Fatih Erbakan'dan yerel seçim açıklaması: Çekilirsek AK Parti'nin yedek lastiğine döneriz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fatih Erbakan'dan yerel seçim açıklaması: Çekilirsek AK Parti'nin yedek lastiğine döneriz

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, seçimlere 39 gün kala dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilmesine saatler kala konuşan Erbakan, "Listeleri vereceğiz, seçimden çekilmemiz söz konusu değil. Artık çekilirsek AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlere artık 39 gün kaldı. Siyasi partilerin aday listelerini YSK'ya bildirmesine saatler kala Yeniden Refah Partisi cephesinden çarpıcı açıklamalar geldi. Gazeteci Murat Yetkin'e konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti ile ittifak konusuna değindi, görüşmelerin neden kesildiğine dair bilgiler verdi.

YENİDEN REFAH'IN AK PARTİ'DEN İSTEDİĞİ İL VE İLÇELER

Fatih Erbakan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bize işbirliği için başvuran AK Parti oldu. Zaten 14 Mayıs seçimleri öncesinde de onlar başvurmuştu. Bizim de işbirliği için belli taleplerimiz oldu. O zaman İstanbul’daki anketlerde yüzde 5-6 görünüyorduk.

İki ilde (Kocaeli ve Sakarya hatırlatmamı doğrulayarak) iddiamız var. Ayrıca Kütahya ve Karabük’te yüzde 10’un üzerinde görünüyoruz. Ama sadece Kocaeli’yi vermediler diye görüşmeler kesilmiş değil. İstanbul’da iki ilçe istedik. Avrupa yakasında Arnavutköy daha Refah Partisi zamanında kazandığımız bir ilçedir. Anadolu yakasında da Sultanbeyli.

AK PARTİ İLE GÖRÜŞMELER NEDEN KESİLDİ?

Bize AK Parti il ve ilçe adaylıkları ilan edildiği gerekçesiyle değiştiremeyeceklerini beyan ettiler. Oysa biz 14 Mayıs öncesinde, Cumhur İttifakı çerçevesinde anlaşmamız çerçevesinde Cumhurbaşkanı adaylığımızdan vaz geçmiştik.

Bize il ve ilçe adaylıkları yerine 2-3 Belediye Meclisi üyeliği teklif ettiler. Anketlerde binde 6-7 civarında oyu görünen BBP’ye teklif ettikleriyle aynı. 14 Mayıs’ta Türkiye genelindeki yüzde 3 oyu da, kendileriyle işbirliğinin “yüzü suyu hürmetine” aldığımızı söylediler bize. Bunu kabul edemezdik. Üstelik tabanımızda AK Parti’yle yerel seçimlerde işbirliği yapmamıza destek de yok, hatta 14 Mayıs nedeniyle tepki var. Biz de bu durumda İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarımızı ilan ettik."

"ÇEKİLİRSEK AK PARTİ'NİN YEDEK LASTİĞİNE DÖNERİZ"

Gazeteci Murat Yetkin röportajının 'yerel seçim' bölümünü şu bilgiyle sona erdirdi:

O esnada sohbette hazır bulunan Yeniden Refah Basın Müşaviri Şerif Varol, Erbakan’a gazeteci meslektaşlardan aday listelerini teslim edip etmeyecekleri soruları geldiğini sordu. Ben de sordum: Peki, AK Parti’den bir son dakika teklifi gelse ve talep karşılansa Erbakan son dakikada fikir değiştir miydi?

Erbakan “Listeleri vereceğiz” dedi; “Çekilmemiz söz konusu değil, artık çekilirsek kendimizi inkâr etmiş oluruz. AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz.”

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Dadas21 Şubat 2024 12:22

İmamoglunun yedeklastigi oldun bu durumda

kemal karaoğlu20 Şubat 2024 15:43

çekilmezsen ne olacak o zamanda chp nin yedek lastiğimi olacaksın bu nasıl mantık girin seçime ne oyunuz var öğrenin iyi parti gibi

Sonraki Haber Yükleniyor...