Gastronomi şehrinde fırın lezzetlerine koronavirüs yasağı

Gastronomi şehrinde fırın lezzetlerine koronavirüs yasağı

GÜNDEM Haberleri

Dünyaca ünlü mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi şehri ilan edilen Gaziantep’te, koronavirüs salgını sebebiyle İl Hıfzıssıha Kurulu kararıyla bir dizi yeni tedbir alındı.

Bu kapsamda şehirdeki pide fırınlarında vatandaşların tepsi yemekleri gibi ürünleri pişirtmesinin yoğunluk oluşturarak salgının bulaşma riskini artırması sebebiyle, bu faaliyetler Ramazan Bayramı’nı sonuna kadar yasaklandı.

MASKESİZ ÇIKMAK YASAK
Adıyaman’da ise koronavirüs tedbirleri çerçevesinde 14 Mayıs’tan itibaren sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı. Balıkesir’de de benzer karara imza atıldı. Vali Ersin Yazıcı Başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, il genelinde cadde ve sokaklarda maske ile dolaşmayı mecburi hâle getirdi.

YASAK KALKTI, TRAFİK OLUŞTU
Bu arada Adana, Diyarbakır, Mardin, Ordu, Trabzon, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da giriş çıkış sınırlamasının kaldırılmasının ardından yollarda trafik oluştu. Ekipler tarafından durdurulan sürücü ve yolcuların ateşleri ölçüldü, maske taktırıldı daha sonra kimlik sorgusu yapıldı. Araç içinde sosyal mesafe kaidesine riayet etmeyenler ise ikaz edildı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...