Kentsel dönüşümde kredi tutarları 2 katına çıkarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kentsel dönüşümde kredi tutarları 2 katına çıkarıldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Riskli yapıların yenilenmesi için kullandırılacak kredi tutarları iki katına çıkarılarak 80 bin liradan 160 bin liraya yükseltildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre riskli yapıların yenilenmesi için kullandırılacak kredi tutarları iki katına çıkarıldı.  Bir önceki uygulamada Güçlendirme Kredisi olarak 80 bin lira verilirken yeni uygulamada bu oran 160 bin liraya çıkarıldı. 

200 bin lira olan konut yapım kredisi, konut edinme kredisi, işyeri yapım kredisi, işyeri edinme kredisi tutarları da 400 bin liraya çıkarıldı. 

Kentsel dönüşümde kredi tutarları 2 katına çıkarıldı

Karara göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan faiz destekli kredilerin kullandırılma süresi 1 yıldan 2 yıla çıkarıldı.

BAĞIMSIZ BÖLÜMLER İÇİN KREDİLER 2 MİLYON LİRAYA ÇIKARILDI

Birden fazla bağımsız bölüme sahip olan hak sahipleri için de her bir bağımsız bölüm için 1 milyon TL olan kredi tutarı 2 milyon liraya yükseltildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...