Galatasaray şampiyon olur!..

A -
A +

Kimse “fark etmek istemiyor”, eğer “fark edenler varsa, ki elbette vardır”, onlar da “fark etmeyi bir yana bırakıp”, Igor Tudor’u “yerin dibine sokmak için” ellerinden geleni artlarına koymuyorlar!..
Hele hele, “fark edenler” arasında “cin gibi” öyle Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı yazar / çizer / yorumcu meslektaşlar var ki, spor sayfalarında da, TV ekranlarında da “Vur abalıya” misali, tartısız yükleniyorlar, genç hocaya; “Düşündüklerini, planladıklarını yapmaya fırsat bulamasın” ve “Daha sezon başında yolcu edilsin” diye!..
Eh, “onlara, onu istemeyen bazı Galatasaraylı yazar / çizer / yorumcu arkadaşlar da katılınca”, ortaya tam bir “Tudor infazı çıkıyor” ki, “geçen yılların altyapı hocasına bile yapılmamış” cinsten!..
Ben inanıyorum ki ve göreceğiz ki, “Igor Tudor ne yapacağını, nasıl yapacağını biliyor”; öyle bir takım kuruyor ve kurduruyor ki, “Avrupa Ligi elemeleri bittiğinde”, işte o takımın, o Galatasaray’ın “ne menem bir ekip olduğu” ortaya çıkacak!..
Tekrarlıyorum; yeter ki, “sahaya dökemedikleri hünerlerini, sahne gerisinde dökerek takımda ve ayakta kalmaya  çalışan” ve takımı “hizipler içinde ve futbolcuya dayalı sistemle çorbaya çeviren” o anlı ve de şanlı “tecrübeli” kurtların yolları kesilsin ya da onlara “Güle güle” densin!..
Ve bir defa daha tekrarlıyorum; “bu olursa”, bu sezon Galatasaray şampiyon olacaktır; Tudor, bugün belki de futbol kamuoyunun çoğunluğunun tahmin etmediği bir başarıya imza atacaktır!..
Elbette, “Başkan’ın ve yönetimin, genç hocanın arkasında olması ve de ‘sezon başı sonuçları ne olursa olsun’ arkasında durması” da, ön şarttır!..
Yepyeni bir takım kuruluyor, yeni bir ufuk açılıyor; Galatasaraylılar, taraftarlarıyla beraber “hırslı, heyecanlı, coşkulu, başarıya aç ve başarıyı ‘zirve’ olarak hedeflemiş” genç bir hocaya köstek değil, destek olmalılar!..
Yıllardan beri “ilk defa”, evet ilk defa, kurulacak yeni takım için, bu takımın oynayacağı sisteme ve oyun içi taktiklerine göre “seçilmiş” nokta transferler yapılıyor, “kaliteli ve iyi adamlar” geliyor, daha da gelecek; daha ne olsun?..
Dursun Özbek, kimsenin beklemediği bir şekilde “Kafdağı’nı aştı”; şimdi “aşma sırası” İgor Tudor’da!..
Zümrüdüanka kuşu da “küllerinden” yeniden doğuyor; yani Galatasaray futbol takımı, “Galatasaray’a yakışır” bir kadroya kavuşuyor!..
Galatasaray camiası, Galatasaray taraftarı, Galatasaray seyircisi ve Galatasaray yazar / çizer ve yorumcuları merak etmesinler, yakında “5’inci yıldız yolculuğuna çıkacak” bir takımları olduğunu görecekler!..
Bugün bana inanmayanlar, yarınlarda, belki de “yarınlardan da yakında” sahalardaki Galatasaray’a inanacaklar!..
Temennim, “aynı rotanın, aynı itidal, bilgi ve uygulama ile basketbol takımı için de” bulunabilmesi. Başarılabilir mi; ben, Erman Kunter ve Recep Şen ikilisine güveniyorum; “büyük bir bütçe kısıtlamasına rağmen” neden olmasın?..  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.