Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cağ kebabı için bir milyonluk tesis

Cağ kebabı için bir milyonluk tesis

EKONOMİ Haberleri

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi öncülüğünde Oltu ilçesinde kurulacakve Türkiye’de tek olma özelliğini taşıyan bir milyon küçükbaş kapasiteli Cağ Kebap Üretim ve Et Entegre Tesisinin temeli Oltu OSB’de atıldı.

Siyaset ve iş dünyasından çok sayıda temsilcinin katıldığı törende konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Erzurum'u gastronomi şehri yapmak istediklerini belirterek tesisin bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacağını söyledi. Kaan “Önemli olan bu yatırımları sahiplenmek, yerelde de ülke geneli itibarıyla da bunların değerini en üst düzeyde tutmak. Bölgesel kalkınmanın da gerçekleştirilebilmesi için iş dünyası olarak sizlere yardımcı olmak amacındayız” dedi. Kaan 'Gastroturizm' ve Türk mutfak sanatları konusunda bir çalışma içinde olduklarını, kültürel marka oluşturma, yeni turizm kaynakları oluşturma komitesi gibi çalışmaları bulunduğunu aktardı. Erzurum MÜSİAD Başkanı Fuat Demir de “Bir yıl sonra tamamlamayı hedeflediğimiz tesisimiz ilk etapta 90 kişiye daha sonraki süreçte ise toplamda 400 kişiye kadar istihdam sağlayacak” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...