Kusmuğunda boğulacak!..

Sesli Dinle
A -
A +

İsrail ile ABD baba oğul gibi. Oğul ne kadar kötü suç işlerse baba beğenmese de destek veriyordu, ama bu defa işlediği suç boyunu aştı. Amerika Orta Doğu’da çatışma istemiyordu. Zira hedefi İsrail ile İslam âlemini barıştırmaktı. Ama danışıklı dövüş olarak 7 Ekim’de başlatılan saldırı sonrası saatte 42 bomba düşen Gazze’de katliam başladı. Blinken’in 3 defa Tel Aviv’e gitmesi, ateşkesi sağlamak. Netanyahu asla dinlemiyor. Tamamen bölgede çözümsüzlük istiyor.

 

İsrail üç yolla durdurulur: 1) ülkeler yaptırım uygular. Şu anda sadece Bolivya İsrail ile diplomatik ilişkileri kesti. İspanya’da Sosyal Haklar Bakanı Filistin’deki katliam üzerine köprüleri attı. Ama İspanya hükûmetinin ilişkileri kesmesi mümkün değil. Yani yaptırım çok zor. Rusya ve Çin’in eline ABD’yi yıpratmak için büyük koz geçti. Ukrayna’yı silah yardımı yaparak destekleyen ABD’ye karşı bu defa Gazze’de Hamas, Lübnan’da Hizbullah, Yemen’de Husiler’i el altından silahlandırarak karşılık veriliyor. Gazze kuşatmasını tamamladığını duyuran İsrail'e Hamas'tan büyük darbe geldi. 

 

ABD, Rus paralı asker grubu Wagner'in devreye girdiğini duyurdu. Wagner Hizbullah'a Pantsir vererek bölgedeki dengeleri değiştirecek. Pantsir-S1 bir Rus kısa ve orta menzilli karadan havaya füze ve uçaksavar topçu sistemi İsrail’e çok ağır darbe vuracak. Amaç ABD’yi çatışmaların içine çekmek. Biden 2024 seçimlerini tehlikeye düşürecek bu tuzağın içine düşmemek için direniyor... Ama bataklığa bulaştı bir kere… İstanbul’da Ümraniye kadar büyüklüğe sahip. Gazze’de 500 kilometrelik bir tünel hattı var. Paris’in 250 kilometrelik metro hattının tam iki katı. İsrail Hamas’la bu tünellerde savaşa girerse büyük zayiat vereceğini biliyor. Son çatışmalarda 120 İsrail askeri öldürüldü. Netanyahu acı kayıplarımız var diyerek itirafta bulundu. İsrail halkı bu ölümlere isyan ediyor. 

 

Şimdi herkes “Bu savaş niye yapılıyor?” diye soruyor. Haaretz gazetesi "bu meselenin sorumlusu Netanyahu’dur" diye manşet atıyor… Yahudiler de evlerinden oldu. Lübnan’daki yerleşimciler bulundukları mekânları terk edip otellere yerleşti. Meşru olmayan bu savaşa İsrail halkı destek vermiyor…

 

Başkenti Doğu Kudüs olan Bağımsız bir Filistin Devletinin İsrail’e hiçbir zararı yok. Ama bu problemi çözmeyip büyüten İsrail’e çok zararı var. Zira hem maddi hem manevi açıdan ağır fatura çıkacak. Şu anda 14 milyar dolarlık bir savaş bütçesi ayrıldı. Bu İsrail halkından alınacak vergilerle ödenecek. Ayrıca İsrail halkı katliam sonrası dünyada nasıl seyahat edecek, insanların yüzüne nasıl bakacak. Zira ülkesi binlerce kadın ve çocuğu bir toprak uğruna katletti. Oysa olaya yukarıdan bakıldığında Filistinlilerin İsrail için hiçbir tehdit oluşturmadığı gün gibi ortada. Adamların elektriğini suyunu, doğalgazını, internetini yakıtını ve çalışanların maaşlarını İsrail veriyor. Ne askerleri var ne uçakları ne tankları... Peki o zaman Netanyahu’nun gözünü neden kan bürüdü? Tamamen batıl dinî inançlarını yerine getirmek için… Ama bu düşüncesini asla gerçekleştiremeyecek, kazdığı kuyuya düşecek, kusmuğunda boğulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fatma GÜNDOĞAN YILDIZ 4 Kasım 2023 19:45

Amin İnşallah kendi kusnugunda boğulsum gebersin