Ohhh... Dünya varmış!

A -
A +
Türkiye yüzyılın savaşını kazandı... 2 yıldan beri ülkenin üzerine çöken kâbus sona erdi, vatandaş rahat nefes aldı.
 
Seçim zaferi büyük bir olgunluk içinde kutlandı. Taşkınlık yapılmadı. Cumhur İttifakı kazanırsa terör olayları yaşanır tehdidi sökmedi. %84 katılımla dünyaya demokrasi dersi verdik. Erdoğan %52,16, Kılıçdaroğlu %47,84 oy aldı. Bu sonuçla, Bay Kemal’i destekleyen başta ABD, Avrupa ülkelerinin tamamı, tüm yurt dışı medya, yurt içindeki milyonlarca sosyal medya kullanıcısı, İyi parti, Deva Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, HADEP, Yeşil Sol Parti, Demokrat Parti, Zafer Partisi, FETÖ ve PKK’lı katiller kaybetti.
CHP lideri bunların tamamıyla birlikte ancak %47 oy alabildi. Ama yine de koltuğu bırakmadı...
 
Önce Allaha sonra milletine sığınan Erdoğan hepsini yendi. “Selo’nun serbest bırakılmasını istiyorsanız, bize oy vereceksiniz!” diyene tarihî bir ders verdi. Yerel yönetim özerklik şartını mutlaka getireceğiz, diyerek ülkeyi bölmek isteyen Kılıçdaroğlu’nu sandığa gömdü.
 
Vatanseverler bayram ediyor. Çünkü ülkeyi parçalamak isteyenlere fırsat verilmedi. Gençler bayram ediyor, çünkü önlerindeki tarihî fırsat kapısı kapanmadı. İşçi memur bayram ediyor, çünkü onları enflasyona ezdirmeyen yeni iş sahası açan hükûmet görev başında. Esnaf bayram ediyor, çünkü kendilerini vergiden muaf tutanlar işbaşında. Hanımlar bayram ediyor, çünkü onlara kol kanat geren baş tacı yapanlar yanı başında... Depremzede bayram ediyor, çünkü o ve ailesi yıl sonunda mükemmel yuvasına kavuşacak... Piyasalar bayram ediyor, çünkü ekonomi üzerindeki baskı ortadan kalktı. BİST ilk günde %5 prim yaptı. Dünya liderleri Erdoğan’ı tebrik için sıraya girdi. Bükemedikleri bileği öptüler. Başta Biden, Trump, Putin, Macron, Sunak, Aliyev, Sisi, Katar, Gürcistan, Libya, Macaristan, Cezayir, İran, Venezuela, Sırbistan, Arnavutluk, Özbekistan, Kosova, Ermenistan, Filistin, Somali, Lübnan, Sudan, Ukrayna, Belarus, başkanları alkışladı... 
 
Cumhur ittifakı öyle bir kazandı ki, kimse kaybetmedi. Milyonlarca vatandaş zaferi sevinç gözyaşları içinde kutladı. Erdoğan Külliye'deki konuşmasında finans dünyasının istediği en önemli mesajı verdi: 
 
"Güven ve istikrar... Bu iki kavram çok önemli. Hep arkadaşlarımla bunu konuştum. Bununla yola devam edeceğiz. Güçlü ekonomiyi bunun üzerine kuracağız. Üretim ekonomisi tasarlıyoruz. Üretim gücümüzün sağladığı imkânlar herkesi şaşırtacak yeni bir ekonomik atılımı lokomotif hâline getireceğiz. Sanayi enerji her alanda giderek artan üretim gücümüzün sağladığı imkânlar herkesi şaşırtacak..."
İşte bu hedefler yeni yönetimin ilk yol haritasını gösterdi. Büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı yardımcısı görevini üstlenecek Mehmet Şimşek, aktif rol oynayarak uluslararası sermaye sahiplerinin ülkemize portföy ve doğrudan yatırım kararı almalarını sağlayacak sistemi kuracak… Kur faiz dengesi sağlanacak. Hizmet destanı devam edecek, Doğalgaz ve petrolde elde ettiğimiz büyük kazanımlarla maliyetler düşecek, enflasyon sarmalından kurtulacağız...
 
Evet artık yepyeni bir dönem başlıyor. Herkes işine bakacak!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.