CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... Filistinliler Hamas'ın ateşkesi kabul etmesini kutluyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

İşgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılar aylardır devam ediyor. İsrail ordusu, Refah'ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki birçok mahalleyi boşaltmaya başladığı belirtirken, bir harita da yayınlayarak 'tahliye' çağrısı yaptı. Hamas ateşkes teklifini kabul ettiğini iletti. Filistinliler Hamas'ın ateşkesi kabul etmesini kutlamaya başladı. İşte Gazze'den son dakika haberleri..

Canlı Anlatım Özeti
  • ÇİN'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI
  • İSRAİL ATEŞKESİ GÖRMEZDEN GELDİ
  • ABD'DEN ATEŞKES AÇIKLAMASI
  • GAZZE'DE SEVİNÇ GÖSTERİLERİ
  • HAMAS ATEŞKES TEKLİFİNİ KABUL ETTİ
  • SALDIRI ÖNCESİ BIDEN'DAN NETANYAHU'YA SON UYARI
  • ÜRDÜN: İSRAİL GAZZE'DE YENİ BİR KATLİAMA HAZIRLIK YAPIYOR
  • HAMAS: SALDIRI ATEŞKES MÜZAKERELERİNİ BOŞA ÇIKARIR
  • FRANSA'DAN REFAH'A YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ: "SAVAŞ SUÇU TEŞKİL EDİYOR!"
  • BM ÇOCUKLARA YARDIM FONU'NDAN (UNICEF) REFAH AÇIKLAMASI
  • CAN KAYBI YÜKSELDİ
  • İSRAİL REFAH'TA SİVİL YERLEŞİM YERLERİNİ VURDU!
  • İSRAİL'DEN BATI ŞERİA'DA SİVİLLERE GÖZALTI!
  • BM'DEN AÇIKLAMA: İSRAİL'İN SALDIRMASI...
  • BORRELL'DEN GAZZE ÇIKIŞI: TAM BİR KITLIK VAR
  • TULKERİM KAMPINA BASKIN DÜZENLENDİ!
  • ABD'DE ÜNİVERSİTELERDEKİ 2500 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
  • İSRAİL ORDUSU HARİTAYLA DUYURDU! KARA SALDIRISI KISA SÜREDE BAŞLAYABİLİR
  • 6 FİLİSTİNLİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ
  • 3 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ
  • HAMAS'TAN 'ATEŞKES' VE 'ESİR TAKASI' AÇIKLAMASI
  • 'AL JAZEERA'NIN YAYINLARINI SONLANDIRMA KARARI İNTİKAM EYLEMİDİR'

06.05.2024 22:45

ÇİN'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

 Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Gazze'de kapsamlı ve sürdürülebilir bir ateşkesin derhal gerçekleştirilmesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.


06.05.2024 22:12

İSRAİL ATEŞKESİ GÖRMEZDEN GELDİ

Hamas'ın ateşkes teklifini kabul ettiğini açıklamasına rağmen İsrail, 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentinde 50’den fazla yere hava saldırısı düzenledi.

İsrail ordusunun Refah'a girmeye başladı. İsrail Başbakanlığından ise saldırıya ilişkin "Hamas'a askeri baskı oluşturmak için Refah'taki operasyonlar devam edecek" açıklaması geldi.


06.05.2024 21:59

ABD'DEN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, Hamas'ın ateşkes teklifini kabul etmesinin ardından açıklamada bulundu. Kirby, "Gazze'de 6 haftalık ateşkes istiyoruz" dedi.


06.05.2024 21:00

GAZZE'DE SEVİNÇ GÖSTERİLERİ

Hamas'ın ateşkes teklifini onayladığını duyurmasının ardından Gazze'de sevinç gösterileri düzenlendi. 

Gazze'de son durum... Saldırı öncesi Biden'dan Netanyahu'ya son uyarı - 1. Resim

Gazze Şeridi'ndeki Refah, Han Yunus, Deyr el-Belah ve Nusayrat kentleri caddelerinde ve çadır kamplarında Hamas'ın ateşkes önerilerini duyurmasının ardından Filistinliler, sevinç gösterilerinde bulundu.

Filistinlilerin bir kısmı ateşkes teklifine verilen onayı birbirlerine tatlı ikram ederek kutlarken, bir kısmı da cadde ve sokaklarda coşku ve sevinç içinde küçük çaplı yürüyüşler gerçekleştirdi.


06.05.2024 19:32

HAMAS ATEŞKES TEKLİFİNİ KABUL ETTİ

Hamas ateşkes teklifini kabul ettiğini duyurdu. Reuters ve El Cezire'nin haberine göre, Hamas, Katarlı ve Mısırlı arabuluculara ateşkes teklifini kabul etti. İsmail Haniye, Mısır ve Katar'a ateşkesi kabul ettiğini söyledi.


06.05.2024 19:22

SALDIRI ÖNCESİ BIDEN'DAN NETANYAHU'YA SON UYARI

İsrail Refah'a saldırmaya hazırlanırken Biden ile Netanyahu görüştü. Biden, Netanyahu ile görüşmesinde, "Refah konusundaki net görüşünü" yineledi. 

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden, İsrail'in Refah'a yönelik bir kara saldırısına hazırlanmasıyla ilgili olarak, "Başkan, Refah konusundaki açık pozisyonunu bir kez daha dile getirdi." ifadesi kullanıldı.


06.05.2024 18:13

ÜRDÜN: İSRAİL GAZZE'DE YENİ BİR KATLİAMA HAZIRLIK YAPIYOR

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, İsrail ordusunun Refah’ın doğusuna tahliye emri vermesine tepki göstererek, “Filistinlilere yönelik yeni bir katliam hazırlanıyor” dedi.

Uluslararası topluma çağrıda bulunan Safadi, “Filistinlilere yönelik yeni bir katliam hazırlanıyor. İsrail saldırı tehdidinde bulunurken, Filistinlileri Refah'ı terk etmeleri konusunda uyarıyor. Bunu önlemek için herkes şimdi harekete geçmelidir. Katliamın önlenememesi halinde uluslararası toplum için kara bir leke olarak kalacaktır. Çok fazla katliama izin verildi. Yeter artık” dedi.


06.05.2024 17:53

HAMAS: SALDIRI ATEŞKES MÜZAKERELERİNİ BOŞA ÇIKARIR

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, İsrail'in Refah'a yönelik olası kara saldırısının ateşkes müzakerelerini boşa çıkaracağını söyledi.

Refah'a düzenlenecek olası saldırının İsrail ordusu için kesinlikle bir "gezinti" olmayacağı uyarısında bulunan Rişk, sonucun tüm sorumluluğunun İsrail hükümeti ve Başbakanı Binyamin Netanyahu'da olacağını belirtti.


06.05.2024 16:30

FRANSA'DAN REFAH'A YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ: "SAVAŞ SUÇU TEŞKİL EDİYOR!"

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail'in Refah'ta sivilleri zorla yerinden etmesi savaş suçu teşkil ediyor" ifadeleri kullanıldı. Refah'a sığınan 1,3 milyondan fazla sivilin "çok sıkıntılı bir durumda" olduğuna dikkat çekilerek, "sivil halkın zorla yerinden edilmesinin uluslararası hukuk kapsamında savaş suçu teşkil ettiği" bildirildi.


06.05.2024 16:00

BM ÇOCUKLARA YARDIM FONU'NDAN (UNICEF) REFAH AÇIKLAMASI

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Refah'taki 600 bin çocuğun gidecek güvenli hiçbir yeri olmadığını belirterek, zorla yerinden etme ve saldırıya karşı uyardı.


06.05.2024 15:01

CAN KAYBI YÜKSELDİ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bin 735'e yükseldi. Açıklamada, yaralı sayısının 78 bin 108'e yükseldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.


06.05.2024 13:15

İSRAİL REFAH'TA SİVİL YERLEŞİM YERLERİNİ VURDU!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine hava saldırısı düzenledi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, dün yaptığı açıklamada İsrail'in Refah saldırısının çok yakın bir zamanda başlayacağını açıklamıştı.


06.05.2024 12:15

İSRAİL'DEN BATI ŞERİA'DA SİVİLLERE GÖZALTI!

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da gece düzenlediği baskınlarda 15 kişiyi gözaltına aldı. İsrail ordusunun Batı Şeria'da dün geceden bu yana en az 15 kişiyi daha gözaltına almasıyla 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 8 bin 590'a yükseldi.


06.05.2024 10:40

BM'DEN AÇIKLAMA: İSRAİL'İN SALDIRMASI...

İsrail'in Refah'a saldırması daha fazla sivilin acı çekmesi ve ölmesi anlamına gelecektir


06.05.2025 10:20

BORRELL'DEN GAZZE ÇIKIŞI: TAM BİR KITLIK VAR

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell,sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü Cindy McCain'e göre çok korkulan senaryo gerçek oldu. Gazze'nin kuzeyinde tam anlamıyla kıtlık var, güneye doğru ilerliyor." ifadelerini kullandı. Acil ateşkes çağrısı yapan Borrell, "Esirlerin serbest bırakılması ve açlıktan ölmek üzere olanlara yardım sağlanması için ateşkes acildir." ifadesinde bulundu.


06.05.2024 10:03

TULKERİM KAMPINA BASKIN DÜZENLENDİ!

İsrail askerleri Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim Kampı'na baskın düzenledi. Kampın çeşitli noktalarını kuşatan askerler ile baskına tepki gösteren Filistinliler arasında çatışma çıktı; askerler evleri, dükkanları ve altyapıyı tahrip etti. Kampta zaman zaman patlama sesleri duyulurken, İsrail güçleri Es-Sevalime Mahallesi'nden Filistinli aileleri tahliye etmeye başladı. Tanıklar, İsrail güçlerinin Tulkerim kentindeki Sabit Hastanesini de kuşattığını ve ambulanslarda arama yaptığını aktardı.


06.05.2024 09:30

ABD'DE ÜNİVERSİTELERDEKİ 2500 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Fox News, 18 Nisan'dan bu yana kampüslerdeki gösterilerde gözaltına alınanların sayısının yaklaşık 2 bin 500 olduğunu duyurdu.

ABD'de üniversitelerde gelecek hafta yapılması planlanan mezuniyet törenlerine rağmen Filistin'e destek gösterilerinin devam etmesi bekleniyor.

Ülke genelinde hafta sonu da müdahalelere rağmen gösteriler sürdü.

Chicago kentindeki DePaul Üniversitesi'nde dün Filistin'e destek veren öğrenciler ile karşıt görüşlü protestocular arasında gerginlik çıktı.

Charlottesville kentinde bulunan Virginia Üniversitesi'nde cumartesi günü düzenlenen gösteride 25 Filistin destekçisi gözaltına alındı.


06.05.2024 09:00

🔴İSRAİL ORDUSU HARİTAYLA DUYURDU! KARA SALDIRISI KISA SÜREDE BAŞLAYABİLİR

İsrail ordusunun, Refah'ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki birçok mahalleyi boşaltmaya başladı. Yaklaşık 100 bin kişinin tahliye edileceğini duyuruldu.

Gazze'de son durum... İsrail ordusu haritayla duyurdu! Refah'a kara harekatı her an başlayabilir - 1. Resim

İsrail ordusunun, Refah sınırının doğusundaki mahallelerde yaşayan Filistinlilere el-Mevasi ve Han Yunus'taki "insani bölgelere gitme" çağrısı yaptığı kaydedildi. SMS ve broşürlerle duyuru yapan İsrail ordusu, tahliye çağrısının 'geçici' olduğunu iddia etti.

Gazze'de son durum... İsrail ordusu haritayla duyurdu! Refah'a kara harekatı her an başlayabilir - 1. Resim

Öte yandan, işgal ordusu tahliye rotalarını gösteren bir de harita yayınladı. İsrail ordusunun bu hareketi Refah'a yönelik kara saldırısının kısa sürede başlayacağına işaret ediyor.


06.05.2024 07:00

6 FİLİSTİNLİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde düzenlediği saldırılarda aralarında bir bebek ve çocuğun da bulunduğu en az 6 Filistinli hayatını kaybetti.


06.05.2024 05:00

3 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Kerem Ebu Salim’deki İsrail askerlerini hedef alan roketli saldırıda 3 asker hayatını kaybetti. 3 asker de ağır yaralandı.

İsrail Ordu Sözcülüğü de Refah Sınır Kapısı yakınlarından, Kerem Ebu Salim bölgesi yönüne yaklaşık 10 roket fırlatıldığını, 4’ü ağır 14 askerin yaralandığını açıklamıştı.


06.05.2024 00:30

HAMAS'TAN 'ATEŞKES' VE 'ESİR TAKASI' AÇIKLAMASI

Hamas, Mısır'ın başkenti Kahire'de iki gündür devam eden Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası müzakerelerinin sona erdiğini bildirdi.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, "Kahire'deki müzakereler sona erdi. Hamas heyeti, hareket liderleriyle istişare etmek üzere kentten ayrılacak." ifadesi kullanıldı.

Heyetin, anlaşma önerisine cevabını Mısır ve Katar'daki arabuluculara ilettiği aktarılan açıklamada, anlaşma önerisi ya da verilen cevabın içeriğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.


06.05.2024 00:15

'AL JAZEERA'NIN YAYINLARINI SONLANDIRMA KARARI İNTİKAM EYLEMİDİR'

Hamas, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in bu kararını şiddetle kınadığını vurguladı.

Uluslararası insan hakları ve basın kurumlarına İsrail'in bu kararını kınamaları, cezai tedbirler almaları çağrısında bulunulan açıklamada, basın mensuplarını hedef alan saldırıları önlemek için atılan ilk adım olarak İsrail'in, uluslararası basın kurum ve gruplarındaki üyeliğinin iptal edilmesi istendi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ve hükümetinin bu kararının basın özgürlüğünün açık bir ihlali olduğu, Al Jazeera'nın İsrail'in işlediği suçları ifşa etme konusundaki profesyonel rolüne karşı baskıcı ve intikam niteliğinde bir uygulama olduğu kaydedildi.

Bu kararın, gerçeği gizlemeleri için sistematik şekilde "terör eylemlerine" maruz kalan basın mensupları aleyhinde yürütülen savaşın zirve noktası olduğu vurgulandı.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...