Sanayici yeni döneme umutla bakıyor

Sanayici yeni döneme umutla bakıyor

EKONOMİ Haberleri

Covid-19 pandemisini, sürecin başından bu yana kontrol altında tutmayı başaran Türkiye, normalleşme safhasına geçişi hayata geçirmeye başladı. 11 Mayıs itibarıyla bütün otomotiv fabrikalarının açılması ve sanayide çarkların tekrar dönmeye başlaması iş dünyasının yüzünü güldürdü.

15 Mayıs’tan sonra hareketlilik başlar
¥ İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Tahsin Öztiryaki: Sektör olarak yüzde 80 oranında açığız. Hem işvereni hem de işçileri kollayacak bir standartta açılmasında fayda var. Mayıs ayının 15’inden sonra dünyada da hareketlilik başlayacak.

Tedarik zincirindeki durumu gösterecek
¥ Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği Başkanı Burak Önder: Dünyanın farklı lokasyonlarında gevşetme politikaları uygulanıyor. Bu, insanımıza ve iş dünyamıza güven ve umut veriyor. Bu dönem bize tedarik zincirlerimizdeki durumu gösterecek.

İhracata yeniden katkı verilecek
¥ Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan: Çelik sektörü olarak normalleşme safhasına geçmemiz bizleri son derece mutlu etti. Fabrikaların açılmasıyla üreticimiz Türkiye’nin ihracatına katkı vermek adına yürüttüğü çalışmalara yeniden başlayacak.

Çarkların dönmesi son derece olumlu
¥ Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya: Sanayide nisanda ihracatın yüzde 40 düşmesi imalatta da düşüşün göstergesi. Çarkların tekrar dönmesini son derece olumlu karşılıyorum. İhracatta ülkemizin itici gücü olmaya devam edeceğiz.

Yüzde 50 kapasite ile çalışıyoruz
¥ Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Çetin Tecdelioğlu: Üretimin devam etmesini her zaman dile getirdik. Hırdavat sektörü olarak üretime devam ediyoruz. Kapanan fabrikamız yok. Yüzde 30 ila yüzde 50 kapasite ile çalışıyoruz.

Ana tedarik merkeziyiz demeliyiz
¥ Armatür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan: Pandemi ile savaşmanın yolu ondan kaçmak değil, nasıl savaşacağımızı öğrenmek olmalı. İhracatımız ve üretimimiz devam etmeli, bu kriz anında Türkiye’nin ana tedarik merkezi olabileceğini göstermeliyiz.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...