Şarkıcı ve söz yazarı Serdar Ortaç’ın hayatı ve biyografisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Şarkıcı ve söz yazarı Serdar Ortaç’ın hayatı ve biyografisi

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden Serdar Ortaç müzik kariyeri ve kişisel yaşamıyla geniş kitleler tarafından takip edilmektedir. Son dönemde ölüm iddiaları ve sağlık durumu hakkında ''Serdar Ortaç öldü mü? Serdar Ortaç hayatta mı?'' şeklinde çeşitli iddialar ortaya atılmıştır. İşte Serdar Ortaç'ın hayatı, kariyeri, sağlık durumu ve ölüm iddialarıyla ilgili detaylar...

SERDAR ORTAÇ KİMDİR?

Serdar Ortaç, 16 Şubat 1970 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. İlk öğrenimini Kocamustafapaşa'da tamamlayan Ortaç, ortaokul eğitimini ise Suadiye Lisesi'nde aldı. Daha sonra Haydarpaşa Meslek Lisesi'nde torna-tesviye bölümünden mezun oldu. Yükseköğrenimine Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde başlayan Ortaç, tahsilini tamamlamadan üniversiteden ayrıldı.

Şarkıcı ve söz yazarı Serdar Ortaç’ın hayatı ve biyografisi - 1. Resim

1993 yılında İstanbul'da özel radyolarda program yapımcısı ve sunucu olarak çalışmaya başlayan Serdar Ortaç, müzik kariyerine adım atmıştır. Programlarında sergilediği başarılı performanslar onun müzik dünyasında fark edilmesini sağladı ve bir plak yapımcısının dikkatini çekti. Böylece, kendi seslendireceği şarkılarını yayınlama fırsatı yakaladı ve 1994 yılında "Aşk İçin-Karabiberim" adlı ilk albümünü çıkardı.

Müzik kariyerindeki başarısı giderek artan Serdar Ortaç, birbirinden hit şarkılara imza attı. "Mesafe," "Dansöz," "Bilsem Ki," gibi popüler şarkılarıyla adından sıkça söz ettirdi. Sahne performanslarıyla da tanınan Ortaç, enerjik ve renkli şovlarıyla dinleyicilerin gönlünde taht kurdu.

Ödülleriyle de dikkat çeken Serdar Ortaç, müzik kariyerinde birçok başarıya imza atmıştır. Kral TV Video Müzik Ödülleri, Hürriyet Altın Kelebek Ödülleri, MÜ-YAP Müzik Ödülleri gibi prestijli ödüllerin sahibi olan Ortaç, yılın en sevilen şarkıları arasında yer almıştır.

SERDAR ORTAÇ ÖLDÜ MÜ?

Serdar Ortaç'ın sağlık durumuyla ilgili en önemli bilgi, 2017 yılında Multiple Skleroz (MS) teşhisi konduğunu açıklamasıdır. MS, sinir sistemini etkileyen kronik bir hastalıktır. Serdar Ortaç bu hastalıkla mücadele ederken düzenli ilaç tedavisi görmekte ve egzersiz yapmaktadır.

Son dönemde sosyal medyada ölüm iddiaları yayılan Serdar Ortaç hakkındaki bu haberler tamamen asılsızdır. Ortaç'ın sağlık durumuyla ilgili en güncel bilgileri, kendisinin sosyal medya hesaplarından veya güvenilir haber kaynaklarından takip edebilirsiniz.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...