Birinci sınıf golcüsü var

Sesli Dinle
A -
A +

Ligde 8’de 8 yapmış, son 11 resmî maçını kazanmış Galatasaray’ın, 5 haftadır galibiyet hasreti çeken ve İstanbul’a 5 as oyuncusunu getiremeyen Antalyaspor karşısında bu kadar zorlanacağını hiç tahmin etmezdim. Hınca hınç dolu tribünler önünde oynayan sarı kırmızılı takım için beklenenden zor bir 90 dakika oldu. Nuri Şahin’in oyun planı savunmada özellikle de göbekte kalabalıklaşmak ve kapılacak toplarla çok hızlı hücuma çıkarak skor üretmekti. G.Saray ise artık klasikleşen uzun top oyununu sergiledi. Üçüncü bölgeye şişirilen toplar Icardi, Rashica ve Kerem’le buluşacak, tabela bireysel performansla değiştirilecekti.

Ustalık eseri

İlk 45 dakikalık dilimde Antalyaspor’un hücum anlamında Larsson’un direkten dönen vuruşu dışında bir etkinliği olmazken; Galatasaray, sadece kenar ortalarında Boey ve Abdülkerim’le gole yaklaşabildi. Kaleci Leite, kurtarışıyla “Sanki kalede Neuer var” dedirtti. Devrede Okan Buruk, savunmayı biraz daha öne çıkarak takım boyunu iyice kısalttı ve baskıyla rakibini bunaltmaya başladı. Nuri Şahin’in rakibini kenar ortalarına yönlendirme ve orada da baskı yapma taktiği Icardi’nin ustalığı karşısında çaresiz kaldı. Arjantinli yıldız, Kerem’in ortasında yine birinci sınıf santrfor golü attı.

Mayıslar beklenmez!

Savunmadan çıkmayı pek düşünmeyen Antalyaspor, 5 dakika sonra Galatasaray’ın tedavi edilemeyen hastalığından faydalanarak duran toptan beraberliği yakaladı. Yine 5 dakika sonra Floranus’un kalesini vurması serinin 9 maça çıkmasını sağladı. Galatasaray Yönetimi, Okan Buruk’un eline kaliteli bir kadro verdi ancak son günlerde ciddi hatalar içinde. Daha Erden Timur’un “Ligi bitirtmeyiz” çıkışı hafızalardan silinmemişken, Başkan Dursun Özbek’in “PFDK Başkanı Fenerli” gibi yersiz demeci, 9’da 9 yapmış takımın başarısına gölge etmekten başka bir anlam taşımamaktadır. Yönetim bu enerjisini saha dışından çok içine yöneltirse, mayısları beklemeye bile gerek kalmayacaktır.

 

MAÇIN ADAMI: Mauro Icardi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.