türkiye’de yaşananlarla burada olanlar arasında belki bin fark sayabilirim. Orada çok güçlü bir devlet-millet dayanışması vardı. Tüm ülke seferber oldu. İyi niyetlere rağmen Fas’ta böyle bir bütünlük ve organizasyon sergilenemedi. Depremin en ağır tahribatı turizm bölgelerinde yaşandı. Mevcut tablo dâhilinde depremin Fas’a maliyeti 12 milyar dolar civarında" dedi.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 901’e, yaralıların sayısı 5 bin 530’a yükseldi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...