Hedef Avrupa Süper Ligi mi?

A -
A +

Bugün yazacağım konu, için rahatlıkla “fantezi” diyebilirsiniz.

 

Fantezi, Fransızcadan dilimize girmiş bir kelime ve sözlük anlamı; “Sonsuz, sınırsız hayal, fantazya / Değişik heves, değişik beğeni, değişik düşünüş…”

 

Galatasaray’ın “uzatıla uzatıla mart ayını bulan ara transferde kimleri aldığına ve daha kimlerin peşinde olduğuna dair yazdığım “Galatasaray nereye koşuyor” başlıklı yazıda demiştim ki; “Uzun zamandır katılamadığı Avrupa kuplarında gene 2000’li yıllara dönmek ‘UEFA kupalarının önde gelenlerinde kupa almak’ hedefi var. Onun için ‘kalite bakımından zirvede olduğu’ bir kadroya ‘gerçekten yıldız olan’ futbolcuları katma peşinde…”

 

Nitekim “Kaan Ayhan, Nicolo Zaniolo ve Sam Adekugbe” art arda transfer edildiler…

 

Ama “yetmedi” ve “Galatasaray’ın Angel Di Maria, Paulo Dybala, Arsen Zakharyan, Luka Joviç, Musa Barrow ve hatta Romelo Lukaku’nun da peşinde olduğu” iddiaları, ekranlarda çok konuşuldu ve spor sayfalarında yer aldı. Ara transfer gene uzatıldı ve hâlâ konuşuluyor, yazılıyor…

 

Hedef “sadece” Süper Lig şampiyonluğu olursa, “Bu hedef için çok kaliteli ve geniş bir kadro var, bu oyunculara onlarca milyon avro harcamak ne anlama geliyor” sorusunu sormak elbette Galatasaraylıların, özellikle kulüp üyelerinin hakkı değil mi?..
İşte burada duralım ve bu sezon “çok değişik düşünen, ‘büyük düşünerek, büyük hedeflere yönelen” bir yöneticiyi işaret edelim; Erden Timur ve acaba?..

 

Evet, “acaba” sözcüğü neyi ifade ediyor; yoksa Avrupa Süper Ligi’ni mi?..

 

Avrupa Süper Ligi; 2020-21’lerde Real Madrid, Barcelona, Juventus gibi kulüplerin başını çektiği 12 büyük Avrupa kulübünün anlaştığı, FIFA ve UEFA’nın sert tepkisi ile karşılaşan dev proje…

 

FIFA ve UEFA “Ya o lig ya bizim organizasyonlarımız; o lige katılan kulüplerin takımları, bizim üyemiz olan ülkelerin liglerinde ve bizim kupalarımızda oynayamazlar” diyerek projenin durdurulmasını sağlamışlardı…

 

Bu tepki üzerine, içinde İngiltere’den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya’dan Milan, Inter ve İspanya’dan Atletico Madrid’in de bulunduğu projeden… Real Madrid, Barcelona ve Juventus hariç diğer dokuz kulüp “resmî imza atmadan, sözlü olarak çekildiklerini” açıklamışlar, Real Madrid, Barcelona ve Juventus ise konuyu Avrupa Adalet Mahkemesi’ne götürmüşlerdi.

 

Mahkeme, konuyla ilgili “bağlayıcılığı olmayan bir “ön rapor” yayınlamış ve raporda “Avrupa Süper Ligi’nin kurulabileceği, ancak buraya katılacak kulüplerin izin almadan FIFA ve UEFA’nın müsabakalarına katılamayacağı” belirtilerek, “Nihai karar 2023 yılı baharında açıklanacak” denilmişti.

 

2023 baharına günler kaldı. Avrupa devleri “nihai kararı” bekliyor.
Acaba; “karar, Avrupa Süper Ligi’nin kurulmasının yolunu açarsa” ve de kurulacak ligde Türkiye’ye kontenjan verilirse…

 

Galatasaray “o kontenjana talip olmak ve Avrupa Süper Ligi’nin takımını şimdiden kurmak için” hazırlık mı yapıyor?..

 

Ve de… Real Madrid, Barcelona, Juventus kulüplerine “Benim, Avrupa Süper Ligi’ne layık takımım hazır” mesajı mı gönderiyor?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.