Zelenski ihaneti affetmedi: Rüşvetçilerin hepsini görevden aldı...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zelenski ihaneti affetmedi: Rüşvetçilerin hepsini görevden aldı...

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ihanet olarak değerlendirdiği rüşvet skandalı sonrasında önemli bir karara imza attı. Zelenski, askere alım sürecinde adı rüşvete karışan bütün yetkilileri görevden aldı.

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle binlerce insan hayatını kaybetti. Savaşta yaşanan kayıplar, pek çok Ukraynalı ve Rus’un da savaştan kaçmak için illegal yollara başvurmasına neden oluyor.

Ukrayna’da ortaya çıkan bir skandal, savaşmak istemeyen Ukraynalılara rüşvet karşılığında askere alınmama hatta ülke dışına çıkmaları konusunda yardımcı olan onlarca üst düzey ismin görevden alınmasına yol açtı.

İHANETİ AFFETMEDİ

Cephe hatlarından kaçmak isteyenlerden rüşvet alındığına dair iddiaların ardından yolsuzluğun kökünü kazımaya söz veren Zelenski asker alım merkezlerinin tüm başkanlarının görevden alındığını duyurdu.

Ordunun yeni askerlere ihtiyaç duyduğu bu dönemde gelen rüşvet iddialarını 'ihanet' olarak değerlendiren Zelenski suçlu bulunanların hepsinin cezasını çekeceğini vurguladı.

BİNLERCE DOLAR RÜŞVET ALDILAR

Ukrayna'nın bölgesel askere alma merkezlerinin 33 yetkilisi hakkında ceza davası devam ediyor. Insider'da yer alan habere göre ceza davasıyla karşı karşıya olup olmadıklarına bakılmaksızın, her işe alım merkezinin yöneticileri görevden alındı, yerlerine savaş gazilerinin geleceği öğrenildi.

Asker alım merkezindeki yetkililerin insanların zorunlu askerlikten kaçmalarına yardımcı olmak için 10.000 dolara varan rüşvet aldığı iddia ediliyor.

SAVUNMA BAKANI DA HEDEFTE

Dün Ukrayna basınında yer alan haberlerde Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov’un görevden alınacağı iddia edilmişti.

Ukrayna’da yayın yapan günlük gazete Ukrainskaya Pravda, Zelenski’nin Reznikov’un yerine gelecek isimleri değerlendiğini ve iki ismin ön plana çıktığını yazdı. Bu isimler ise Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ve Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Aleksandr Kamyshin.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...