AK Parti'nin seçim çalışmasına yönelik saldırıda 12 gözaltı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti'nin seçim çalışmasına yönelik saldırıda 12 gözaltı

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti'nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmasına yönelik düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin Bakan Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tunç, gözaltı sayısının 12'ye yükseldiğini söyleyip 7 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini duyurdu. 

Dün akşam AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'ndeki seçim çalışması sırasında silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda bir kişi ağır yaralandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırının hemen ardından yaptığı açıklamada, "Kimsenin seçim sürecini zehirlemesine izin vermeyeceğiz" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ise Tekirdağ mitinginde saldırıyı lanetleyerek bir kişinin gözaltına alındığı duyurmuştu. Erdoğan'ın açıklamasından saatler sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin son durumu paylaştı. 

7 ŞÜPHELİ ARANIYOR

12 şüphelinin gözaltına alındığını, 7 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Tunç, şu ifadeleri kaydetti:

Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında olayla bağlantısı olduğu düşünülen; 12 şüpheli gözaltına alınmış,  7 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir.

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...