Icardi, yaptı taşikardi!

Sesli Dinle
A -
A +

“Cesurlar akılda, korkaklar yarı yolda kalır” demişler. İşte bu söz derbinin özeti gibiydi. Ev sahibi Okan Buruk, dev maçta Kerem ile Yunus’u kulübede oturtup formayı Barış Alper’e verme cesaretini gösterirken, misafir hoca Şenol Güneş, takımını üçlü orta saha ve oldukça kontrollü bir oyun anlayışıyla sahaya sürdü. İlk 15 dakikalık bölümde Beşiktaş, savunmasını kısmen öne çıkarıp alan daraltarak daha bilinçli bir görüntü çizerken, Galatasaray sadece Abdülkerim’in savunma arkasına attığı uzun toplarla pozisyona girme çabasındaydı. 

Barış Alper ışıl ışıl

Takımın başına yeni gelmiş Şenol Hoca maçı kaybetmek istemiyormuş gibi bir görüntü veriyordu ama Ümraniye karşısında şov yapan Cenk’i, Weghorts’u kesemediği için sağ kanatta oynatmak zorunda kalması mağlubiyetin hazırlayıcısı oldu. Sırtı dönük atılan her topu Emre’ye kaptıran Cenk, Rosier’in yardımına hiç gitmeyerek Barış Alper’i ışıl ışıl parlattı. Barış Alper, asistiyle Beşiktaş’ın gardını düşüren isim olurken Okan Buruk’un maçın yıldızı olabilecek ismi 64’te çıkarması hayli ilginçti.

Weghorst ne yaptı ki?

Galatasaray’ın yıldızı Icardi, attığı usta işi gol ve bir de direği döverek derbiyi izleyenlerin kalp atışının hızlandırarak taşikardiye sebep olurken, Beşiktaş’ın golcüsü Weghorst’un 90 dakika sahada kalmayı hak edecek ne yaptığı büyük merak konusuydu. Şenol Güneş’in ikinci golden sonra yaptığı panik değişiklikler ve siyah beyazlı oyuncuların oyun disiplininden iyice kopması Galatasaray’ın işini daha da kolaylaştırdı. Derbiye yakışacak bir oyunun olmadığı maçta savunma zaafları ön plandaydı. Bu zaaflardan da en çok faydalanan Icardi tek kişilik bir gösteri yaptı sanki. 

 

MAÇIN ADAMI: Mauro Icardi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.