Gurbetten gelen başarı hikâyeleri Anuga Fuarı’na damgasını vurdu

A -
A +

Almanya'nın Köln kentinde gıda sektörünün dünyadaki en büyük fuarı olarak bilinen Anuga’dayız. Özellikle Almanya’ya yönelik yayınları ile ses getiren Genel Müdür Kadri Yeltekin önderliğindeki TGRT EU ekibine eşlik ediyoruz… Eşlik ifadesi belki eksik… Tuba Gençay koordinasyonu ile hazırlanan bir projeye katkı sağlamaya çalışıyoruz. Volkan Ormanlı olayın dijital boyutunu, Gizem Kalecik ise her şeyini hayata geçirmeye çalışıyor.

 

Proje şu; Avrupa’da başarı hikâyesi yazmış Türk markalarının dünyanın en önemli gıda fuarı Anuga’dan seslerini duyurmak.

 

Daha net bir ifade ile gurbetçilerin başarı hikâyesini duyurmak… Hatta dünün gurbetçisi bugünün Türk diasporası bu markaların gür seslerini sizlere ulaştırmak.

 

118 ülkeden yaklaşık 8 bin firmanın katıldığı bu dev organizasyonda yer almayı başaran bu markaların sesleri aslında Türkiye’nin dünyadaki sesi.

 

Fuara, Türkiye’den 105'i bireysel, 286'sı İstanbul Ticaret Odası (İTO) millî katılım organizasyonuyla 391 firma geldi… Ama onlar bir başkaydı…

 

Mesela Suntat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan, “Nereden nereye” diye başlamıştı sözlerine… Anlatırken duygu yüklü cümlelerle gelinen ve gelinecek noktayı ortaya koydu.

 

Yayla GMBH de bu firmalardan biriydi… Kalite konusunda öyle bir noktaya gelmişti ki ürünleri Almanya’daki marketler raflarında yer vermek için yarıştaydı. Genel Müdür Ethem Çolakoğlu dünyadaki gittikleri yeri anlattı bütün ayrıntıları ile.

 

Yayla’nın her şeyine koşan çok önemli bir isim olan Tülay Ünal ise şekerli yoğurt üretimi ile geleneksel tatlara verdikleri önemi ortaya koydu.

 

Bir de yine Almanya’dan çıkan ve Türklerin göz bebeği olan Gazi markası var… Ürün farklılığı konusunda rekor kıran Gazi’nin başarısına ilişkin bilgileri ise CEO’su Kahraman Erdin’den aktardık.

 

Bir de annesinin yufkası ile yola çıkan Kubilay Özdağan’ın hikâyesi var ki anlatmaya sayfalar yetmez… Baba İsmail Özdağan’ın attığı temelin üzerine Kubilay Özdağan’ın çalışkanlığı ve vizyonu eklenince yükselen Öz Yufka artık sadece yufka olmaktan çıkıp onlarca farklı ürünü ile Anadolu lezzetlerini önce Almanya şimdi de bütün dünyaya ulaştırma hedefine koşuyor bütün hızıyla.

 

Son olarak Demka gerçeğini sizlere aktarmak isteriz. Abdurrahman Demirdaş’ın süt ürünlerinde Yörem, et ürünlerinde ise Öz Yörem markası ile dünyaya ulaşma gayreti ve heyecanı fuara da yansımıştı. Önümüzdeki hafta bütün bu başarı hikâyelerini bütün ayrıntıları ile TGRT EU’da izleyebilirsiniz.

 

İzledikçe yeni başarı hikâyeleri için neden olmasın diyeceksiniz.

Üsküdar çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak

İki kıtayı birden gören, üç Boğaz köprüsü manzaralı 90 bin metrekarelik Nakkaştepe Millet Bahçesi’nde sohbet ediyoruz Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile… 31 Ekim’de çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını duyuruyor.

 

Bu etkinlik sürdürülebilir şehirciliği, sıfır atık mesajını kapsayacak… Üsküdar 31 Ekim’de dünyaya önderlik edip çevre konusunda çok önemli bir adımın ev sahipliğini yapacak.

 

Çevre konusunda Türkiye’nin geldiği noktayı, bu konudaki duyarlılığı dosta düşmana gösterecek. Çevre konusunda yapılanlar aktarılacak. İlk defa dünya şehirleri bir ilçede buluşacak!..

 

Habitat Dünya Şehirler Günü Zirvesi bu yıl ilk kez bir ilçe belediyesi olarak Üsküdar’da yapılacak. Etkinlikler, Üsküdar’da bulunan çeşitli mekânlarda gerçekleştirilecek.

 

Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen heyecanla ve şu sözlerle anlatıyor bu gelişmeyi:

 

- Etkinliklerin ana teması, “Herkes İçin Sürdürülebilir Kentsel Geleceğin Finansmanı” olacak. Bu tema doğrultusunda, kentsel kalkınmanın finansmanı, iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması, sürdürülebilir ulaşım ve altyapı, sosyal uyum ve kapsayıcılık gibi konular ele alınacak. Etkinliklere, Birleşmiş Milletler, hükûmetler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve özel sektör temsilcileri gibi farklı kesimlerden katılımcılar bekliyoruz. Bu özel etkinlik, temel sorunları örnek çözümlerle çözmüş şehirlerin önemini vurgulamak ve dünya açısından sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak için bir fırsat sunuyor. İstanbul Üsküdar Belediyesi olarak, sürdürülebilir şehirleşme hedeflerimize ulaşmak için kararlılıkla çalışıyor, şehrimizi daha yaşanabilir ve kapsayıcı hâle getirmek için büyük adımlar atıyoruz. Dünya Şehirler Günü, şehirlerimizin geleceği için önemli bir platform oluşturuyor ve bu platformda bu deneyimlerimizi, başarılarımızı paylaşmak istiyoruz. Bunun da ötesinde, dünyanın birçok ülkesinden devlet adamlarının, metropol şehirlerin üst düzey yöneticilerinin katılacağı zirvede yapılacak tecrübe paylaşımlarını ülkemiz adına da çok değerli buluyoruz.

 

Etkinlikte sıfır atık meselesi de gündeme gelecek. Bu konuda Emine Erdoğan’ın çabaları ortaya konulacak. Çevre işinin tam da bizim işimiz olduğu vurgulanacak.

“Emine Erdoğan Hanımefendi’ye teşekkür ediyorum”

Dünya Şehirler Günü’nün ana temalarından birinin de sıfır atık ve çevre konusu olacağını vurguluyor Hilmi Türkmen ve şöyle devam ediyor:

 

“31 Ekim’de Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayeleri ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleri ile Üsküdar Belediyemizin ev sahipliğinde yapacağımız Habitat Dünya Şehirler Günü etkinliğini çok önemsiyoruz. Habitat Dünya Şehirler Günü’nün Türkiye’de yapılmasında bize önemli destekleri olan ve programın Türkiye’ye kazandırılmasını sağlayan Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye teşekkür ediyorum. Ana temalarından biri de sıfır atık ve çevre konusu olacak olan zirveyi; 140’tan fazla ülkeden, devlet başkanları ve bakanlar seviyesinde üst düzey katılımcılar teşrif edecekler.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.