Buyurun cenaze namazına!..

A -
A +
Hakem camiasıyla ilgili öyle iddialar yazılıp çiziliyor ki, bunların dörtte biri doğruysa yer yerinden oynaması lazım... 
Selçuk Dereli'nin yazdıklarının tamamı değil, yarısı değil, dörtte biri bile doğru ise, sadece "hakemliğimiz değil", futbolumuz bitmiş, Merkez Hakem Komitemiz bitmiş, Futbol Federasyonumuz bitmiş!..
Bu satırları okuyan pek çok okuyucum, "Zaten Türkiye'de bir Futbol Federasyonu gerçekten var mı" diye soruyordur bana, ama benim "Bitmiş" dediğim niteleme, "sadece bugünün Federasyonu için değil", yıllardan beri süregelen bir "bitmişlik" tespiti; dünden bugüne kadar!..
İsimler veriyor, dünün ünlü hakemlerinden biri olan ve bugün de yorumculuk yapan Dereli!..
"Öyle" isimler veriyor ve "öyle" iddialarda bulunuyor ki, tüyler ürpertici!..
Baba-oğul Çakır'lar ile başlayıp, "onların çevresindeki" hakemler zincirinin, "başka bazı hakemlerin kararlarını ve bazı  maçların sonuçlarını  nasıl olumsuz etkilediklerini" hem de " maç maç örnekler vererek" anlatıyor, Dereli!..
Dahası, "Çakır hakem zincirinin hakem tayinlerinde de önemli bir rol aldığını" da iddia ediyor!..
Eğer "öyle" ise, "bugünlerde FIFA'da, UEFA'da yaşanan ve 8 şiddetinde depreme benzetilen krizin 'orta boy' bir örneğini ülkemizde yaşıyoruz" demektir!..
Peki, yazımın girişinde belirttiğim gibi, "bu iddiaların tamamı değil, dörtte biri bile doğruysa" ne yapılacak?..
Bu "önemli ve tüyler ürpertici iddiaları" kimler araştıracak, kimler sonuçlandıracak, "sorumlular, daha da ötesi suçlular varsa" kimler cezalandıracak?..
Soru; "Bu Federasyon mu?.."
Cevap; Güldürmeyin beni!..
Spor basını mı; neredeyse kahkahalar atmaya başlayacağım!..
Hakemlikten gelen ve de "Hakemlik camiasında kuş uçsa haberimiz olur" diyenler  yıllardan beri "Biz olanları cesaretle ve korkusuzca yazarız" diye övünen Erman Toroğlu'lar, Ahmet Çakar'lar, Bülent Yavuz'lar, Mustafa Çulcu'lar,  Serdar Tatlı'lar, Ali Aydın'lar "bilmem" ki, bu iddialar için ne diyorlar?..
Sadece ben değil, bütün bir futbol, hatta spor camiası merak ediyordur; bakalım neler yazacak, neler söyleyecekler?..
Ve de, sen "hakem camiasının dışarıdan gelen Doğrucu Davut'u" sevgili Ömer Faruk Ünal kardeşim, ne diyorsun bu konuda; bu sorumun cevabını "yarınki yazında" bulabilecek miyim, merakla bekliyorum!..
Lafı fazla uzatmayayım, Selçuk Dereli'nin iddiaları,  yazdığı gazetelerde (AMK Spor Gazetesi ve Sözcü) ile internette bulunuyor, isteyen birkaç tıklama ile "erişir" ve okur!..
Benden bu kadar!..
Meydan, "hakem ulemamızın" ve Futbol Federasyonu'nun, tabii MHK'nın ve onun başkanının ve de elbette "Dereli'nin itham ettiği" anlı ve de şanlı hakemlerimizin!..
Artık "susma zamanı" değil; zira, "sükût ikrardan gelir!.."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.