İOKBS SINAV GİRİŞ BELGESİ | İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınav yeri sorgulama nasıl yapılır?

Düzenleyen: / Kaynak: yenisafak.com
- Güncelleme:
İOKBS SINAV GİRİŞ BELGESİ | İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınav yeri sorgulama nasıl yapılır?

EĞİTİM Haberleri  / yenisafak.com

2023 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınav yerleri veliler ve öğrenciler tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer aldı. Öğrenciler ve veliler arama motorlarında “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınav yeri sorgulama nasıl yapılır?” sorularının cevaplarını araştırıyorlar. İşte o detaylar…

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 3 Eylül 2023 tarihinde yapılacak. Sınav tarihinin yakınlaşması ile öğrenciler ve veliler arama motorlarında “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınav yeri sorgulama nasıl yapılır?” sorularının cevaplarını araştırıyorlar. Öğrenciler ve veliler İlköğretim ve Ortaöğretim kurumları Bursluluk Sınavı giriş belgelerine internet üzerinden ulaşabilecekler. İşte İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınav giriş yeri sorgulamaya dair detaylar…

2023 İOKBS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıfların katılım sağlayabildiği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 3 Eylül Pazar günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

İOKBS SINAV GİRİŞ BELGESİ | İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınav yeri sorgulama nasıl yapılır?

İOKBS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2023?

3 Eylül 2023 günü saat 10.00’da yapılacak bursluluk sınavının sınav giriş belgeleri henüz yayınlanmadı. Sınav giriş belgeleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanacak. Sınav giriş belgeleri yayınlandığı anda turkiyegazetesi.com.tr adresinden sınav giriş belgesi ekranına ulaşabileceksiniz.

MEB BURSLULUK SINAV YERİ GİRİŞ BELGESİ NASIL SORGULANIR?

İOKBS sınav giriş belgeleri, meb.gov.tr adresinden duyurulacak. Öğrenciler İOKBS sınav giriş belgesini T.C. kimlik numarası ve doğum tarihleriyle sorgulayabilecek.

İOKBS SINAV GİRİŞ BELGESİ

MEB bursluluk sınav yeri giriş belgesi sorgulama ekranı

 Sınav giriş belgesinin üzerinde adayın fotoğrafı, sınav kuralları, sınavın yapılacağı okulun adı, açık adresi, salon, sıra numarası ve adayların uyması gereken sınav kuralları yer alacak.

Yenisafak.com’da yer alan bilgilere göre: 2023 yılında uygulanacak bursluluk sınavında geçtiğimiz şubat ayında gerçekleşen depremin ardından bazı değişiklikler yapıldı. Sınavda toplam burs verilecek öğrenci sayısı deprem kontenjanı ile beraber 70 binden 100 bine yükseltildi Ayrıca İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları bursluluk sınavında adaylar ikinci dönem konularından sorumlu tutulmayacak. Adaylara 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci döneminden soru gelecek. Ortaokul ve lise öğrencilerine tüm sınıf seviyelerinde dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: yenisafak.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nergiz30 Ağustos 2023 19:22

Sınav sorgulama

Sonraki Haber Yükleniyor...