“Yeter! Ateşkes! kalmadı nefes!”

A -
A +

Orta Doğu’daki katliam savaşı 18 günden beri devam ediyor. Gazze okul, cami, hastane, kilise, fırın, pazar yeri saldırılarıyla ateş altında... Dünya, İsrail’i destekleyenler ve Filistin’i savunanlar olarak ikiye bölündü. Sanatçısından futbolcusuna kadar herkes rengini belli etti. Dost düşman kabak gibi ortaya çıktı. Müslümanlara arka çıkanların hemen defteri dürülüyor. Hiçbir insani gerekçe İsrail için geçerli değil. Neden? Hamas’ın 7 Ekim’de Aksa Tufanı adı altında gerçekleştirdiği saldırıda bazı İsrailli sivillerin ölümüne yol açtığı iddiası cinayetlere en büyük koz olarak kullanılıyor. Fosfor bombalarıyla resmen soykırım yapılıyor... 2 milyon masum insan zulüm altında. Ne yiyecek var ne içecek. Elektrik yok, su yok, hayat hakkı yok. Uyku yok, korku var. Şu hainliğe bakar mısınız? Hem bombalıyorlar hem de insani yardım gönderiyorlar...

 

Gazze Akdeniz'de yaklaşık 100 milyar metreküp doğalgaz rezervine sahip bir şehir. İsrail’in bölgeyi ablukaya almasının ve ekonomik olarak izole etmesinin bu rezerve sahip olma arzusundan kaynaklandığı belirtiliyor. Masum insanlar katlediliyor, evleri başlarına yıkılarak göçe zorlanıyor!..

 

Çatışmalar bölge ülkelerine yayılıyor. Suriye ve Lübnan da hedefe girdi. İran’ı çatışmalara sokmak için büyük tahrik var. Çin Deniz Kuvvetleri ABD’ye gözdağı vermek için Akdeniz'e 6 savaş gemisi gönderdi. Uluslararası Para Fonu, Orta Doğu'daki savaşın birkaç yıldır üst üste gelen krizlerle sarsılan dünya ekonomisini altüst edeceği uyarısı yapıyor. Avrupa’daki 20 ülkede 2022’de %3,3 olan büyüme hızının bu yıl 0,7’ye gerileyeceğini, Almanya’nın %0,5 küçüleceğini, İngiltere’de 2022’de %4,1 olan büyüme hızının gerileyeceğini açıklıyor… Ekonomik küçülme demek, yatırım ve üretim azalacak, işsizlik artacak demek. En büyük korku, enerji üreten bölgede savaş enflasyonunun alevlenmesi. Peki buna rağmen Avrupa ve Amerika neden yangına körükle gidiyor? Çünkü bu ülkeler kanla besleniyor. Silah ekonomisiyle hem varlıklarını sürdürüyor hem de dünyaya hükmediyor. 

 

Ukrayna’dan sonra şimdi Orta Doğu’yu hedef seçtiler. Geçen yıl ABD (205), Fransa (27), İngiltere (10,5), Almanya (7,5) milyar dolarlık silah sattı. Bunların %40’lık bölümü Orta Doğu’ya gitti. Afganistan’daki işgal planı başına yıkılan ABD buradan bütün silahlarını bırakıp arkasına bakmadan kaçtı. Sonra Ukrayna’yı tahrik etti, Rusya ile savaşa soktu ama yine duvara tosladı. En büyük darbeyi Avrupa yedi. Şimdi Orta Doğu’yu karıştırıyor. Burada da kazdığı kuyuya düşecek. İsrail, çok büyük zayiat vereceği için korktu, Gazze’ye kara harekâtını erteledi. İsrail Savunma Bakanı operasyonun 3 ay süreceğini açıkladı, piyasalar üzerindeki savaş baskısı sona erdi.

 

Netanyahu’ya kendi ülkesi içinde büyük protestolar başladı... Askerler yüzüne karşı arkadaşlarımızı sen öldürdün diye haykırıyor. Savaş uzuyor, Londra’da 100 bin kişi Filistin’e destek yürüyüşünde “Yeter ateşkes, kalmadı nefes” diye haykırıyor. İsrail hezimete uğrayacak. İki devletli çözüme evet diyecek. Zulüm asla payidar olmaz!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İzzet ILDIRIM24 Ekim 2023 15:27

Kan emici zalimler bir gün mutlaka hesap verecekler cezalarını çekecekler. Hakkın vadettiği günler yakın. Yeter ki emperyalizme karşı tek yumruk olsun özgür ve mazlum ülkeler.