Çare; sporda “Deprem Fonu” kanalı!

Sesli Dinle
A -
A +

Yüzyılın, belki de yüzyılların en şiddetli deprem olayını yaşadı Anadolu’m!..

 

İlk tespitlere göre “doğrudan 13,5 milyon insanımız” etkilendi.
Uzmanların hesaplamalarına göre, “Önümüzdeki süreçte, bu büyük felaketin ekonomide ve sosyal hayatta sebep olacağı olumsuzluklardan bütün Türkiye etkilenecek ve 13,5 milyona milyonlar eklenecek” 

 

İnanıyorum ki ve de görülüyor ki, milletçe el ele, gönül gönüle, birlik ve beraberlik içinde, özetle “tam bir seferberlik sürecindeymişçesine” bu büyük felaketin yaralarını saracağız.
Ülkenin 10 ilini içine alan yüzbinlerce kilometrekarelik bir bölgede onca kente, kasabaya, köye “500 atom bombası” ile yıkıcı bir darbe vuran 7,7 + 7,6’lk iki depremin yaraları sarılırken, hayat devam etmektedir ve edecektir.

 

Spor ve elbette futbol, “devam eden” bu hayatın “önemli” bir boyutudur, “sosyal hayatı da, ekonomiyi de “doğrudan” etkiler…

 

Acı tablo gösteriyor ki, “bu bölgede, futbol başta, sporun birçok branşının yaygın şekildeki faaliyetleri” aksayacak, yapılamayacak, bu da “bu bölgedeki spor kuruluşlarını ‘mali bakımdan’ çok zayıflatacak, hatta belki de birçoğunda “buraya kadar” kararları bile alınacaktır.

 

Bunu önlemek için “bütçeleri meydanda olan Futbol Federasyonu başta, diğer spor branşlarının federasyonlarının yapacağı mâli destek” yeterli olmayacaktır, olamayacaktır…
Acaba “sonları ‘paydos kararına kadar’ uzanacak” bu kuruluşlara “bizzat sporun kendisinden, ‘böyle bir sonu yaşamamaları’ için destek, yardım yapılabilir” mi?

 

Bu “hayati” sorunun cevabı olacak, bir önerim var…

 

“Olabilir, uygulanabilir” bir öneri; yeter ki, “hukuki bakımdan altı doldurulsun!..”

 

Belki bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, belki Meclis’ten kolayca çıkarılacak 3-4 maddelik bir kanun” ile çözülebilecek ve uygulanabilecek bir öneri…

 

Ülkenin diğer bölgelerinde “seyircili olarak devam edecek” faaliyetlerin biletlerine “Spor deprem fonu” etiketiyle “bilet fiyatının yüzde 5’i ya da 10’nu kadar bir ek” yapmak!..

 

10 ilin dışındaki illerimizde “futboldan, basketbola, voleybola kadar ‘seyircili olan maçların bilet fiyatlarına yapılacak” bu ekten toplanacak fonu, “sportif faaliyetlerini durduran ve ‘sıfır gelir, zorunlu masraflar tablosu içinde ayakta kalmak’ durumuyla karşı karşılaşan’ kuruluşlara, sporcu sayılarına, bütçelerine göre adil bir şekilde pay ederek” kullanmak…

 

“Olur” mu; olabilir; neden olmasın?..

 

Bütün Türkiye, “10 ilimizde yaşayan milyonlarca insanımıza destek için ayakta, yarışıyor…

 

“Sosyal hayatımızın önemli bir unsuru olan sporumuz ve “bu bölgede sporumuzu ayakta tutan kulüplerimiz” için açılacak bir “Deprem Fonu Kanalı” da desteklenecek ve elbette “açılan yaraya derman” olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.