WhatsApp'ta 'hesap olmadan' mesajlaşma dönemi başlıyor: İşte yeni özellik hakkında tüm detaylar

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
- Güncelleme:
WhatsApp'ta 'hesap olmadan' mesajlaşma dönemi başlıyor: İşte yeni özellik hakkında tüm detaylar

Güncel Haberleri  / WABetaInfo

AB'nin teknoloji şirketlerini ilgilendiren yasası sonrası WhatsApp kurallara uymak için kolları sıvadı. Bu kapsamda geliştirilen yeni özellikle, kişiler hesapları olmadan da mesajlaşabilecek. Yeni özelliğin uygulanacağı zaman ise bilinmiyor.

Teknoloji şirketleri, Avrupa Birliği'nin (AB) Dijital Hizmetler Yasası'na uyum sağlamak için birtakım düzenlemeler yapmaya başladı. Bu düzenlemeler için adım atanlardan biri de dünya geneli mesajlaşma hizmeti sunan WhatsApp. 

Apple App Store'da sunulan WhatsApp beta 24.2.10.72 sürümüyle birlikte, WhatsApp'ın yeni düzenlemelere uymak için yeni bir 'platformlar arası mesaj' özelliği üzerinde çalıştığı bildirildi.

WhatsApp'ta 'hesap olmadan' mesajlaşma dönemi başlıyor: İşte yeni özellik hakkında tüm detaylar

Yeni özelliğin geliştirme aşamasında olduğu biliniyor. Dolayısıyla bu bölüm boş ve sadece üçüncü taraf platformlar arası desteğin geliştirildiğini gösteriyor.

WHATSAPP KURALLARA UYMAYA ÇALIŞIYOR

AB kurallarında, mesajlaşma platformları arasında hesap kayıt zorunluluğu olmaksızın iletişim kurulması şartı bulunuyor. Dolayısıyla WhatsApp'ın yeni güncellemesi ile bu kurala uyulmuş olacak.

Kullanıcılar, WhatsApp hesabı olmasa bile diğer uygulamaları kullanan arkadaşlarıyla iletişime geçebilecek. Örneğin Signal uygulamasını kullanan biri, WhatsApp hesabı olmadan WhatsApp kullanıcısına mesaj gönderebilecek.

NE ZAMAN KULLANILABİLECEK?

Söz konusu özellikle birlikte kullanıcıların ağ daha geniş olurken, farklı uygulama kullananlar arasındaki iletişimde de engeller kalkmış olacak. WhatsApp daha önce bu özelliği Android uygulamasında da test etmişti. Şimdi de iPhone uygulamasında test sürecini başlattı. Özelliğin genel kullanıma ne zaman sunulacağıysa bilinmiyor.

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...