600 g kemikli kuzu
iri parçalanmış
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı nohut akşamdan ıslatılmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
10-12 dal taze nane
Pul biber (arzuya göre)
Kıvamınca
karabiber
Tuz, nar ekşisi (arzuya göre)
MALZEMELER
Yarma bir gün önceden ıslatılır ve patlatılır. Nohut ve fasulye ıslatılıp kaynatılır. Haşlanan nohut ve fasulyenin suyu süzülür. Et suyuna ilave edilir. Haşlanmış yarmanın yarısı süzülür ve özelenmiş yoğurda bütün malzeme katılır. Üstüne kızdırılmış yağ ve iri kıyılmış nane konulur. Bu çorba soğuk ya da sıcak her iki şekilde de ikram edilir. Bölgelerde genelde düğün ve bayramların önemli yemeklerindendir. Not: Sıcak servis edilecek ise et suyu, soğuk servis edilecek ise su kullanılır.
MALZEMELER
Malzemelerin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. İki saat dinlenen hamurlardan bezeler hazırlanır. İki beze biraz açılıp daha sonra üst üste koyularak açmaya devam edilir. Bezeler mümkün olduğu kadar ince açılır. Arasına bolca kaymak konularak rulo şeklinde kapatılır. Kendi etrafında çevrilip sac arası şekli verilir. Tepsiye yerleştirildikten sonra üstüne bolca tereyağı sürülerek odun ateşinde 15 dakika pişirilir. İster pudra şekeriyle ister şerbetle servis edilir. Arzuya göre Antep fıstığı veya ceviz de eklenebilir.