Dünyada gündem Türkiye'deki seçimler! Her manşette şaşkınlık var

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçim sonuçları büyük oranda netleşirken CHP'nin oylarını ve elindeki belediye sayısını artırması dünya basınında da yer aldı. Manşetlerde "Muhalefet bu seçimde şaşırttı" ifadelerine yer verildi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dün tamamlandı. Sonuçlar büyük oranda belli olurken İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler CHP'de kaldı.

"İLK KEZ ANA MUHALEFET PARTİSİ..."

Türkiye kadar dünya basını da seçimleri yakından takip etti. Bloomberg, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yirmi yılı aşkın bir süre önce ilk kez ana muhalefet partisi karşısında şok yaşadı. İlk sonuçlara göre, Erdoğan'ın AK Partisi Pazar günü yapılan yerel seçimlerde ilk kez ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) gerisinde kaldı." ifadelerine yer verdi.

Dünyada gündem Türkiye'deki seçimler! Her manşette şaşkınlık var - 1. Resim

"MUHALEFET AK PARTİ'Yİ GERİDE BIRAKTI"

The Economist'te yer alan haberde ise "Türkiye'de muhalefet, yerel seçimlerde büyük şehirlerin kontrolünü kazanarak, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'ni geride bıraktı." denildi.

"CHP 35 YIL SONRA İLK KEZ ÖNDE GÖTÜRDÜ"

AP'de ise "Yerel seçimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hayal kırıklığına uğrattı." ifadeleri kullanıldı. Reuters, "CHP, 35 yıl sonra ilk kez bir seçimi önde götürdü. İmamoğlu, muhalefete liderlik ederek CHP'nin geleneksel tabanının ötesine hitap edebildiğini gösterdi." dedi.

Almanya basınından Deutsche Welle, seçim sonuçlarını "Türk muhalefeti yerel seçimlerde yükseldi." şeklinde sundu.

Dünyada gündem Türkiye'deki seçimler! Her manşette şaşkınlık var - 2. Resim

İşte dünya medyasından öne çıkan haberler...

CNBC: İstanbul'da yarışı önde götüren Ekrem İmamoğlu, Türk muhalefetinin kendisini siyasi bir güç olarak yeniden öne çıkarmasına öncülük ediyor. Seçim sonuçları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen desteğin bir testi oldu.

Middle East Eye: Türkiye'de iktidar partisi, şaşırtıcı bir yenilgi yaşadı. Seçim sonuçlarında yüksek enflasyon belirleyici oldu.

Reuters: CHP, 35 yıl sonra ilk kez bir seçimi önde götürdü. İmamoğlu, muhalefete liderlik ederek CHP'nin geleneksel tabanının ötesine hitap edebildiğini gösterdi.

AFP: Türkiye'deki yerel seçimlerde yüksek enflasyon ve devasa devalüasyon belirleyici oldu. Muhalefet, Erdoğan'ın önüne geçti.

Bild: Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük bir yenilgi aldı.

RFI: CHP'ye neşeli ve mutlu bir tavır hakim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yeniden seçildiğini duyurdu. Kendisi muhalefeti birleştirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yarışabilecek bir aday olarak görülüyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...