Beyefendi!

A -
A +

Başbakan Davutoğlu AK Partinin olağanüstü kongre kararını açıklarken, tek kelimeyle muhteşem bir konuşma yaptı. Bu yüzden tarihe altın harflerle yazılacak bu açıklama bugünkü yazımın ana konusu oldu. Davutoğlu’nu dinlerken bir Türk vatandaşı olarak gözlerim doldu, göğsüm kabardı. Gelişmiş ülkeler safına işte böyle seviyeli siyasetçilerle ulaşacağız.. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Davutoğlu felaket tellallarının ekmeğine yağ sürmedi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı övgü dolu sözlerle yüceltti ve gelinen noktayı şu sözlerle özetledi:

Yoldan önce yol arkadaşı sözü vardır. Ben yola çıktığım arkadaşlarımın benimle olmalarını isterim. Olmadıklarında da bana söylemelerini isterim. Son MKYK’da yaşananlar çok önem arzetmiyor. İlk imzayı ben attım. Ancak takip edilen yöntemi refik olarak düşünmedim. Bu anlamda yaptığım istişareler neticesinde AK Partinin birliği için refik değişmesindense genel başkanın değişmesinin daha doğru olacağını düşündüm. Her iki kongrede mutabakatla genel başkan seçildim. Mutabakatın olmadığı yerde genel başkanlığa aday olmayı düşünmem...
AK Parti’de yaşanan gelişmeler üzerinden ekonomiyi sıkıntıya sokacak spekülasyonlar yapılmaması gerektiğini vurgulayan Başbakan şöyle diyor:
"Ekonomimizde bahar dönemi yaşıyoruz. Özellikle dün akşamdan itibaren ve bugün aldığımız karar çerçevesinde de kimsenin ekonomimizin verileriyle oynayacak spekülasyonlara gitmemesi uyarısında bulunuyorum. Bugünlerde aldığımız kararlar ne olursa olsun son ana kadar vazife başında olan bir hükümetimiz vardır ve hiç kimse ekonominin iç dengeleriyle oynamaya kalkmasın. Kurdaki sağlıklı düşüş devam etmelidir. Hiç kimse şüphe de etmesin. Önümüzdeki 4 yılı tamamlayacak güçlü AK Parti hükümeti devam edecektir..." 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında olan insani kardeşlik hukukunu her zaman gözettiğini belirten Davutoğlu “Cumhurbaşkanı’mızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanı’mız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak. Bunun açık ve net bilinmesini isterim, bunun istismar konusu edilmesine de izin vermem. Hem Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak, hem benim dava arkadaşım olarak onun onuru benim onurumdur, onun ailesinin onuru benim ailemin onurudur, onun ailesi benim ailemdir. Burada kimsenin bundan sonra yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmemesi icap eder" dedi. Kendisini yürekten alkışlıyor, siyasi hayatının başarılarla geçmesini tüm kalbimle temenni ediyorum. 
SON SÖZ: BEYEFENDİ OLUNMAZ, BEYEFENDİ DOĞULUR...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.