"Hadi gel köyümüze geri dönelim"

A -
A +

Ülkemizde köylerimize yeniden önem verilmeli. Tarım Bakanlığı il ve ilçe tarım müdürlükleri ülke çapında 81 ilimizin köylerinde tarımda, hayvancılıkta, meyve ve sebze üretiminde halkımıza eğitim vermeli. Eğitimle birlikte bütün halkımız yerinde ve doğal üretime teşvik edilmeli. GDO'suz tohum ve aşırı fazla ilaç kullanmadan yapılan tarım için bütün topraklarımız üretime elverişlidir. Hatta devlet teşvik için orman vasfı olmayan arazilerini halkın kullanımına açmalı. Bu araziler içinde geçmişte köylülerin hayvanlarını otlattığı araziler vardı, bu meralar hayvancılık için tekrar hayata geçirilmeli.

Ülkemizdeki tarım üretimi bugün o kadar azalmıştır ki halkımızın temel gıdaları arasında yer alan bakliyat ürünlerinde bile üretim yetersiz kalmıştır. Bu durum halkımızı zor durumda bıraktığı gibi önemli ürünlerin yurt dışından ithal edilmesi sebebiyle milyarlarca dolar paramız başka ülkelere ödenmektedir. Bir de olmadığı zamanda parayla bile bulamadığın zamanda ülke olarak kıtlıkla karşı karşıya kalacağımız hesap edilmelidir.

Ülkemizde her türlü ürünün üretilmesi mümkündür. Devlet ve millet olarak el birliği ile tarıma yeniden ve çok önem vermeliyiz. Ülkemiz tez zamanda tarım ürünlerinde ithal eden ülke konumundan ihtiyaç fazlasını ihraç eden ülke konumuna gelmeli.

Ülkemizde halkımızın sağlığı için gıda güvenliği Tarım Bakanlığımız tarafından bir an önce hayata geçirilmeli. Sağlığa zararlı gıda üretenlere fırsat verilmesin. Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerimizde konut yapımını önleyici tedbirler alırken bir yandan da köye dönüşü özendirici teşvikler verip köye dönüşü hayata geçirmeliyiz.

Köyü olmasına rağmen şehirlerde kahve köşelerinde vakit geçiren binlerce emekli insanımız var. Devletimiz bu insanlarımızı köye dönüşleri için teşvik etmeli ve "Köye Dönüş Kampanyası" başlatmalı. Ülkesinin gerçeklerine duyarlı bir vatandaş olarak önerimdir, karar yetkililerimizindir. Saygılarımla.
Hüseyin Aksu-Nöbetçi Vatandaş

Yahya Öztürk Beyefendiye
Denizli'den, 63 yaşında bir emekli olduğunu, yazdıklarının çok önemli olduğunu belirtip düzeltilerek de olsa yayınlanmasını isteyen saygıdeğer okuyucumuz Yahya Öztürk Beyefendi, gündemle ilgili konulara gösterdiğiniz hassasiyetinizden dolayı sizi tebrik ediyoruz. Gazetemize olan sevgi ve ilginiz için memnuniyetimizi arz ediyoruz. Söz konusu düşüncelerinize saygı duyuyor olmakla birlikte bu köşede siyasal içerikli olan veya siyasal algı oluşturabilecek konulara yer veremiyoruz. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ediyor huzur sağlık ve mutluluk dilekleriniz için size ve tüm okuyucularımıza minnettar olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. İyi ki varsınız...

Ben de HGS mağduruyum
"Köşenizde değinmiş olduğunuz elektriklerin haber vermeden kesilmesi olayına üst yetkililer görür de inşallah bir çözüm getirirler. Bizler de duyuyoruz elektrikleri hemen kesiyorlarmış. Ben de HGS mağduruyum. Köprüden geçmeye korkuyorum artık. FSM köprüsünden kaçak geçiş ceza kâğıdı geldi. 15 gün içinde yatarsa indirimden yararlanıyorsun. Ben de yatırdım toplam 286 lira indirimle 221 liraya düştü. 'Neyse kurtuldum' filan derken akşam evde oğlum plaka sorgulama yaptı. Baktım ki 3 tane ceza daha gözüküyor. Biri yatırdığım maalesef. Maalesef diyorum çünkü o tarihlerde ve saatlerde köprüden asla geçmedim. Hele bir tanesi gece saat 02:00'de... Aman Allah'ım böyle şey olmaz. Diyelim ki geçtim, mesela normal geçişim 3.50 TL iken neden tır geçişi gibi 26 TL normal geçiş yazıyorlar?

26x11=286 lira ceza geliyor. Bir türlü anlayamıyorum. OGS ve KGS daha iyiydi bence. Ya bu uygulamanın başında devletle vatandaşın arasını açmak isteyen birileri var ya da devlet bunu bilerek yapıyor. Bu konuda 2 defa dilekçe yazdım. Cezamı halen kaldırmadılar gözüküyor. Benim gibi binlerce mağdur var internette görüyoruz. Sayın Başbakanımıza biz HGS mağdurlarını da gündeme getirseniz sevinirim. Saygılarımla..."
İbrahim Bol-İstanbul

Mailine niçin bakmıyorsun?
Sevgili Yusuf Atalay kardeşim, bize gönderdiğin şikâyette dört ay önce hattının kapandığını söylüyordun. Derdini 26 Ocak 2015'te yayınladık. Bilmem okuyabildin mi? Avea yetkilileri konuyu öğrenmek ve bir çözüm getirmek için iletişim bilgini istedi. Mailden başka iletişim bilginiz yok. Mailinize de bakmıyorsunuz. İnşallah bu yazıyı okuduğunuzda bize iletişim bilgilerinizi ulaştırırsınız da Avea yetkililerine bildiririz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.