Ecrin bebeğe hayırseverlerin desteğini bekliyorlar

Sesli Dinle
A -
A +
Feridun Ağabey, size bir bebeğimizden söz edeceğim. Ecrin Yiğit bebeğimiz. Kendisi 22 aylık SMA Tip1 ölümcül kas hastası. Tekirdağ Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi’nde ikamet ediyor. Hastalığın teşhisi altı aylıkken Tekirdağ Şehir Hastanesinde konulmuş durumda. Şu an beş makineye bağlı olarak yaşıyor. Yaşayabilmesi için de yurt dışında gen tedavisi olması gerekiyor. Süre de ne yazık ki kısa. Bir yıllık süre bu ayın sonunda doluyor. Ve bu sürede ne yazık ki ancak %18’i ancak tamamlanabilmiş durumda. Bu gen tedavisini gerçekleştirebilmek için Tekirdağ Valiliğinden özel izin de alındı. Bu konuda biz de birkaç kez haber yaptık. Çok paralar ödenmiştir gibi zannediliyor ama henüz %18 gibi bir miktar tamamlanabildi. Bu bebeklerde yaşı değil kilosunun belirli bir kiloda olması gerekiyor. Örnek olarak Ecrin bebeğimiz şu anda 7 kilo ama eğer büyüdükçe kilosu 13 kiloyu geçerse gen tedavisi uygulanamıyor… Hâliyle tedavi edemiyorlar. Ne olur duyan duymayana söylese.Çerkezköy Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi 243’üncü Sokak’ta akrabalarının yanında yaşayan Zeyit ve Zeliha Yiğit çiftinin 10 aylık kızları Ecrin bebek için Tekirdağ Valiliğinin oluruyla yardım kampanyası başlatıldı. Yardım kampanyası hesap numaraları şu şekilde: TR70 0001 0090 1013 2406 5050 02 TL hesabı, TR43 0001 0090 1013 2406 5050 03 Amerikan doları, TR16 0001 0090 1013 2406 5050 04 avro (Ziraat Bankası)
 
Anne Zeliha Yiğit, kesin çözümün yurt dışında bulunan ‘Zolgensma’ ilacında olduğunu belirterek, evde makinelere bağlı bir şekilde hayata tutunmaya çalışan bebeklerinin dramının hayırseverlerin yardımıyla son bulmasını temenni ediyor. Bu vesileyle buradan sizin okuyucularınıza da bu yardım kampanyasını duyurursanız minnettar oluruz.
 
Şaban Kardeş – İHA Çerkezköy Temsilcisi
***
 
Öğrencime iş arıyorum
 
Feridun Ağabey, Zonguldak ilindeki bir lisede idareciyken okuldan yüksek derece ile mezun ettiğimiz bir öğrencimiz şu anda Kdz. Ereğli'de ikamet ediyor. Bugün bana ulaştı. “Hocam iş arıyorum” dedi. Kendisine kefilim. Çalışkandır. Disiplinlidir. Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı üzerine yükseköğrenim diploması vardır. Bilgisayar bilgisi ileri düzeydedir. İletişim yetenekleri çok yüksektir. Kendisine yardımcı olabilecek arkadaşlara iletişim bilgisini verebilirim.
Ali Özdemir- Ankara
***
 
Evlilikte vefa her şeyden önce gelmelidir
 
“Feridun Ağabey, on beş yıllık evliyim. Bir de çocuk sahibiyim. Eşimle evlendiğimiz günden beri aramda o elektriklenme denilen duygu hiç olmadı desem yalan olmaz. Evliyiz ama öyle işte… Ve geçen sene çalıştığım ofiste bir bayan arkadaş ile birbirimize ilgi duymaya başladık. “İnsanın hayatına yaşama sevinci geliyor” dedikleri hâli hissediyorum. Ama bir yandan da yuvama çocuğuma olan babalık görevim aklıma geliyor. Ne oluyor bana? Bir yanlışa adım atmak üzere miyim?” diyen rumuz “şaşkın” isimli okuyucumuza…
 
Sizin yaşadığınız durum gerçekten karar verilmesi zor bir durum. İyi ki de bu anlarda bir danışma bir akıl alma bir fikir sorma gereği hissetmişsiniz… İnsanların evlilikleri elektrik almakla, sevmekle, âşık olmakla başlayabilir ama bunların hepsi bir zaman sonra kaybolabilir. Ancak evlenirken söylenen bir vefa sözü vardır değil mi? İyi günde kötü günde hastalıkta ve sağlıkta…” diye devam eder… Bazı evlilikler vardır ki yıllar geçtikçe arkadaşlığa dönüşür… Evlilikler vefa temelinde arkadaşlığa dönüştürülebilirse huzurlu bir şekilde sürdürülür. Siz eğer kendi kendinize vicdanen cevap verecek olursanız ofisteki arkadaşınıza duyduğunuz heyecan üzerinden evliliğinizi değerlendiriyorsunuz. Oysa geride yaşanmış koskoca on beş yıllık süreç var… Beri tarafta arzu ve hevesten başka hiçbir şeyi belli olmayan kimse var ve bu kimseyle hangi bilinmezlikler sizi bekliyor… Evet, gönül ferman dinlemez derler ama biz size gönlünüze göre değil aklınıza ve vefanıza göre davranmayı öneriyoruz… Yoksa atacağınız bir yanlış adım ile bir daha çözemeyeceğiniz sorunların ortasında kalabilirsiniz. Sakın bir cahillik edip de ailenizi ve huzurunuzu bir tesadüfe ve bir meraka bir hevese ve bir heyecana kurban etmeyin. F.A.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.