Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Mahmud Abbas Filistin'e gidecek mi? İsrail'in 'ret' kararına cevap verdi

Mahmud Abbas Filistin'e gidecek mi? İsrail'in 'ret' kararına cevap verdi
Fotoğraf Başlığı Mahmud Abbas Filistin'e gidecek mi? Israil'in 'ret' kararina cevap verdi

TBMM'de yaptığı konuşmada "Ya zafer ya şehadet" diyerek Filistin'e gideceğini dünyaya duyuran Mahmud Abbas'a İsrail'den 'ret' kararı geldi. Filistin cephesinden İsrail'in bu kararına sert tepki geldi.

Kaydet
a- | +A

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ağustos'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) dünyaya seslenmiş ve İsrail'in Gazze Şeridi'nde uyguladığı katliamı dünyaya anlatmıştı.

"Katiller ve savaş suçluları işledikleri suçtan dolayı kurtulamayacaklar" diyen Abbas, "Gazze'de bir başka devlet kurulamaz. Ve Gazzesiz bir Filistin devleti de olamaz. Halkımız teslim olmayacaktır." diye konuşmuştu. Abbas, "İslam'ın hükmünü uyguluyoruz. Ya zafer ya şehadet." diyerek Filistin'e gideceğini söylemişti.

Abbas, "Uygulanmayan 80 kararı veren BM Genel Kurulu'na da sesleniyorum; Bizler önümüzdeki Gazze'den sonra Kudüs-ü Şerif'e yöneleceğimi de ifade etmek istiyorum. Ebedi başkentimize de gideceğim" diye de eklemişti.

BAKMADAN GEÇME
Mahmud Abbas
HABER

Mahmud Abbas'ın TBMM'ye damga vuran konuşması dünya basınında

İSRAİL'DEN MAHMUD ABBAS'A 'RET' KARARI

Abbas'ın dünya gündeminde de yer bulan bu sözlerinin ardından Filistin harekete geçti ve Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze Şeridi'ne Mısır yerine İsrail üzerinden geçişi izin izin talebinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME
TBMM
HABER

TBMM'den dünyaya duyurmuştu! Mahmud Abbas'ın Gazze ziyaretindeki hedefi belli oldu

Bu isteğe İsrail kanadından olumsuz cevap geldi.

Mahmud Abbas Filistin'e gidecek mi? İsrail'in 'ret' kararına cevap verdi - 1. Resim
Başlık ResmiMahmud Abbas Filistin'e gidecek mi? İsrail'in 'ret' kararına cevap verdi - 1. Resim

FİLİSTİN'DEN İSRAİL'E TEPKİ

Abbas'ın Gazze'ye ziyaretinin engellenmesine dair karara Filistin Devlet Başkanı Özel Temsilcisi Riyad el-Maliki tepki gösterdi.

Maliki, “Filistin Devlet Başkanı'nın Filistin topraklarının herhangi bir yerini ziyaret edebilmesi için izne ihtiyacı yok” dedi.

Bu kararın Gazze’nin İsrail askeri işgali altında olmasının bir kanıtı olduğunu vurgulayan Maliki ayrıca "Abbas, İsrail'in Gazze'ye girişine izin vermeyeceğini önceden biliyordu" dedi.

Bu sebeple Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın İsrail engelinin üstesinden gelmek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden destek ve güvenlik garantileri talep ettiğini açıkladı.

BAKMADAN GEÇME
Meclis
HABER

Meclis'te tarihi gün... Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan dünyaya 'Gazze' mesajı: Ya zafer ya şehadet

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.