Emlakçılıkta yeni dönem başlıyor

Emlakçılıkta  yeni dönem  başlıyor

EKONOMİ Haberleri

İkinci el otomobilin ardından emlakçılıkta da yeni bir dönem başlıyor. Emlak sektörüne yönelik düzenleme uyarınca, 1 Eylül'den itibaren yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak, emlakçılık yapamayacak.

Ruhsat alamayan kişiler ise internette gayrimenkul satılık-kiralık ilanı veremeyecek. Yetki belgesi numarasıyla ilan verileceği için, şu anda internette bulunan ilanlar tamamen kaldırılacak. Bir taşınmaz için birden fazla ilan verilemeyecek, sahibinden olan ilanlarda tapu kaydı ya da vekaletname istenecek. Yetki belgesi olmadan kayıt dışı çalışan ve komisyon paylaşan emlakçıya 10 katına kadar ceza kesilebilecek, yetki belgesi de iptal edilecek.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa "Tüketicilerimiz mutlaka yetki belgesi olan emlakçılarla çalışmaya dikkat etmeli, internetteki ilanların sahte olup olmadığına dikkat etmeli, kendisine emlakçı süsü vererek tüketiciyi dolandıranlara imkân vermemeli. Yasa bu dolandırıcılıkların da önüne geçecek" dedi. Söz konusu karar 2018'de alınmış, daha sonra süre 31 Ağustos 2020'ye kadar uzatılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...