Palabıyık doğradı!

Sesli Dinle
A -
A +

Okan Buruk, geçen hafta Kayserispor’a karşı ön bölgenin tamamını sosyete oyuncularla doldurunca, bunun faturasını da 2-1’lik mağlubiyetle ödemişti. Tabii Galatasaray Yönetimi de bu yanlış tercihleri sorgulamak yerine, geçer akçenin TFF’ye had bildirmek olduğunu bildiğinden kolayı seçmişti. Hani derler ya “Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir” diye, işte dün akşam da gergin bir maç olacağını herkes adı gibi biliyordu. Tabii, TFF’nin yapay zekâsı (!) geçtiğimiz sezon Ç. Rizespor-Galatasaray maçındaki kararlarıyla “istenmeyen adam” ilan edilen Ali Palabıyık’ı bu gergin maça atayarak, sanki “çorbada benim de tuzum olsun” diyordu.

 

Alanya’nın ikramı

 

Kayseri maçından ders çıkaran Okan Hoca, Mata ve Yunus’u kulübede tutarak ön tarafı ve takımına hız kazandırdı. En önemli hamleyi de orta alanda iki kesiciden biri olan Midtsjö yerine ön bölgeye servis yapabilecek Oliveira’yı oynatarak yaptı. Galatasaray’ın teknik patronu bu doğruları yaparken, Alanyaspor’un çiçeği burnunda “Pro lisans”lı hocası Farioli ie her maçta olduğu gibi altıpas içinde paslaşarak hücuma çıkma saçmalığıyla meşguldü. Alanya’nın iki ikramı sonrası farka gidecek skoru yakalayan Galatasaray’ın iki golü de ofsayta takıldı.

 

Kırmızılar yanlış

 

Her şey yolunda giderken, 31. dakikada Boey’in, Candeias’ı çekerek indirmesi maçın ve Galatasaray’ın kırılma anı oldu. Kaleye olan 50 metrelik uzaklık, Candeias’ın top kontrolünün olmaması ve Muslera’nın yetişme ihtimali gibi etkenlerden dolayı kırmızı kart kararı yanlıştı. Bir diğer kritik hata da, devre biterken Nelsson’un, ceza sahası içinde Yusuf’un ayağına basmasında yaşandı. Alanya’nın farkı 1’e indiren golü sonrası Okan Buruk panikledi. Berkan, Midtsjö ve Emin’in sahaya girmesi takımın paniklemesine sebep oldu ve beraberlik golü yendi.

 

Maçın adamı: Mauro Icardi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.