Trump, kral sofrasında! Windsor Kalesi’nde İngiltere-ABD zirvesi

ABD Başkanı Donald Trump

, İngiltere Kralı 3. Charles ile katıldığı devlet yemeğinde, ABD-İngiltere ilişkilerinin önemine vurgu yaparken,

"Bu, hayatımın en büyük onurlarından biri. Size ve ülkenize büyük saygı duyuyorum."

dedi.

ABD Başkanı Trump, İngiltere'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Kral 3. Charles tarafından onuruna düzenlenen devlet yemeğine katıldı.

Trump, yemekte yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki tarihi bağların gücüne vurgu yaparken, bugün de ABD-İngiltere ilişkilerinin hem küresel hem de ikili düzeyde önemli olduğunu belirtti.

ABD Başkanı, Kral Charles'tan övgüyle bahsederken, "Bu, hayatımın en büyük onurlarından biri. Size ve ülkenize büyük saygı duyuyorum." diye konuştu.

İngiltere'nin dünya mirasına "Magna Carta", "modern parlamento" ve "bilimsel yöntemler" konusunda önemli katkılar yaptığını belirten Trump, İngiltere'nin tarihinden örnekler vererek bu ülkenin "faşizme karşı savaştığını" dile getirdi.

Trump, iki ülke arasındaki derin tarihi ve kültürel bağların önemine işaret ettiği konuşmasında,

"ABD ile Birleşik Krallık arasındaki akrabalık ve kimlik bağları paha biçilemez ve sonsuzdur. İki ülke arasındaki ilişkiler de inanılmaz derecede iyi durumdadır."

ifadesini kullandı.

Konuşmasında Kral 3. Charles ile Kraliçeye bir kez daha teşekkür eden ABD Başkanı Trump, iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceğinin çok daha güçlü olacağı mesajını verdi.

#r-1146669#

KRAL CHARLES'TAN BİRLİK MESAJI

İngiltere-ABD ilişkilerinin iki ülkeyi uzun yıllardır güvenli ve güçlü yaptığını kaydeden Kral Charles,

"İnsanlarımız, önemsediğimiz değerler için birlikte savaştı ve öldü. Birlikte icat ettik, ticaret yaptık, inşa ettik. Ekonomilerimizi ve kültürümüzü sayısız şekilde besliyoruz."

ifadelerini kullandı.

Kral Charles, gelecek yılın ABD'nin İngiltere'den bağımsızlığını ilan ettiği Amerikan Bağımsızlık Bildirisi'nin 250'nci yılı olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bizden önce gelenler bu dostluğu görünce ne düşünürdü merak ediyorum. İsyancı komutan ve öncü başkan George Washington, bir daha İngiliz topraklarına ayak basmayacağına yemin etmişti. Benim 5 nesil önceki dedem Kral 3. George da devrimci liderlerden bahsederken sözünü esirgemedi. Bugün Washington ve Kral George'un muhtemelen hayal edemeyeceği şekilde ikili ilişkilerimizi kutluyoruz."

Trump'ın İskoçya'ya dayanan soyuyla övündüğünü belirten Kral Charles, "Sayın Başkan, Britanya'ya dayanan köklerinizden gururla söz ediyorsunuz. Son iki ayda Britanya topraklarına iki kere ayak bastınız. Anlıyorum ki Britanya toprakları golf sahası yapmak için gayet iyi." diye konuştu.

Kral Charles, ilk kez 1970'de ayak bastığı ABD'ye o tarihten bu yana 20 kere daha gittiğini belirterek,

"Eğer 1970'lerde medya başarılı olsaydı (ABD Başkanı Richard Nixon) Nixon ailesine evlendirilmiş olabilirdim."

dedi.

İki ülkenin ortak şehir isimleri, dil ve mirasa sahip olduğunun altını çizen Kral Charles, ABD ve İngiltere'de yaşayan Amerikalı ve İngilizlerin iki toplumu önemli ölçüde zenginleştirdiğini anlattı.

Kral Charles, ABD-İngiltere ittifakının bugün her alanda etkili olduğunu belirterek, iki ülke bilim insanları ve mühendislerinin yarının dünyasını inşa ettiğine vurgu yaptı.

Geçmişte birlikte savaşan iki ülkenin bugün de Ukrayna'ya destek vermekte omuz omuza hareket ettiğine dikkati çeken Kral Charles, Trump'ın şahsi fedakarlığıyla en zorlu çatışmalara çözüm bulduğunu söyledi.

Sezer Doğru
18 Eylül 2025
Sezer Doğru
Türkiye ve Baltık Devletleri Riga’da güvenlik zirvesinde buluştu!

Baltık Devletleri Parlamentolarının Dışişleri Komiteleri, Letonya’nın başkenti Riga’da Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu ile bir araya geldi.

Toplantıda güvenlik durumu, bölgesel işbirliğinin artırılması ve Rusya’nın başlattığı saldırı savaşında Ukrayna’ya verilen destek ele alındı.

MİHKELSON: TÜRKİYE'NİN KATKISI HAYATİ

Estonya Parlamentosu Dışişleri Komitesi Başkanı Marko Mihkelson, zirvenin önemine dikkat çekti. Mihkelson, "Müttefikler olarak birçok ortak çıkarımız var. Savunma işbirliği yoğunlaştı ve Türkiye de bölgemizin güvenliğinin sağlanmasına daha fazla katkıda bulunuyor" dedi. Ayrıca Türkiye ile yakın bilgi alışverişi ve işbirliğinin kritik rol oynadığını vurguladı.

https://x.com/fuatoktay/status/1968004264288244137

RUSYA, ORTA DOĞU VE NATO MASAYA YATIRILDI

Letonya parlamentosunda gerçekleşen görüşmelerde, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırı savaşı ve bunun Avrupa güvenliğine etkileri tartışıldı. Orta Doğu’daki gelişmeler ve küresel jeopolitik dengeler de gündeme geldi. NATO içindeki işbirliği ve ABD ile ilişkiler, toplantının diğer başlıkları arasında yer aldı.

BÖLGESEL TEHDİTLER GÖRÜŞÜLDÜ

Oturumda, Rusya’dan kaynaklanan mülteci baskısı da dahil olmak üzere karmaşık tehditler gündeme taşındı. Baltık ülkeleri ve Türkiye’nin deneyimlerinden yararlanılarak bölgesel krizlere çözüm arandı.

NATO VE LETONYA'DAN ÜST DÜZEY KATILIM

Toplantıya Letonya Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları temsilcileri ile NATO Stratejik İletişim Mükemmeliyet Merkezi de katıldı. Heyetler ayrıca Letonya Saeima Başkanı Daiga Mieriņa ile görüştü ve ülkenin en büyük mobil iletişim şirketi Latvijas Mobilais Telefons’u ziyaret etti.

ESTONYA'DAN GÜÇLÜ TEMSİL

Estonya, zirvede Dışişleri Komitesi Başkanı Marko Mihkelson ve Komite üyesi Luisa Rõivas tarafından temsil edildi.

Muzeyyen Bıyık
17 Eylül 2025
Muzeyyen Bıyık
Bu akşam televizyonda neler var? 17 Eylül TV yayın akışı yayınlandı

17 Eylül 2025 TV yayın akışı listeleri paylaşıldı. Böylece

‘’Bu akşam televizyonda neler var?’’

sorusu cevap buldu.

Kanalların yayın akışlarına göre, akşam saatlerin yayın kuşağında birbirinden farklı zevklere hitap eden içerikler yayınlanacak. 

BU AKŞAM TELEVİZYONDA NELER VAR? 

Bu akşam 20:00'da Eşref Rüya, Veliaht, Ajax - Inter | UEFA Şampiyonlar Ligi Grup Maçları, Gözleri Karadeniz, Sahipsizler, Kıskanmak ve MasterChef vardır. 

KANAL D YAYIN AKIŞI

07:00 Öyle Bir Geçer Zaman Ki

09:00 Neler Oluyor Hayatta?

11:00 Yaprak Dökümü

14:00 Gelinim Mutfakta

16:30 Arka Sokaklar

18:30 Kanal D Ana Haber

20:00 Eşref Rüya (Yeni Sezon)

00:15 Uzak Şehir

02:45 Poyraz Karayel

04:45 Kuzey Güney

SHOW TV YAYIN AKIŞI

06:00 Gelsin Hayat Bildiği Gibi

08:15 Bu Sabah

10:00 Veliaht

12:30 Gelin Evi

15:00 Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme

18:45 Show Ana Haber

20:00 Veliaht

22:45 Bahar

01:45 Kızılcık Şerbeti

04:00 Veliaht

TRT 1 YAYIN AKIŞI

05:43 İstiklal Marşı

05:45 Turgay Başyayla ile Lezzetli Tavsiye

06:35 Kara Tahta

09:25 Adını Sen Koy

10:30 Alişan ile Hayata Gülümse

13:15 Cennetin Çocukları

14:30 Teşkilat

17:45 Lingo Türkiye

19:00 Ana Haber

19:55 İddiaların Aksine

20:00 Cennetin Çocukları

22:00 Ajax - Inter | UEFA Şampiyonlar Ligi Grup Maçları

00:00 Cennetin Çocukları

ATV YAYIN AKIŞI

06:00 Ateş Kuşları

08:00 Kahvaltı Haberleri

10:00 Müge Anlı ile Tatlı Sert

13:00 atv Gün Ortası

14:00 Gözleri Karadeniz

16:00 Esra Erol'da

19:00 atv Ana Haber

20:00 Gözleri Karadeniz

22:45 Jack Reacher: Asla Geri Dönme

01:20 Can Borcu

04:00 Kardeşlerim

STAR TV YAYIN AKIŞI

07:00 İstanbullu Gelin

09:30 Songül ve Uğur ile Sana Değer

13:30 Nur Viral ile Sen İstersen

16:15 Söz

19:00 Star Haber

20:00 Sahipsizler

01:00 Baba Ocağı

03:00 Dürüye'nin Güğümleri

05:00 Söz

NOW TV YAYIN AKIŞI

07:30 İlk Bakış

08:00 İlker Karagöz ile Çalar Saat

10:45 Çağla ile Yeni Bir Gün

12:30 Yasak Elma

13:30 En Hamarat Benim

16:30 Kıskanmak

19:00 Selçuk Tepeli ile Now Ana Haber

20:00 Kıskanmak

02:15 Yaz Şarkısı

04:00 Bay Yanlış

TV8 YAYIN AKIŞI

06:00 Tuzak

07:15 Ebru ile 8’de Sağlık

08:30 Oynat Bakalım

09:30 Gel Konuşalım

16:00 Zuhal Topal'la Yemekteyiz

20:00 MasterChef Türkiye

00:15 Zuhal Topal'la Yemekteyiz

03:30 Gel Konuşalım

 

Sevcan Girgin
17 Eylül 2025
Sevcan Girgin
Galatasaray-Frankfurt maçı hakemi Marco Guida kimdir, nereli? Yönettiği maçlar gündemde!

UEFA’nın yaptığı açıklamaya göre, Frankfurt Arena’da oynanacak karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu’ndan Marco Guida yönetecek. Peki,

Galatasaray-Frankfurt maçı hakemi Marco Guida kimdir, nereli ve hangi maçları yönetti?

GALATASARAY-FRANKFURT MAÇI HAKEMİ MARCO GUİDA KİMDİR, NERELİ?

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2025-2026 sezonunda Galatasaray, Almanya’da Eintracht Frankfurt ile karşılaşacak. Kritik mücadelede düdüğü çalacak isim Marco Guida oldu.

7 Haziran 1981 doğumlu İtalyan hakem, Nocera Inferiore şehrinde dünyaya geldi. Serie A’da görev yapan Guida, 2014 yılından bu yana FIFA kokartına sahip ve UEFA elit hakem kategorisinde yer alıyor.

Kariyerine 2010 yılında Serie A’da başlayan Guida yarınki Galatasaray-Frankfurt maçında sergileyeceği performans ile merak uyandırıyor.

MARCO GUİDA YÖNETTİĞİ MAÇLAR

Guida Serie A’daki ilk deneyimini 31 Ocak 2010’da Chievo Verona ile Bologna arasındaki mücadelede yaşadı. 2014 yılında FIFA hakemi olarak uluslararası arenaya adım atan Guida, ilk kıta kulübü maçını UEFA Avrupa Ligi’nde Botev Plovdiv ile St. Pölten arasında yönetti.

Aynı yıl Hırvatistan ile Kıbrıs arasındaki uluslararası maçta görev aldı. Avrupa kupalarının yanı sıra Çin Süper Ligi ve Suudi Arabistan Pro Ligi’nde de maç yönetti. Nisan 2024’te Almanya’da düzenlenen UEFA Euro 2024’te görev yapmak üzere seçildi.

GALATASARAY-FRANKFURT MAÇININ HAKEM KADROSU

18 Eylül Perşembe saat 22.00’de oynanacak maçta Marco Guida, yardımcılık görevini Giorgio Peretti ve Giuseppe Perrotti ile paylaşacak.

Dördüncü hakem olarak Daniele Chiffi görev alacak.

VAR koltuğunda ise Marco Di Bello yer alacak. 

#r-1146659,1146655,1146633#

Betül Tokkan
17 Eylül 2025
Betül Tokkan
İlkin Aydın'ın babası kimdir? Eski futbolcu çıktı

Türk voleybolunun yükselen yıldızlarından İlkin Aydın, hem kulüp hem de milli takım kariyerindeki başarılarıyla dikkat çekiyor. 2023 yılında Avrupa Şampiyonası ve Milletler Ligi şampiyonlukları yaşayan Aydın, Paris 2024 Olimpiyatları kadrosunda da yer aldı. Peki, İlkin Aydın kimdir, babası Tanser Aydın ne iş yapıyor? 

İLKİN AYDIN KİMDİR?

5 Ocak 2000 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde dünyaya gelen İlkin Aydın, smaçör pozisyonunda görev yapan milli voleybolcudur. Profesyonel kariyerine İlbank altyapısında başlayan Aydın, ardından TVF Spor Lisesi’nde forma giydi. 2017 yılında Galatasaray’a transfer olarak kariyerinde önemli bir adım atan sporcu, sarı-kırmızılı ekibin kaptanlığını üstlenmektedir.

Milli takıma 2021 yılında katılan İlkin Aydın, kısa sürede önemli turnuvalarda forma giyerek başarılara ortak oldu. Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı ile 2021’de Avrupa Şampiyonası ve Milletler Ligi’nde bronz madalya kazanan Aydın, 2023 yılında ise Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluğu yaşayan kadroda yer aldı.

İLKİN AYDIN'IN BABASI KİMDİR??

İlkin Aydın’ın babası Tanser Aydın, 20 Mayıs 1970’te Ankara’da doğdu. Futbolculuk kariyerinde Şanlıurfaspor başta olmak üzere çeşitli kulüplerde forma giyen Aydın, 2002 yılında aktif futbolculuğu bıraktı. Ardından teknik adamlığa yönelerek UEFA A Lisansı aldı.

Antrenörlük kariyerinde Gençlerbirliği, Hacettepe ve Kasımpaşa gibi takımlarda görev yapan Tanser Aydın, son olarak Amedspor’da yardımcı antrenörlük görevine getirildi. 

İLKİN AYDIN HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Aydın, İlbank ve TVF Spor Lisesi’nde forma giydikten sonra 2017’den bu yana Galatasaray’da oynamaktadır.

 

İrem Öz
17 Eylül 2025
İrem Öz
Frankfurt teknik direktörü Toppmöller'den Galatasaray açıklaması: Maça 1-0 geride başlıyoruz!

Avrupa'nın kulğpler düzeyindeki en prestijli turnuvası Şampiyonlar Ligi'nde yarın

TSİ 22.00

'de Frankfurt Stadı'nın ev sahipliği yapacağı

Eintracht Frankfurt - Galatasaray

maçı öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Almanya temsilcisinin teknik patronu

Dino Toppmöller

'in yanı sıra Cezayirli orta saha oyuncusu

Fares Chaibi

maçla ilgili açıklamalarda bulundu.

"FRANKFURT'TA HER ZAMAN ÇOK FARKLI HAVADAYIZ"

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmenin önemine vurgu yapan Toppmöller, "

Çok farklı bir havadayız. Buraya gelmeyi hak ettik. Bunun keyfini çıkartmak, puan almak, maç kazanmak çok önemli. Mutlu, sevinçli ve keyif alarak bu maça girmek çok önemli. Herkese Şampiyonlar Ligi'nin ilk 11'inde oynamak nasip olmaz. Çok özel bir akşam olmasını istiyoruz

" dedi.

Özel bir akşam olacağına değinen Toppmöller, iç saha avantajlarıyla ilgili, "

Frankfurt'ta her zaman olağanüstü hava içindeyiz. Bizim için özel bir maç olacak. Uluslararası maçlarda daha farklı havaya giriyoruz. Bu, bizim için yeni bir şey değil. Burada her zaman olağanüstü havada oynuyoruz

" değerlendirmesini yaptı.

"ÇOK MANYAK BİR HAFTA BİZİ BEKLİYOR"

Üzerlerinde bir baskı hissedip hissetmediklerinin sorulması üzerine 44 yaşındaki teknik adam, "

Ne kadar güçlü ve kazanmayı isteyen bir takıma karşı oynadığımızı biliyoruz. Çok basit rakiplerimiz yok. Dünkü sonuçlara bakınca futbolda her zaman Galatasaray gibi büyük takımlara karşı imkanların olacağını gördük. Onlardan isim olarak daha tanınmamış oyuncularımız var. Maça 1-0 geride başlıyoruz ama genç bir takımız. Son yıllarda genç oyuncularımız böyle zorlu maçlar sayesinde çok gelişti. Yarınki maçta da gelişecekler. O yüzden bu yarışmada olduğumuz için çok mutluyuz. Çok manyak bir hafta bizi bekliyor

" ifadelerini kullandı.

"DEFANSTA YOĞUN, GÜÇLÜ VE ZOR BİR OYUN OLACAK"

Dino Toppmöller, Galatasaray'a karşı savunmada zor bir maç geçireceklerini dile getirdi. Galatasaray'a karşı iyi savunma yapmaları gerektiğini vurgulayan Alman teknik adam, "

Avantajımız evimizde oynamamız. Taraftarlarımız bize çok büyük destek veriyor. Galatasaray'ın olağanüstü bir takımı var. Çok tecrübeli oyunculara sahipler. Böyle takımlarda topla oynamaları çok büyük gösterge oluyor. Onu engellememiz gerekiyor. Onlara karşı durmamız lazım. Yunus Akgün, Leroy Sane, İlkay Gündoğan çok teknik ve iyi oyuncular. Hızlı değiller ama her şeyi görebiliyorlar, derin toplar atabiliyorlar. Defansta yoğun, güçlü ve zor bir oyun olacak

" şeklinde görüş belirtti.

"GALATASARAY İYİ VE MANTIKLI TRANSFERLER YAPTI"

Eintracht Frankfurt Teknik Direktörü, Galatasaray'ın yaz döneminde iyi ve mantıklı transferler yaptığını belirtti. Sarı-kırmızılı ekibi yorumlayan Toppmöller, "

Çok iyi ve mantıklı transferler yaptılar. İlkay, Sane ve Osimhen'i aldılar. Çok güçlü bir takıma karşı oynayacağız

" sözlerini sarf etti.

#r-1146609#

"BİZİM İÇİN KİMİN OYNAYACAĞI ÖNEMLİ DEĞİL"

Dino Toppmöller, sakatlığı bulunan Victor Osimhen'in kendilerine karşı mücadele edememesinin önemli olmadığını söyledi. Alman çalıştırıcı, "

Osimhen'in oynayıp oynamadığını yarın göreceğiz. O, olağanüstü bir forvet. Icardi de oynayacak. O da kariyerinde çok iyi işler sergiledi. Hafta sonu da çok önemli bir gol attı. Bizim için kimin oynayacağı önemli değil. Hepsi kaliteli oyuncular ama karakter olarak biraz farklılar. Osimhen derine giren bir oyuncu. Icardi ise kale önünde çok iyi. Galatasaray'ı bizim kaleden uzak tutmamız gerekiyor. Bunu başaramazsak kaliteli oyuncuları her an her şeyi yapabilir. Osimhen'in oynayıp oynamaması bizim için önemli değil. Galatasaray'ın ilk 11'inde yarın olağanüstü oyuncular olacak

" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz sezonun ilk yarısını Galatasaray'da geçiren Belçikalı santrforları Michy Batshuayi veya milli futbolcu Can Uzun'dan sarı-kırmızılılar hakkında bilgi almadığını aktaran Toppmöller, "

Özel olarak bu maçla ilgili konuşmadık. Michy'yi aldığımızda Galatasaray'ın nasıl olduğunu sorduk. Bizim için avantaj olan Frankfurt'ta oynamamız. Michy, bize Galatasaray'ın fanatik taraftarları olduğunu ve uyumlu bir takım olduklarını anlattı. Can ile Galatasaray üzerine konuşmadık

" diye konuştu.

"İYİ OYNAYAN LEROY SANE'Yİ DURDURAMAZSIN"

Dino Toppmöller, Galatasaraylı futbolcu Leroy Sane'nin durdurulması zor bir oyuncu olduğunu söyledi. Alman futbolcuyu çok sevdiğini anlatan kırmızı-beyazlı takımın teknik direktörü, "

Leroy, çok iyi bir insan ve futbolcu. Günündeyse olağanüstü şeyler başarabilir. Bizim için takım olarak defans yapmak çok önemli. Leroy, çok iyi sprint atabilen, teknik olarak olağanüstü bir oyuncu. Şampiyonlar Ligi'nde üst düzey takımlarla karşılaştığımız için çok mutluyuz. Sane'nin yarın çok iyi oynayacağından eminim. İyi oynayınca onu durduramazsın

" şeklinde görüş belirtti.

"CAN UZUN ÇOK İLERLEDİ VE GELİŞTİ"

Eintracht Frankfurt Teknik Direktörü Toppmöller, sezona iyi başlayan Can Uzun'un gelişimini değerlendirdi. Milli futbolcunun sezona iyi başladığının hatırlatılması üzerine Alman teknik adam, "

Her seferinde motivasyonunu çok yüksek tutmalı, sakin kalmamalı. Geçen sezon Bundesliga'da üçüncü olarak Şampiyonlar Ligi'ne girdik. Bunu tekrarlamak istiyoruz. İçten gelen enerjiyle yapmamız gerekiyor. Hep daha iyi olmamız gerek. Can, bu konuda çok iyi. Kafa olarak çok ilerledi, gelişti. Geri adımlar da oldu ama sürekli pozitif. Kişisel olarak çok istekli ve maksimum başarı elde etmek için elinden geleni yapıyor. Ufak detaylarda fikirlere ve verilen bilgilere çok açık. Dediklerimizi tamamen uygulamak istemesi çok güzel

" şeklinde konuştu.

CHAIBI: BENİM İÇİN ŞAMPİYONLAR LİGİ BİR RÜYA

Cezayirli orta saha oyuncusu Fares Chaibi, ilk Şampiyonlar Ligi maçına Galatasaray gibi bir takım karşısında çıkacağı için mutlu olduğunu söyledi. Sarı-kırmızılı takımın kalitesine vurgu yapan 22 yaşındaki futbolcu, "

Benim için Şampiyonlar Ligi bir rüya. İlk Şampiyonlar Ligi maçıma çıkacağım. Hele hele böyle bir takıma karşı sahamızda oynayacağız. Şampiyonlar Ligi, gidişatımın büyük bir adımı. Konferans Ligi ve Avrupa Ligi oynadım. Üçüncü sezonumda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğim. Bundan dolayı çok mutluyum

" diye konuştu.

Galatasaray'dan hangi futbolcuyla karşılaşacağı için heyecanlı olduğunun sorulması üzerine Chaibi, "

Transferlerini gördüm. Çok iyi oyuncular aldılar. Benim pozisyonumda da çok iyi oyuncuları var. Bir oyuncunun adını veremem. Genellikle Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağım için çok mutluyum. Yarın maçın başlaması için sabırsızlanıyorum

" sözlerini sarf etti.

İç saha maçına çıkacakları için avantajlı olduklarından bahseden kırmızı-beyazlı takımın 10 numarası, "

Taraftarlar bizim için çok önemli. Frankfurt, taraftarlarıyla yaşıyor. Avrupa'da tanınmış taraftarlarımız var. Evde oynamak bizim için çok önemli. Taraftarımızı sahadaki 12. adam olarak görüyoruz. Yarın yorgun olduğumuzda bizi destekleyecekler ve onlarla güç kazanacağız

" açıklamasını yaptı.

#r-1146649#

 

Gökhan Karataş
17 Eylül 2025
Gökhan Karataş
DEM Parti'den komisyona "Öcalan" çağrısı: Meclis'e gelsin konuşsun

DEM Parti

Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

#r-1146554#

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun somut adımlar atması gerektiğinin altını çizen Koçyiğit, 'Terörsüz Türkiye' sürecinde ihtiyaç duyulan yasal düzenlemelere değindi.

"SÜRECİ SEKTEYE UĞRATIR"

Koçyiğit, "Sayın Öcalan’ın çağrısının derinleşmesi, ilerlemesi ve sonuç alması için Meclis Komisyonu’nun, biz milletvekillerinin ve siyaset kurumunun da üzerine düşen sorumluluğu derhal yerine getirmesi gerekiyor.

1 Ekim olmadan sürecin ihtiyacı olan yasaların genel çerçevesinin en azından bu komisyonda konuşulması ve ihtisas komisyonlarına genel çerçevenin aktarılması gerektiğini düşünüyoruz.

Bu daha fazla ertelenmeyecek, ötelenmeyecek bir zorunlu süreç olarak önümüzde duruyor.

Öcalan, İmralı'da yaptığı açıklama ile terör örgütü PKK'ya silah bırakma çağrısı yapmıştı.

Yoksa aksi takdirde komisyon kendi varlık gerekçesine uygun bir pratik sergilememiş olacaktır. Bu da süreci sekteye uğratacaktır. 11 Temmuz’da silah yakan Barış ve Demokratik Toplum Grubu ülkeye dönemedi.

Çünkü bizim bir yasamız yoktu. Çünkü Meclis bir yasa yapmadı, bunun yasal ve hukuki zeminini yapmadı.

O zaman buradan sormamız gerekiyor, öncelikli işimiz nedir komisyon olarak? Bizim gerçek anlamda silah bırakanların ülkeye dönüşünü sağlayabilecek ve bugüne kadarki bütün hukuki sorumlulukları ortadan kaldıracak bir yasal düzenlemeyi hızla tartışmamız ve pratik adımları atmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"HIZLA İLERLEME SAĞLAMAMIZ GEREK"

Koçyiğit, iki temel talepleri olduğunu söyleyerek, "

Birincisi hızlı bir şekilde komisyonun bir alt komisyonuna adaya gitmesi ve sürecin baş aktörü olan Sayın Öcalan'la görüşmesi, bu konuda cesur olması, sorumluluk alması.

İkincisi 1 Ekim'e çok az bir zaman kaldı. Hızlı bir şekilde sürecin ihtiyacı olacak yasal düzenlemelerin çerçevesini tartışmaya başlamamız ve bu konuda da hızla ilerleme sağlamamız gerekli" şeklinde konuştu.

"ÖCALAN MECLİS'TE KONUŞSUN"

Koçyiğit, başka yöntemlerin düşünülüp düşünülmediğine ilişkin soruya, "Burada süreci yürüten baş aktör olarak Sayın Öcalan bulunuyor.

O zaman çok açık ve net; gidilmesi, konuşulması, tartışılması gerekiyor. Başka formülleri hiç konuşmadık ve doğru olacağını da düşünmüyoruz.

Bizim milletvekilleri olarak tüm cezaevlerine gidip istediğimiz tutukluyla görüşme hakkımız var. O yüzden buna farklı anlamlar yüklenmesini, bunu bir ayağa gitmek olarak değerlendirmenin kendisini yanlış görüyoruz. O zaman tamam açın İmralı'nın kapılarını, Sayın Öcalan gelsin Meclis'te konuşsun.

Açın İmralı'nın kapılarını,

Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü sağlayın, o düşüncelerini gelsin komisyona anlatsın, gelsin bize anlatsın

. Bugün böyle bir koşul yoksa ortada o zaman komisyonun doğal olarak İmralı'ya gitmesi ve Sayın Öcalan ile konuşması gerekiyor. Herhangi bir dönemde değiliz, o yüzden cüret etmek, cesaret etmek gerekiyor. Sorumluluk almayan bir komisyonun Kürt sorununun demokratik çözümünde ne kadar katkı sunacağını da hepimizin sorması gerekiyor. Bu komisyon süreçteki en önemli eşiklerden bir tanesiydi" dedi.

Gözde Nur Bayar
17 Eylül 2025
Gözde Nur Bayar
TEKNOFEST'in finalistleri Türkiye'ye konuştu! Biri 11, diğeri 13 yaşında, sera projesi ile tarıma katkı sağlıyorlar

Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon alanındaki en prestijli etkinliklerinden biri olan

TEKNOFEST’

te bu yıl dikkat çeken projelerden biri, iki genç öğrencinin geliştirdiği çevre dostu tarım çalışması oldu.

HENÜZ 11 VE 13 YAŞINDALAR

Henüz 11 yaşındaki Arda Akbaş ve 13 yaşındaki Oğuz Koray Baran, seralarda meydana gelebilecek afetlere karşı geliştirdikleri yenilikçi projeleriyle Afet Yönetimi kategorisinde finale kalmayı başardı.

#r-1146630#

Projenin amacı, seralarda yaşanabilecek sel, su baskını ve yangın gibi felaketlere karşı bitkileri korumak,

suyun daha verimli kullanılmasını sağlamak ve sürdürülebilir tarımı desteklemek. 

TARIMA DESTEK VERECEK PROJE

Arda ve Oğuz’un projesi, afet anında seraların nasıl korunabileceğine dair pratik bir çözüm sunuyor. Sel sırasında seraya yerleştirilen drenaj boruları ve su seviye sensörü devreye giriyor.

Henüz 11 yaşında olan Akbaş, Türkiye'ye için verdiği röportajda, projelerine dair şu bilgileri verdi:

Fazla su hızlıca tahliye edilerek bir depoya aktarılıyor. Depoda biriken bu su ise, toprak nemi azaldığında bitkilerin sulanmasında kullanılıyor. Ayrıca yangın gibi acil durumlarda da hazır bekletilen bu su, afetlere anında müdahale için değerlendiriliyor. Böylece hem bitkiler korunuyor hem de suyun boşa gitmesi engellenerek sürdürülebilir bir sistem oluşturuluyor.

Küçük yaşta büyük bir vizyon ortaya koyan iki öğrenci,

TEKNOFEST gibi dev bir platformda finale kalmanın mutluluğunu yaşıyor.

Batıkan Altaş
17 Eylül 2025
Batıkan Altaş
Hititler döneminden kalma! Yerin 150 metre aşağısında... Nefes alabilmek için geliyorlar

Çankırı'da bir özel hastanedeki doktorlar gözetiminde

KOAH ve astım hastalarının Hititler döneminden kalan yerin 150 metre altındaki tuz mağarasında, 4 ile 6 saat boyunca tuzlu havaya maruz kalmaları ve verimli zaman geçirmeleri sağlanıyor.

Mağarada hastalar için çeşitli etkinlikler düzenlenirken, 10 gün süren terapinin ardından hastalarda yapılan gözlemlerde yüzde 50'ye varan iyileşme görüldüğü tespit edildi.

Tuz terapisi sayesinde daha rahat nefes almaya başladığını ifade eden 73 yaşındaki  KOAH hastası Yılmaz Canlı şunları söyledi:

"NEFES ALAMAZ HALDEYDİM"

"

23 senedir KOAH hastasıyım. Nefes alamaz haldeydim. Akciğerimin yüzde 72'lik kısmı çalışmıyor. Aldığım hava yüzde 28. Nefessiz kaldığım zaman paniğe kapılıyorum. Bu hastalık hareketlerimi de kısıtladı.

Günden güne ağırlaşmaya başladı. Evimde 4 tane oksijen tüpü var, her biri evin farklı köşesinde. Bir arkadaşım bana Çankırı'da bulunan tuz mağarasının faydalarından bahsetti. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine Çankırı'ya geldim.

"BURAYA GELDİĞİMDE ÇOK RAHATTIM, HİÇ DARALMADIM"

Şu anda bu tedaviye öncülük eden özel hastane ile tuz mağarasında tedavi görüyorum, oradayken nefesim çok iyi. Günümün birkaç saatini orada geçiriyorum. Ayrıca tuz odasında da tedavi görüyorum. Buraya geldiğimde çok rahattım, hiç daralmadım.

Bu tedavinin faydasını inşallah daha da göreceğim. Diğer hastalara da tavsiye ederim"

Yapılan terapiyle ilgili bilgi veren Uzm. Dr. Ali Özkurt ise şu ifadeleri kullandı:

"HASTALARIMIZDA YÜZDE 50 İYİLEŞMELER GÖRÜYORUZ"

"

Hastalar çok belirgin iyileşiyor. Hastalarımızda yüzde 50 iyileşmeler görüyoruz.

Yaptığımız testlerde, solunum kapasitesi 4 olması gerekirken 2 litreye kadar düşen hastaları görüyoruz. Bu tedavi sonrasında solunum kapasitesini tekrardan iki katına çıkartarak normal haline gelmesini sağlıyoruz. Hastalarda belirgin bir şekilde iyileştiklerini hissediyor. Önceden oksijene bağlı, yürüyemeyen hastalar, buraya geldiklerinde hissedilir derecede iyileşiyorlar"

 

Mahmut Ekinci
17 Eylül 2025
Mahmut Ekinci
Amatör'den Süper Lig'e, her kuşun yeri var! Fiyatı 100 bin TL'ye kadar çıkıyor

Sivas'ta yaygın bir gelenek olan

güvercin

besiciliği, kentin en eski yerleşim yerlerinden Yüceyurt Mahallesi’nde de yaşatılıyor. Çavuşbaşı olarak da anılan bu mahallede ikamet eden 69 yaşındaki Veysel Yazıcı, boş zamanlarını arazisinde güvercinleriyle geçiriyor. Küçük yaşlarda başlayan güvercin tutkusunu devam ettiren Yazıcı, kuşlarını farklı kategorilere ayırıyor.

Güvercinlerini değerine göre kafeslere koyan Yazıcı, yırtıcı hayvanlar ve hırsızlardan korumak için de caydırıcı bir yöntem buldu. Tanesi 100 bin TL'yi bulan ve Süper Lig olarak adlandırdığı güvercinleri için çelik bir kümes yaptıran Veysel Yazıcı, kümesi 15 santimetrelik vida ile kilitliyor.

#r-1146556#

50 LİRADAN 100 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Veysel Yazıcı, "Sarı göz, çakır göz, benekli Sivas'ın meşhur kuşlarındandır. Uğraşmak lazım ve çok emek isteyen bir iş. Her evden böyle kuşlar çıkmaz. Uçan kuşlar pahalıdır ama dostlarımıza da hediye edilebilir.

Fiyatları 50 liradan başlar, 100 bin liraya kadar çıkar. 30 yıldan beri beslediğimiz kuşlarımız var. En iyi kuşlarımız 15-16 yaşlarında olanlardır"

dedi.

TFF 1, SÜPER LİG...

Kuşları korumak için yaptırdığı kasayı anlatan Yazıcı, "Kilitli ve vidalı açılmayacak bir kasa. Banka kasası gibi 15 santimetre uzunluğunda dönerli vidası var. Birinci yuvamızı Amatör Lig, ikinci yuvamızı TFF 1. Lig, üçüncü yuvamızı da Süper Lig diye adlandırdım. Yavruların yeri ayrı, ilk döneğe çıkan kuşların yeri ayrı, yavru aldığımız ve yaşlı kuşların yeri ayrıdır" ifadelerini kullandı.

Çağla Çağlar
17 Eylül 2025
Çağla Çağlar
İsrail’in ‘Erdoğan’ adını verdiği helikopter ihalesi! İptal edilen projeler (15 Mayıs 2004) — BİR ZAMANLAR TÜRKİYE

🔴BİR ZAMANLAR TÜRKİYE —  Türkiye gazetesi

, 55 yıl boyunca milli değerlerin savunucusu oldu. Özellikle bilim, teknoloji ve savunma sanayiindeki gelişmeleri sıkı takip etti.

Yakın tarihe ibret levhaları olarak geçen bu gelişmeler, bugün

TEKNOFEST

coşkusunun yaşandığı bir dönemde çok daha büyük anlam taşıyor.

Türkiye’nin savunma sanayiinde kendi gücüne yönelişinin ve milli imkanlarla üretim hedefinin tarihi belgesi niteliğinde duruyor.

Milli savunma ve askeri teknoloji konusundaki her kritik adımı sayfalarına taşıyan gazetemiz,

yabancı sermaye tarafından alınıp yıllarca sonuçlandırılamayan projelerin

nasıl rafa kaldırıldığını da tarihe bir not olarak düştü.

#r-1146364,1146314,1146303#

15 Mayıs 2004 tarihli Türkiye gazetesi haberinde bu ilginç detay şöyle aktarıldı:

SALDIRI HELİKOPTERİ İHALESİ İPTAL EDİLDİ

Uzun süredir sonuçlandırılamayan modern tank, taarruz taktik keşif helikopteri ve insansız hava araçları projelerinin mevcut ihaleleri iptal edildi.

Savunma Sanayii 2004 Yılı İcra Komitesi toplantısından, tank ve helikopter ihalelerinin iptali kararı çıktı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Savunma Sanayii Müsteşarı Murat Bayar'ın katıldığı toplantı dün gerçekleştirildi.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, mevcut modellerle uzun süredir sonuçlandırılamayan modern tank, taarruz taktik keşif helikopteri ve insansız hava araçları projelerinin mevcut ihalelerinin iptal edilmesine karar verildiği kaydedildi.

MİLLİ İMKANLAR ÖNDE

Uzun süredir sürüncemede kalan ve aralarında

İsrail'in geliştirip adına "Erdoğan" adını verdiği helikopterin ihalesi de iptal

edilmiş oldu.

İptal edilen ihalelere ilişkin olarak yapılan açıklamada, söz konusu projeler için millî imkânların azami kullanımının amaçlandığı belirtildi. Millî imkânların azami kullanımı ile yurt içi üretimi ve özgün tasarımı esas alan yeni tedarik modellerinin oluşturulmasına ve Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyaçlarının bu modeller çerçevesinde karşılanmasına karar verildiği ifade edildi.

Açıklamada, “Bu çalışmalarda yerli-yabancı ortak girişimleri, yurt içi firmalarımızın daha etkin olabilmelerini sağlayacak imkânların hazırlanmasına karar verilmiştir” denildi.

Bu faaliyetleri yürütmek üzere Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın yetkilendirildiği kaydedildi. Özellikle helikopter ihalesi için çok sayıda uluslararası firma yarışıyordu.

15 Mayıs 2004 tarihli Türkiye gazetesi haberi

Ali Tüfekçi
17 Eylül 2025
Ali Tüfekçi
İstanbul’da satışların en çok arttığı ve azaldığı 5 ilçe! Yatırımcı hangi lokasyona yöneldi?

TÜRKİYE GAZETESİ/Ö. Faruk Bingöl-

Konut satışlarından gelen son veriler, piyasada hareketliliğin devam ettiğini de gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre ağustosta ülke genelinde 143 bin 319 adet konut satışı gerçekleşti. Yıllık bazda satışlardaki artış %yüzde 6,8 oldu. Öte yandan ağustos verisi bu yılın en yüksek aylık verisi olarak da kayıtlara geçti.

8 AYDA %21,3 YÜKSELİŞ

Bu arada Ocak-Ağustos 2025 döneminde ise toplam satışlar geçen yılın aynı ayına göre %21,3 yükseldi ve 978 bin 70 adede ulaştı. İlk 8 aylık dönemde kredi kullanarak gerçekleşen konut satışları da %84,6 arttı ve 141 bin 227 adet oldu.

#r-1146476#

İSTANBUL ZİRVEDE

Konut piyasasının

en gözde şehri İstanbul olmaya devam etti. Sadece ağustosta mega kentte 21 bin 814 adet konut satışı gerçekleşti. İlçeler bazında da dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Temmuz ve ağustos verileri dikkatle alındığında, bir ilçede satışlar %28,20 oranında arttı, 2 ilçede ise %30’un üzerinde düşüşler dikkat çekti.

#r-1146478#

SATIŞLARIN EN ÇOK ARTTIĞI İLÇELER

Yılın ilk 8 aylık döneminde toplam satış hacmi 3 bin adedin üzerinde gerçekleşen ilçeler dikkate alındığında; Ağustos 2025’te, aylık bazda satışların en çok yükseldiği ilçeler şöyle:

1-Avcılar:

741 adet (%28,20)

2-Gaziosmanpaşa:

551 adet (%14,08)

3-Zeytinburnu:

495 adet (%13,01)

4-Fatih:

565 adet (%6,60)

5-Küçükçekmece:

707 adet (%6,16)

SATIŞLARIN EN ÇOK GERİLEDİĞİ İLÇELER

Yine 8 aylık süreçte toplam satış hacmi 3 bin adedi aşan ilçelere bakıldığında; Ağustos 2025’te, aylık bazda satışların en çok gerilediği ilçeler ise şunlar:

1-Sancaktepe:

656 adet (%-37,40)

2-Silivri:

563 adet (%-30,67)

3-Pendik:

919 adet (%-15,30)

4-Üsküdar:

465 adet (%-13,83)

5-Başakşehir:

959 adet (%-11,20)

#r-1146477#

EN ÇOK SATIŞ YAPILAN İLÇELER

Bu arada Esenyurt, ağustosta 2.832 adet satışla zirvede yer aldı ancak satışlarda aylık artış %0,21 ile sınırlı kaldı. Bu oran, ilçeye olan ilginin de stabil seyrettiğini gösterdi.

Geçen ay Bahçelievler 1.048 adet satışla ikinci oldu. Bu ilçede ise aylık bazda satışlar %-0,47’lik gerileme kaydetti.

Başakşehir, 959 adet hacimle toplam satışlarda üçüncü olmasına rağmen, aylık bazda satışların en çok gerilediği ilçeler arasında da yer aldı.

Ömer Faruk Bingöl
17 Eylül 2025
Ömer Faruk Bingöl
Ufuk Özkan'dan haber var! 'İntihar teşebbüsü' iddiası sonrası kardeşi konuştu

'Geniş Aile'

dizisinde canlandırdığı

'Cevahir'

karakteri ile hafızalara kazınan, ardından birçok başarılı yapımda yer alan ünlü oyuncu

Ufuk Özkan

'ın intihar teşebbüsünde bulunduğu iddia edilmişti.

Ünlü ismin hastanede tedavi altında olduğu belirtilirken, 'intihar teşebbüsü' iddialarına yalanlama geldi. Tiyatro ve Sahne Sanatları Platformu, Özkan'ın

intihar

girişiminde bulunmadığı ve gözlem amaçlı hastanede olduğunu açıkladı.

TiyatroTr hesabından yapılan açıklamada

“Değerli oyuncumuz Ufuk Özkan rahatsızlığı nedeniyle rutin kullanmış olduğu ilaçların etkisi sebebiyle kontrol amaçlı hastaneye başvurmuştur. Sanatçımız, doktorların tavsiyesi üzerine yalnızca gözlem amaçlı 48 saatlik bir hastane sürecinde tutulacak ve bu sürecin ardından taburcu edilecektir”

denildi.

#r-1146091#

KARDEŞİ SON NOKTAYI KOYDU

Özkan'ın kendisi gibi oyuncu olan kardeşi Umut Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ağabeyinin yoğun bakımda olduğunu söyledi ve onun için dua istedi.

Ağabeyinin durumunun iyi olduğunu söyleyen Özkan, şu ifadeleri kullandı:

"Şükürler olsun bugün abimi yoğun bakımda ziyaret ettim. Durumu çok daha iyi, bilinci açık, konuşabiliyor. Sadece kalp ritmi normalin biraz altında seyrediyor ama doktorlarımızın kontrolünde Kısmetse 48 saatlik yoğun bakım süreci tamamlandıktan sonra ya servise çıkacak ya da taburcu edilecek. Sonrasında, bir aksilik olmazsa karaciğer nakli süreci için bir an önce harekete geçilecek. Dualarınızı ve güzel dileklerinizi eksik etmeyin. Her birinizin desteği bizim çok kıymetli."

ÜNLÜ OYUNCUDAN HABER VAR

Öte yandan Ufuk Özkan'ın son durumuna dair bir paylaşım da ünlü oyuncunun yakın arkadaşı senarist Cüneyt İnay'dan geldi.

Ünlü senarist,

"Arkadaşımız Ufuk Özkan değerleri düştüğü için tedbir amaçlı yoğun bakımda. Spekülatif haberler doğru değil, itibar etmeyin lütfen"

ifadelerini kullandı.

UZUN SÜRE TEDAVİ GÖRMÜŞTÜ

Ufuk Özkan, birkaç yıl önce karaciğer yetmezliği nedeniyle zor günler geçirmişti. Uzun bir süre tedavisi süren ünlü isim, organ nakline gerek kalmadan sağlığına kavuşmuştu.

Sinem Eryılmaz
16 Eylül 2025
Sinem Eryılmaz
Mardin’de hoşgörünün öyküsü: Namazını kılıyor, kiliseye gönüllü bakıyor

Kentte uzun yıllardır komşuluk yapan süryani aile, kiliseyi müslüman aile dostlarına emanet ediyor. Süryani dostlarının güvenini boşa çıkarmayan Orhan Alkanoğlu, üç aydır Mar Hırmız Keldani Kilisesi'ne gönüllü olarak bakıyor.

KİLİSEYE MÜSLÜMAN KOMŞUDAN GÖNÜLLÜ HİZMET

Orhan Alkanoğlu, dostluklarının kuşaklar boyu sürdüğünü belirterek, "Aile dostlarımızdır. Bana güvendikleri için buraya bakmak durumunda kaldım. Biz dört dinin birlikte yaşadığı bir şehirdeyiz" dedi.

Mardin'in sadece Türkiye'de değil, dünyada da kültürel ve dini hoşgörünün sembol şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Alkanoğlu, farklı inançlara sahip insanların bir arada kardeşçe yaşamasının mümkün olduğunu gösterdiklerini söyledi.

“HERKES KENDİ DİNİNİ YAŞAYABİLİR”

Alkanoğlu, şöyle devam etti: "Çalışıyorum, namazımı da kılıyorum. Süryani Kilisesi'nde üç aydır yardım ediyorum. Elhamdülillah müslümanım, ama bunlar bizim aile dostlarımızdır. Mardin'de herkes çalışır. Aile olarak 150 yıllık bir dostluğumuz var. Bütün insanlar birbirini tanıyor. Bana güvenerek burayı teslim ettiler, ben de bakmak durumunda kaldım. Din ayrımı Mardin'de yoktur, herkes kendi dinini yaşayabilir."

Süryani ve müslüman aileler arasındaki bu örnek dayanışma, Mardin'in yüzyıllardır süregelen kardeşlik ve hoşgörü kültürünün en güzel yansımalarından biri olarak dikkat çekiyor.

Melin Öztürk
13 Eylül 2025
Melin Öztürk
Ön sipariş için geri sayım! İşte TOGG sedan T10F'in beklenen satış fiyatı

Togg, doğuştan elektrikli ikinci cihazı T10F’i, Türkiye ve Avrupa’da aynı anda kullanıcılarla buluşturacak. T10F, Türkiye’de 15 eylülde, Almanya’da ise 29 Eylül’de ön siparişe açılacak. Ön sipariş sonrasında gerçekleşecek teslimatlarla ilgili bilgi ise yine 15 eylülde belli olacak. T10F sahibi olmak isteyen kullanıcılar, Togg’un mobil uygulaması Trumore üzerinden siparişlerini verebilecek. Uygulamayı ise App Store, Google Play ve App Gallery üzerinden indirip hesap oluşturmak yeterli olacak. 

İŞTE BEKLENEN BAŞLANGIÇ FİYATI 

TOGG yeni sedan modeli T10F için geri sayım devam ederken, donanımlarıyla dikkat çeken TOGG T10F uygun fiyat beklentisi ile gündemden düşmüyor. Peki TOGG T10F kaç TL?

Yapılan resmi açıklamaya göre T10F’in Türkiye ve Almanya satış fiyatları her iki ülkede de siparişe açıldığı gün duyurulacak.

Fakat kulislerde konuşulan rakamlar ise

TOGG T10F modelinin fiyatı, TOGG T10X modelinden biraz daha ucuz olacağı yönünde. T10X’in benzer versiyon ve donanım seviyesi T10F modelinde 100 ila 120 bin TL civarında daha düşük olması bekleniyor. Gelen son bilgilere göre, TOGG T10F'in başlangıç fiyatı 1 milyon 7 bin lira civarında olacak. 

RAKİPLERİNDEN AVANTAJLI OLACAK 

Özel bir finansman kampanyasıyla satışa sunulması beklenen T10F’in rekabet edeceği modeller arasında Hyundai IONIQ 6, Tesla Model Y ve BYD Seal gibi modeller bulunuyor. Bu modellerin başlangıç fiyatları ise 1,8 milyon TL'nin üzerinde listeleniyor. Buna karşın TOGG T10F’in başlangıç fiyatının bu rakamların altında olması bekleniyor. Rakipleriyle arasında oluşacak 200-300 bin TL’lik fark T10X’in hem sıfır satışlarında hem de yakın zamanda ikinci el piyasasında güçlü talep görmesine neden olacağı düşünülüyor.

HER KESEYE UYGUN DONANIM SUNULACAK 

Togg’un T10F modeli satışa V1E Standart Menzil (RWD), V1 Uzun Menzil (RWD), V2 Uzun Menzil (RWD) ve V2 AWD (çift motorlu, dört çeker) olmak üzere dört farklı versiyonla sunulacak. 160 kW / 218 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F RWD (arkadan itiş) versiyonları, iki farklı batarya seçeneğiyle 350 km’ye (52,4 kWh batarya) ve 623 km’ye (88,5 kWh batarya) varan menzillere sahip olacak. 700 Nm tork üreten çift motorlu T10F AWD (dört çeker) versiyonu ise 88,5 kWh bataryasıyla 523 km WLTP menzile ulaşacak. 

GÜNCELLEME İÇİN SERVİSE İHTİYACI OLMAYACAK 

T10F’te en çok konuşulan özelliklerden birisi de uzaktan güncelleme. OTA (over-the-air) adı verilen bu özellik, sürekli kendini yenileyebilen sürücü destek sistemlerini her zaman güncel tutan bir yapıda karşımıza çıkacak. Öte yandan T10F modelinde yedi adet hava yastığı yer alacak. Dayanıklı ve sağlam altyapıya sahip T10F, her türlü yol koşulunda da güvenli bir sürüş vaat eder nitelikte olacak. 
Otomobilde trafik işareti algılama sistemiyle birlikte çalışan dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici ve akıllı şerit takip sistemi & şeritten ayrılma ikazı gibi özelliklerinin yanı sıra V2 donanım seviyesinde çevre görüş kamerası, kör nokta asistanı, sürücü dikkat asistanı, gelişmiş elektronik denge kontrolü gibi özellikleri standart, otomatik park asistanını ise opsiyon olarak yer alacak. 

#r-1145195#

Ali Çelik
12 Eylül 2025
Ali Çelik
Acının üzerinden vurgun! Trafik kazasından dakikalar sonra arayıp 'vekalet' pazarlığı yapıyorlar

GÜNAY ÇAĞRICI —

Bir sabah işe gitmek için yola çıktığınızı düşünün. Basit bir trafik kazası geçiriyorsunuz; tutanak tutuluyor, hayatınıza devam etmeye çalışıyorsunuz ancak dakikalar sonra telefonunuz çalmaya başlıyor. Ekranda tanımadığınız numaralar… Açtığınızda karşınıza çıkan ses kendini “

hasar danışmanı

” ya da

“arabuluculuk bürosu çalışanı"

olarak tanıtıyorlar. Daha da şaşırtıcı olan,

kazanın detaylarını biliyor olmaları.

Sizden

“değer kaybınızı alalım”

,

“yaralanma tazminatınızı çıkaralım”

gibi vaatlerle vekalet istiyorlar. Reddetseniz de pes etmiyorlar; günlerce, haftalarca farklı numaralardan aramaya devam ediyorlar.

#r-1134538#

Dahası, bu aramalar sadece basit kazalarla sınırlı değil. Ölümlü trafik kazalarında, daha cenaze kaldırılmadan aile yakınları aranıyor, “tazminat hakkınızı alalım” diyerek acılı insanların çaresizliğinden faydalanmaya çalışıyorlar.

Yakınlarını kaybeden bir ailenin acısı daha tazeyken, bu bilgilerin nasıl olup da aracı firmaların eline geçtiği ise büyük bir soru işareti…

HASAR AVCILARI NASIL ÇALIŞIYOR:
Kazanın ardından aracın servise çekilmesiyle birlikte telefonlar çalmaya başlıyor. Kendilerini hukuk bürosu ya da danışmanlık şirketi olarak tanıtan kişiler, kazazedenin bilgilerine ulaşıp yüksek tazminat vaatleriyle vekalet talep ediyor. Çoğu zaman davalar kazanılsa bile, elde edilen paranın büyük bölümü ‘hizmet bedeli’ adı altında bu firmaların kasasına giriyor.

KİŞİSEL VERİLERE NASIL ULAŞIYORLAR?

Peki sadece polis ve hastane kayıtlarında yer alan bu bilgilere, adı sanı duyulmamış hukuk büroları nasıl ulaşıyor? Ya içeriden birileri bu bilgileri satıyor ya da resmi sistemlerde ciddi bir güvenlik açığı var. Her iki ihtimal de kişisel verilerin büyük bir tehdit altında olduğunu gösteriyor.

Ortada ciddi bir kişisel veri ihlali şüphesi var. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için hem hukuk hem de sigorta cephesinden uzmanlara kulak verdik.

Avukat Furkan Bilal Yaşar

"204 BİN TL PARA CEZASI VE HAPİS..."

Turkiyegazetesi.com.tr'ye konuşan

KVKK Uyum Danışmanı Avukat Furkan Bilal Yaşar

, trafik kazaları sonrası kişisel verilerin üçüncü kişilerin eline geçmesinin hem anayasal hakların hem de KVKK’nın açık ihlali olduğunu vurguladı. Yaşar,

“Bir vatandaşın adı, soyadı, iletişim bilgisi, araç bilgisi ya da sağlık durumu gibi veriler yalnızca kanunun öngördüğü hallerde ve kişinin açık rızasıyla işlenebilir. Bu bilgilerin danışmanlık şirketlerine ya da aracı kişilere aktarılması açıkça suçtur”

ifadelerini kullandı.

Vatandaşların bu tür durumlarda haklarını arayabileceğini belirten Yaşar,

“Kişisel verilerinin hukuka aykırı işlendiğini öğrenen kişiler, ilgili kurumlara başvurarak verilerinin silinmesini veya düzeltilmesini isteyebilir. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na şikâyette bulunabilirler. Türk Barolar Birliği’nin sitesinden de hasar danışmanlık ve iş takipçileri hakkında ihbar yapılabiliyor”

diye konuştu.

Yaşar, bu tür ihlallere karşı ciddi yaptırımların olduğunu da hatırlattı:

“KVKK’ya aykırı şekilde veri işleyen kurum ve kişiler hakkında 2025 yılı için 204 bin 285 TL’den başlayan idari para cezaları uygulanıyor. Türk Ceza Kanunu’na göre de kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirenler iki yıldan dört yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.”

Vatandaşlara da önemli uyarılarda bulunan Yaşar, “Kimden geldiğini bilmediğiniz hiçbir aramaya itibar etmeyin. Kaza sonrası hakkınızı arayacaksanız, güvendiğiniz bir avukatla ya da doğrudan sigorta şirketiyle görüşün. Bilgilerinizi sorgulamadan paylaşmayın” diye konuştu.

Mehmed Selim İsmet

Gözetmen Sigorta Brokerliği Genel Müdürü Mehmed Selim İsmet ise şu ifadeleri kullandı:

"Maalesef verilerin muhafaza edilmesinde ihlallerin ve ticari kazançların döndüğü gerçeği olduğu anlaşılıyor. Yaşanan bir trafik kazası, iş kazası neticesinde, maddi hasarlar yada bedeni hasarlara dair bilgiler sadece ilgili tarafların nezdinde mahrem bilgi olarak saklanması gerekirken, bir anda hiç tanımadığınız, ama sizin verilerinize sizden daha hakim kişiler tarafından aranılıyor ve tazminat taleplerinde bulunmak için sizden vekalet vs. istenmektedir. Anlaşılan o ki, sağlık kuruluşlarında olsun, oto servislerinde olsun, sistematik olarak ilgili verileri kanundışı bir şekilde dışarıya temin edenler olduğu yönünde. Buna nasıl bir mani konabilir, yetkililerimizin üzerinde durması gereken çok mühim bir mesele…

Bu bilgilere nereden erişim sağladınız dendiğinde ise, muhtelif genel, müşahhas olmayan, ifadeler ile geçiştiriliyor. Çünkü, o veriye sahip olmaması gerekirken, bir şekilde o veri önünde duruyor ve sizin gibi kişileri sırayla arıyor. Elbette bu şekilde sizi arayan kişilere kesinlikle itibar etmemeli, itimat edip vekalet verip hizmet almamalıdır. Poliçenize konu bir durum ise (araçta değer kaybı, iş kazası neticesinde işverenden tazminat talep etme gibi) muhakkak sigortacınız ile istişare ediniz ve onun yönlendireceği şekilde hareket etmelisiniz. Onun yönlendireceği, ilgili konularda uzmanlaşmış, referans verilen hukukçular ile irtibata geçip onların yönlendirmesi doğrultusunda hareket etmelidir."

#r-1134934#

Günay Çağrıcı
11 Eylül 2025
Günay Çağrıcı