Prigojin'in ölmeden önceki son fotoğrafları ortaya çıktı: Afrika'da selfie çekmiş

Düzenleyen: / Kaynak: Daily Mail
- Güncelleme:
Prigojin'in ölmeden önceki son fotoğrafları ortaya çıktı: Afrika'da selfie çekmiş

DÜNYA Haberleri  / Daily Mail

Wagner lideri Yevgeni Prigojin, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yerel halkla selfie çekildiği ortaya çıktı. Fotoğraflarda, Prigojin'in daha önceki görüntülerin aksine sivil kıyafetli olduğu dikkat çekiyor.

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin’in şüpheli bir uçak kazasında ölmesinden birkaç gün önce çekildiği ifade edilen fotoğrafları ortaya çıktı. Fotoğraflarda, Prigojin’in Wagner güçlerinin bulunduğu Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki yerel halkla selfie pozu verdiği görülüyor.

Prigojin, daha önceki görüntülerinden alışık olunduğu gibi askeri kamuflajla değil, sivil kıyafetler içerisinde görülüyor. Fotoğrafların Wagner liderine ait son video kaydından önce çekildiği ifade ediliyor. Prigojin, askeri kamuflaj ve elinde silah bulunan son videosunda, “Çalışıyoruz. Sıcaklık 50 derecenin üzerinde, tam da istediğimiz gibi. Wagner, Rusya’yı tüm kıtalarda daha büyük, Afrika’yı ise daha özgür kılıyor” ifadesini kullanmıştı.

Video kayıtlarının inceleyen uzmanlar, Prigojin’in Mali’de olduğunu tespit etmişti.

BAŞARISIZ DARBE GİRİŞİMİ

‘’Putin’in baş aşçısı’’ olarak da bilinen Prigojin’in liderliğinde Wagner grubu, Rusya’da 24 saat süren bir darbe girişiminde bulunmuştu. Sınır şehri Rostov-na Donu’nu ele geçiren Wagner güçleri, Moskova’ya ilerleyecekleri duyurmuştu.

Rus ordusu ile Wagner güçleri arasındaki şiddetli çatışmalara neden olan ‘’Moskova’ya yürüyüş’’ Belarus Devlet Başkanı Alexandr Lukaşenko’nun arabulucu olmasıyla sona ermişti. Lukaşenko’nun aracılığıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Prigojin arasında Kremlin’de yapılan görüşmelerde, Wagner güçlerinin Belarus’a çekilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Prigojin'in ölmeden önceki son fotoğrafları ortaya çıktı: Afrika'da selfie çekmiş

PRİGOJİN’İN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ

Yevgeni Prigojin’i taşıyan Embraer Legacy 600 model özel jet, Rusya’nın Tver şehrinden bilinmeyen bir sebeple düştü. Uçakta bulunan Prigojin dahil 9 kişi hayatını kaybetti. Uçakta, Prigojin’in yanı sıra Wagner’in üst düzey isimlerinin de olduğu bildirildi.

GİZLİ CENAZE TÖRENİ

Wagner grubunun basın servisi, Prigojin’in kamuya kapalı bir cenaze töreniyle defnedildiğini duyurdu. Prigojin’e veda etmek isteyenlerin, Porokhovskoye Mezarlığı’nı ziyaret edebileceğİ belirtildi.

Dün Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in Prigojin’in cenazesine gitmeyeceği bildirilmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...