KAAN ilk uçuşuyla FETÖ'ye mesaj verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Ajanslar

Milli muharip uçağı KAAN, bugün ilk uçuşunu darbe girişiminin sevk ve idare edildiği eski adıyla Akıncı Üssü yeni adıyla Mürted Havalimanı'nda gerçekleşti. 'Uçan kale' KAAN'ın uçuş noktası olarak ihanetin merkezini seçmesi ise terör örgütü FETÖ'ye cevap niteliğinde.

Tasarımı ve imalatıyla yerli ve milli olan  Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen milli muharip uçağı KAAN, Ankara'da ilk uçuşunu gerçekleşti. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı eski adıyla Akıncı Üssü yeni adıyla Mürted Havalimanı'nda ilk uçuş deneyimi gerçekleştiren KAAN ile Türkiye, 5'inci nesil savaş uçağına sahip ülkeler arasında yerini alacak.

FETÖ'YE CEVAP

KAAN'ın ilk uçuşunu, ihanetin merkezi olan Mürted Havalimanı'nda gerçekleştirmesi ise  FETÖ'ye mesaj olarak algılandı. 

AKINCI ÜSSÜ'NDE NELER YAŞANDI?

Ankara'daki Akıncı Üssü'nden yönetilen darbe girişiminde, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da aralarında bulunduğu birçok komutan alıkonuldu.

Tank ve zırhlı araçların kışla dışına çıktığı gecede, FETÖ üyesi pilotların kullandığı savaş uçakları TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Emniyet ve TÜRKSAT'ı bombaladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütü destekleyen 8 binin üzerinde askeri personel, 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı araç ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi, Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü.

Girişimin yönetim merkezi Akıncı Üssü'nün de bulunduğu başkentte 15 Temmuz 2016'da "kara" bir gece yaşandı.

Olayın yaşandığı tarihte Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olan Fahri Kasırga ile Genelkurmay Başkanlığı yapan Orgeneral Hulusi Akar'ın da aralarında bulunduğu birçok komutan darbecilerce alıkonuldu. Şehrin semalarında alçak uçuş yapan savaş uçakları TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekat Başkanlığı ve TÜRKSAT'ı bombaladı.

Ayrıca kentin farklı yerlerindeki birçok birlikteki tank ve zırhlı araçlar da kışla dışına çıktı.

Ertesi gün öğle saatlerine kadar süren olaylara vatandaşlar kahramanca direndi.

KAAN'IN ÖZELLİKLERİ

Tasarım ve imalatıyla milli olan KAAN'ın kanat açıklığı 14, yüksekliği 6, uzunluğu ise 21 metre. Kokpiti ise tek kişilik.

Maksimum 55 bin fite kadar çıkabilecek olan KAAN, 40 bin fitte sesten 1,8 kat hızlı uçabilecek. Çift motoru, yüksek manevra kabiliyeti, radara düşük görünürlüğü, gövde içi silah taşıyabilmesi ve elektronik harp kabiliyeti de KAAN'ın dikkat çeken özelliklerinden.

Türkiye KAAN ile 5'inci nesil savaş uçağına sahip ülkeler arasında yerini alacak. Milli savaş uçağı her türlü hava-hava ve hava-yer hedeflerine stratejik taarruz imkanı sağlayacak. Yüksek hava muharebe menzili ve süpersonik hızda hassas ve tam vuruş özellikleri ile farkını ortaya koyacak. 

'RAFALE FRANSIZ UÇAĞINA GEÇMİŞ OLSUN'

TUSAŞ'ın Genel Müdürü Kotil, yüzde 100 yerli ve milli olan Kaan'ın Türkiye yüzyılını değiştireceğini kaydetmişti. KAAN için 'uçan kale' sıfatını kullanan Kotil, uçağın 2030'da 5. nesil seviyesine geleceğini açıklamış, " KAAN, Türk hava sahasına kimseyi sokmaz. Eurofighterı indirir F-16'yı hiç yaklaştırmaz. Rafale Fransızların uçağı zaten, geçmiş olsun" şeklindeki açıklamalarla özelliklerine dair bilgi vermişti.

 

 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...