Bakan Çavuşoğlu'ndan göçmen tepkisi: Yunanistan kadar AB de suçlu

Düzenleyen:
Bakan Çavuşoğlu'ndan göçmen tepkisi: Yunanistan kadar AB de suçlu

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiyalı mevkidaşı Pekka Haavisto ile görüşme gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan sınırında hayatını kaybeden göçmenler ile ilgili "Yunanistan kadar Avrupa Birliği’nin de suçu var." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiyalı mevkidaşı Pekka Haavisto ile görüşme sonrasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu “Yunanistan’ın göçmenlere karşı zulmü devlet politikası haline geldi” derken, “AB’nin de suçu var” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'ndan göçmen tepkisi: Yunanistan kadar AB de suçluDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiyalı mevkidaşı Pekka Haavisto ile görüşme gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yunanistan uluslararası aykırı şekilde ve insan haklarını ihlal ederek geri itme politikasını devam ettiriyor" derken, “Göçmenlere karşı insanlık dışı muameleye dur demeliyiz” şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, "19 masum insanın soğuğa terk edilerek ölmesinin sorumlusu Yunanistan'dır" dedi. 


Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...