Halil Umut Meler formda değil!

A -
A +

Türk hakemliği tarihin en sıkıntılı dönemlerini yaşıyor.
Halil Umut Meler’in sakatlığı geçmeseydi; maça bir başkası tayin edilseydi, dünkü hakem yönetimi ve hakeme karşı davranışlar çok daha farklı olurdu. 
Halil Umut Meler adı açıklandığı zaman, bütün kamuoyu tayini normal karşıladı ve maç öncesi hakem hakkında fazla spekülasyon olmadı.

 

Halil’in yaşadığı darp olayı da kredisini yükseltti. Mağdura karşı toleranslı bakış, ülkemiz insanının ruhunda vardır. Bu da hakemin dünkü maçta bir avantajıydı.

 

Al Musrati’nin kendi kalesine attığı erken gol, müsabakanın tansiyonunu da düşürdü. Köşe vuruşundan gelen topta Colley, Sanchez’in temasını hissedip kendini yere bıraktı ama faul yoktu, gol temizdi. İlk yarı hakemi zorlamadan tamamlandı. 

CENK'E YAPILAN MÜDAHALE PENALTI

53. dakikada G.Saray ceza sahası içinde Köhn, Cenk Tosun’u tutup çevirdi. Pozisyonda karar penaltı olmalıydı. Belki de Cenk’in abartılı çevirip kendini yere atması hakemi yanıltmış olabilir. Pozisyonu VAR da atladı. 

 

Bu dakikadan sonra hakemi zorlayan anlar oldu. Sanchez’in ve Colley’in rakiplerine yaptığı sarı kartlık hareketleri atladı. Ortam gerilince de sahaya sürekli yabancı madde atıldı.

 

88. dakikada Colley’in hareketine VAR müdahalesi ile gösterilen kırmızı kart ise doğru bulundu.
Halil Umut Meler kritik anlardaki davranışları, oyuncuları sürekli fiziki temas ile birbirinden ayırmaya çalışması ve kart değerlendirmeleri ile formundan uzak gözüktü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.