Müteahhitler Celaliye’ye niye gitmiyor?

A -
A +
Kahramanmaraş merkezli ve on vilayetimizi etkileyen büyük deprem sonrası yine insanımız kendi evinin durumunu sorgular oldu. Yine yetkilileri bir çözüm üretme konusunda göreve çağırdı. Belli ki kentsel dönüşüm konusu artık geri dönüşü olmayan bir mecburiyet hâlini aldı. Ne var ki dönüşümün ekonomik boyutu ayrı bir konu, hukuki süreci ayrı bir konu mevzuatlar ayrı bir konu, yaşayan kimselerin mülk sahibi veya kiracı olup olmaması ayrı bir konu. Bu anlamda devletin Afet Bakanlığı ve Deprem Bilim Kurulu gibi girişimlerinin olması da konunun artık ne kadar önemli olduğunun işareti…  Ama beri yandan kimi uzmanlar rahatlatıcı ifadeler kullansa da kimi uzmanlar İstanbul’a dikkat çekmeye devam ediyorlar…Bu vesileyle yaklaşık üç sene önce 2 Ağustos 2019 Cuma günü bu köşede yayınlanan bir çağrıyı bir kez daha hatırlatıyoruz… O günden bugüne kadar kimsenin cevap vermediği bir okuyucu çağrısı bu. Diyor ki vatandaşımız:
 
“Feridun Ağabey, son günlerde televizyonlara çıkan profesörler yakında İstanbul’da 7-7,5 büyüklüğünde bir deprem olacağını söylüyor. Hâl böyleyken ne yazık ki bazı belediyeler bizim farkında olduğumuz hiçbir hazırlık içinde gözükmüyor. Şöyle ki, Kumburgaz’ın önünden fay hattı geçerek Tekirdağ’a kadar uzanıyormuş. Kumburgaz ve Celaliyle 10-15 sene önce Büyükçekmece Belediyesine bağlandı. Buralardaki sitelerin çoğu 30-35 sene önce yapıldı ve çoğu da deniz kumu ile yapıldı. Denize 50-100 metre gibi çok yakınız ve doğrusu korkuyoruz. Böyle bir deprem olursa hâlimiz ne olacak? Çok insan ölecek. Tsunami ayrı bir korku oluşturmakta… Bu bakımdan bir an önce biz de kentsel dönüşüm istiyoruz. Müteahhit alsın kat karşılığı buraları yenilesin ki bizler de huzur içinde evlerimizde oturalım. Ne yazık ki bağlı olduğumuz belediyenin yaptığı hiçbir şeyden haberimiz yok. O sebeple Çevre Bakanımız Sayın Kurum’un buralara gelip görüp bu konuya el atmasını bekliyoruz. İnsanlar ölmeden bu işin hallolması lazım. Müteahhitler Maltepe Kartal’da çalışıyorlar biraz da Kumburgaz-Celaliye’ye gelsinler 'arsa yok' demesinler. Saygılarımla...” F.A.
 

Esnaf, fırsatçıların insafına bırakılmasın!

Dünyamızda ve ülkemizde geçmiş yıllarda koronavirüs denilen bir pandemi dönemi yaşandı. Dünyamızda ve ülkemizde binlerce insan hayatını kaybetti. Sokağa çıkma yasakları konuldu. Dünya ülkelerinde ve ülkemizde zor günler yaşandı. Bu zor günler karşısında dolar yükseldi. Doların yükselmesini fırsat bilen fırsatçı insanlar ülke çapında her şeye zam yaptılar. Bu zamlar karşısında halkımız zor duruma düştü. Ev kiraları dükkân kiraları vatandaşın ödeyemeyeceği rakamlara yükseldi. Devletimiz mal sahiplerine %70 hak tanımış devletimizin vermiş olduğu bu hakka mal sahipleri riayet etmiyor, çok yüksek fiyatlar talep ediliyor. Kiracılar mahkemeye veriliyor. Esnaflarımız tüm kiracılar zor durumda. Ülkemizin temel taşı olan esnaflarımızın haklarını koruyalım. Ülke çapında devletimiz bu konuya “dur” demeli, bu ülke bu millet bu kadar kötü, bu kadar doyumsuz insanların vicdanlarına bırakılmasın. Devletimiz halkın bu isteklerine kulak verip fırsatçılara kulak vermemelidir. Halkımızı zor duruma sokmaya bu fırsatçıların ve kimsenin hakkı yoktur. Ülkemiz büyük deprem felaketi geçirdi binlerce insanımız öldü binlerce insanımız yaralı. Depremde ölen halkımıza Allah’tan rahmet diliyorum yaralı halkımıza Allah’tan şifalar diliyorum. Ülkemizin milletimizin başı sağ olsun. Vatandaş olarak önerimdir, karar yetkililerimizindir.     Nöbetçi Vatandaş-Hüseyin Aksu
Müteahhitler Celaliye’ye niye gitmiyor?

Camdaki QR kodunu karartan beyin!

Kuleli’de 111052 No.lu bir otobüs durağı ve insanlar durakta beklerken otobüsünün gelmesine ne kadar vakit olduğunu buradaki QR kodunu telefonundan okutarak anlayabiliyorlar… Ama kim veya kimler ise kalbindeki isi, yüreğindeki, beynindeki karanlığı bu QR kodunun üzerine yansıtmaktan kendini alamamış… Ne diyelim Allah hidayet versin…     M. Metin Uğur
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.