İklim Elçileri başkan adaylarına çağrı yaptı! Garanti Bankası "Bu son şansımız mı?" diye sordu

A -
A +

Yerel seçim öncesi Küresel Isınma Kurultayı Komitesi ile ÇEVKO’nun birlikte gerçekleştirdiği online buluşmaların konuşmacıları bu defa İklim Elçileri oldu.

 

ÇEVKO Genel Sekreteri Mete İmer’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda, COP 28’in değerlendirmesi ve başkan adaylarına çağrı yapıldı.

 

İklim Elçileri; iklim krizi, atık yönetimi ve döngüsel ekonomi gibi birçok güncel sorunu dile getirdi.

 

Hacettepe Üniversitesi’nden Elif Ayhan, Antalya Bilim Üniversitesi’nden Büşra Gül İnal, Türk Alman Üniversitesi’nden Ege Büyük, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Sevda Has, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Tarık Deveci, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Tuğba Cengiz ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Yusuf Dursun Durmuş’un katıldığı söyleşide yerel seçimde aday olanların bu sorunları dile getirmesi önerildi.

 

Başkan adaylarının iklim, atık ve sürdürülebilirlik konusunda görüşlerinin kamuoyu ile paylaşılması istendi.

 

ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, bütün bu sorunların genel tanımı olan döngüsel ekonomide neler yapılacağı konusunda adayların mutlaka görüş bildirmesi gerektiğini vurgulayarak, oy verirken bu kriterlere de dikkat edilmesinin anlamlı olacağını söyledi.

 

İklim Elçileri’nin katıldığı toplantıda bu konu vurgulanırken her zaman çevre konusundaki çalışmaları ile dikkat çeken Garanti Bankası, Salt’ın iklim değişikliği odaklı gösterim programına tam destek verdi. “Bu son şansımız mı?” başlıklı programla ilgili görüşünü dile getiren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Murat Çağrı Süzer, şu noktaların altını çizdi:

 

“Biz banka olarak iklim kriziyle mücadele ve kapsayıcı büyümeyi odağımıza alarak topluma değer katmak için çalışıyoruz. Kurucusu olduğumuz Salt ile birlikte, ‘sürdürülebilirlik’ kavramını sanat aracılığıyla toplumsal gündeme taşımaya önem veriyoruz. Sanatın farkındalık oluşturma, diyalog kurma ve harekete geçmede ne kadar etkili olduğunu biliyoruz; bu nedenle sanatsal etkinliklerin kapsamına iklim ve ekolojik kriz gibi öncelikli konuları alarak farklı kitlelerde etki oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda güçlü bir çağrı yapan, ‘Bu son şansımız mı?’ gösterim programının destekçisi olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

 

İklim Elçileri başkan adaylarına çağrı yaptı!
Garanti Bankası 

 

 

TÜRKONFED’de başkan değişmiyor!
Yönetimde büyük değişim var
 
İş dünyasının bölgesel ve sektörel temsilde en etkili çatı örgütlerinden biri olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nda (TÜRKONFED) önümüzdeki hafta sonu seçim var. Gönüllülük esasına dayalı bir örgütlenme yapısına sahip olan TÜRKONFED’de başkan değişmiyor.
Orhan Turan’ın TÜSİAD Başkanı olması ile birlikte göreve gelen Süleyman Sönmez'in devam etmesi kararı alındı.
26 bölgesel, 5 sektörel olmak üzere 31 federasyonun seçimleri dün sona erdi. Bugün delege listeleri genel merkeze gönderilecek. Bunun ardından da yeni dönemde yönetimde kimlerin yer alacağı belirlenecek.
Yönetimde yer alan kadınların göreve devam etmesi fikri ağırlık kazanırken, çok sayıda ismin değişmesinin muhtemel olduğu belirtiliyor.
TÜRKONFED Yönetim Kuruluna sürpriz isimlerin gelmesi beklenirken, ismi konuşulanlar arasında İzzet Özilhan ve Perihan İnci de yer alıyor.
Bugüne kadar genel kurullarını yapan ve başkanları değişen örgütlerden bazıları şunlar:
İSİFED Başkanı Muammer Ömeroğlu, üç dönem başkanlık yaptığı için görevi bıraktı. Yerine Çatalca Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Kınacı seçildi.
BAKSİFED Başkanı Abdullah Erdoğan’ın yerine Mustafa Cengiz seçildi. BASİFED Genel Kurulu Mehmet Ali Kasalı’nın yerine Semiha Güneş’i getirdi.
GESİFED Genel Kurulu’nda Oktay Mersin’in yerine Hakan Urhan başkanlığa getirildi.
GÜNMARSİFED Genel Kurulu’nda ise Abdullah Bekki başkanlığı Funda Dedeoğlu’na bıraktı.
ORKASİFED Genel Kurulu’nda ise Münevver Uğurlu’nun yerine ilk dönem (1 buçuk yıl) Mehmet Koçak, diğer yarı dönem için ise Semrin Kaleli getirildi.
MARSİFED Genel Kurulu’nda Ramazan Kaya görevi Osman Akın’a devretti.
SEDEFED Başkanı Emine Erdem görevine devam ederken çok sayıda federasyonda başkanlar değişti. Süleyman Sönmez’in memleketi olan Adana Mersin bölgesindeki ÇUKUROVASİFED genel kurulunda Hüseyin Kış başkanlığı Vedat Gizer ve Berman Mantı’ya devretti.
DİCLESİFED genel kurulunda ise Kemal Bilim başkanlığı Nihat Bilişik’e bıraktı.
TÜRKONFED’e üye dernek sayısı 363’e ulaşırken üye sayısı da 100 bini buldu.

 

 

 

 

İyi ki Rıdvan Mertöz gibi sanayiciler var

 

 

 

İstanbul Sanayi Odası’ndan İstanbul Ticaret Odasına, İhracatçı Birlikleri’nden yaptırdığı okullara sosyal boyutu da olan bir sanayici Rıdvan Mertöz… Onun için sanayicilik bir yaşam biçimi… Mesela şu anda büyük bir yatırıma hazırlanıyor. Hem de öyle bir noktada ki gayrimenkul olarak değerlendirse elindeki imkânları belki daha kârlı çıkacak. Ama o yeni yatırımı, insanlara iş vermeyi daha çok kâr etmeye tercih ediyor. Malatyalı… Yıldız Teknik Üniversitesi’nin yıldız isimleri arasında yer alıyor. Dünyanın en büyük kilit markalarından birini oluşturdu. Şimdi de kablo rakorunda dünyada söz sahibi olmaya çalışıyor. Şimdilik Avrupa’nın en büyük kablo rakoru imalatçısı olan Bimed’i yeni yatırımlarla farklı noktalara taşımayı hedefliyor. Çabalarını ve yeni atağını kendisinden aktaralım:

 

“Toplam 15 milyon avroya mâl olan yeni fabrika yatırımımızı mayıs ayında tamamlıyoruz. Enerjide büyük dönüşüme ayak uydurduk. Dünyada kurulan petrokimya tesislerine uygun ürünler geliştiriyoruz, rüzgâr enerji santrallerine yönelik kablo rakorları ve ürünler üretiyoruz. Elektrikli otomobillerin çeşitli komponentini yapıyoruz. Elektrikli araçların bataryalarındaki hava tahliye valfleri ve konnektörleri üretiyoruz. Romanya’daki fabrikamızda Mercedes’in elektrikli araçlarının konnektörlerini yapıyoruz. Ayrıca, elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonlarına da rakor veriyoruz. Şarj istasyonu üreticilerinin Türkiye’deki ihtiyaçlarını karşılamak üzere ve şarj istasyonlarına yönelik saldırıyı engellemek amacıyla koruyucu bir unsur olan kablo rakorlarını temin ediyoruz.”

 

 

 

İklim Elçileri başkan adaylarına çağrı yaptı!
Garanti Bankası 

 

Kadın istihdamına büyük önem veriyor

 

 

 

Rıdvan Mertöz, kadınların sayısının az olduğu bir sektör olduğunun farkında. Ama yılmıyor kadınların çok konuşulduğu bu haftada şu bilgileri veriyor:

 

“Kadın istihdamına özellikle çok önem veriyoruz. Sektörde kadın istihdamı oranı yüzde 20 düzeyinde. Bimed’de ise bu oran yüzde 32’ye ulaştı. Çalışan memnuniyetini, firmanın kalite politikasının birinci maddesi olarak görüyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.