Günde bir kaşık yetiyor: Damarları temizliyor, yaşlanmayı geciktiriyor, kalbi koruyor! 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Günde bir kaşık yetiyor: Damarları temizliyor, yaşlanmayı geciktiriyor, kalbi koruyor! 
Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uzmanlar her gün düzenli olarak bir kaşık zeytinyağı tüketmenin vücutta iltihapları azalttığını, kalp sağlığını koruduğunu ve hücreleri yenilediğini söylüyor. Aç karna günde bir kaşık zeytinyağı içmenin kalbe, mideye, cilde ve birçok faydası var.

Doğal ve sağlıklı bir yaşamın sırrı soframızda gizli olabilir. Özellikle Akdeniz diyetinin vazgeçilmezi olan zeytinyağı, içerdiği zengin antioksidanlar ve sağlıklı yağlarla tam bir şifa deposu. 

Son araştırmalar, her sabah aç karna tüketilen bir kaşık zeytinyağının kalp-damar sağlığından yaşlanma karşıtı etkilerine kadar birçok alanda mucizevi faydalar sağladığını ortaya koyuyor.

KALP DAMAR SAĞLIĞI İÇİN DOĞAL DESTEK

Zeytinyağı, oleik asit bakımından oldukça zengin bir yağ türüdür. Bu sağlıklı yağ asidi, kötü kolesterolü (LDL) düşürüp iyi kolesterolü (HDL) yükselterek kalp krizi ve felç riskini azaltabilir. Her gün sadece bir kaşık zeytinyağı, damar tıkanıklığına karşı doğal bir koruma sağlar.

Günde bir kaşık yetiyor: Damarları temizliyor, yaşlanmayı geciktiriyor, kalbi koruyor!  - 1. Resim


İLTİHAPLARI AZALTIR, VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIR

Zeytinyağının içerdiği polifenoller, vücutta iltihapları baskılayan doğal bileşiklerdir. Bu maddeler, özellikle kronik hastalıklara (diyabet, artrit gibi) karşı bağışıklık sistemini güçlendirmede etkilidir.

Günde bir kaşık yetiyor: Damarları temizliyor, yaşlanmayı geciktiriyor, kalbi koruyor!  - 2. Resim


HÜCRELERİ YENİLER, YAŞLANMAYI GECİKTİRİR

Antioksidan bakımından güçlü olan zeytinyağı, özellikle hidroksitirosol gibi bileşenlerle hücreleri oksidatif strese karşı korur. Bu sayede cilt yaşlanması yavaşlar, iç organların yıpranması engellenir ve genel olarak genç bir vücut yapısı desteklenmiş olur.

Günde bir kaşık yetiyor: Damarları temizliyor, yaşlanmayı geciktiriyor, kalbi koruyor!  - 3. Resim


AÇ KARNA İÇMENİN ETKİSİ DAHA GÜÇLÜ

Zeytinyağı, özellikle sabah aç karna tüketildiğinde sindirimi düzenler, mideyi korur ve bağırsak hareketlerini destekler. Uzmanlar, 10-15 gram zeytinyağının günlük olarak tüketilmesini öneriyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...