İstifa etmelisiniz Sayın Çintimar!..

Sesli Dinle
A -
A +

Evet, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı koltuğu boşaltmalı ki, “Türk sporuna tarihinin en büyük kara lekesinin sürülmesinin bedeli” ödensin…

 

Ve de yerine, Uluslararası Atletizm Federasyonu’nun (IAAF) “Arnavutluk, Ermenistan, Gürcistan, Kırgızistan, Moldova ve Özbekistan ile beraber Türkiye’yi de aldığı ‘Müsabaka Manipülasyon İzleme Listesi’nden ülkemizi bir an önce çıkaracak yeni bir federasyon” iş başına gelsin…

 

Bütün Atletizm camiası “bu adımınızı” bekliyor, Sayın Fatih Çintimar… Hatta Spor Bakanlığı ve Genel Müdürlüğü de…

 

Bakanlık ve Genel Müdürlük “son ana kadar sizi ve federasyonunu harcamamak için” sabrettiler ve “IAAF’a yaptığınız itirazın sonucunu” beklediler. Ne var ki, itiraz reddedildi, artık “Federasyonunuzu kurtaracak” bir şey kalmadı.

 

“İstifa etmemekte direnirseniz”, bilesiniz ki, “kara leke sorumluluğuna Bakanlığı da, Genel Müdürlüğü de ortak edeceksiniz!..”

 

IAAF yönetiminin Türk üyesi ayni zamanda TMOK Başkan Yardımcısı ve Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Arat konuyu soran Türk Spor Ajansı muhabirine “Üzücü bir olay bu konuda yetkili olan IAAF konseyidir. Atletizm Federasyonuna itiraz etmelerini söyledim. Ettiler, fakat aldığım habere göre itiraz reddedildi. Az daha bize 2023’te verilen büyük şampiyonayı bu yüzden iptal ediyorlardı. Bakanlık konu ile ilgileniyor mu, bilmiyorum” açıklamasını yaptı.

 

Gazeteci kardeşim Nezir Önal’ın ve sevgili Necdet Ayaz’ın yazılarından “Kara Leke adımlarını öğrenmiş” ve de “Olimpiyat seçmelerinde yarışmaların derece sonuçlarıyla nasıl oynandığını” da MHK Üyesi Necati Çeteci’nin fotoğraflı açıklamalarında görmüştüm.

 

Onun üzerine size “Bu konuda açık ve net sorular sormuş”, cevap beklemiştim.

 

Siz de “bu sorulara cevap vermiş” ve “Hepsinin yalan ve iftira olduğunu” yazmıştınız.

 

Seçimlere gidiliyordu ve ben de son yazımda “Cevaplarınızın, beni tatmin ettiğini” belirtip seçimlerde başarılar dilemiştim.

 

Ne var ki, “Açıklamaları üzerine (ki, uyarılar olduğu sonunda anlaşıldı) ceza kuruluna verip, 45 gün ceza da aldırdığınız” Necati Çeteci’nin “iftiracı olmadığı ve aksine haklı olduğu” IAAF’ın “itirazınızı da reddettiği” kararları ile ortaya çıktı.

 

Bakınız, “Bu manipülasyonları yapanlar, herhalde gökten inmedi. Atletizm Federasyonumuzun hakemleri… IAAF’ın “ilgili ve yetkili” komitesinin ülkemize “bu cezayı verdiği” hâlde, siz Federasyon Başkanı ve yönetimi olarak, “manipülasyonu yapan hakemleri neden ceza kuruluna sevk edip, almaları gereken cezaları verdirmediniz?..”

 

Soruyorum; “Manipülasyonu yapan hakemler, hâlâ hakemlik yaparken”, Uluslararası Atletizm Federasyonu “Size ve Federasyonunuza güvenebilir mi?..”

 

Muslera'nın durumu...

 

TTF Futbol Disiplin Talimatı’nın 95’inci maddesinin 5’inci fıkrası şöyle der:

 

“Özel ve resmî millî ve milletlerarası müsabakalardan men: Özel, millî ve milletlerarası müsabakalardan çıkarılma hâlinde, milletlerarası futbol örgütlerinin kendi kuralları uygulanır. Ayrıca gerek görülürse, TFF disiplin ihlalinin mahiyetine göre evrakı yetkili disiplin kuruluna sevk edebilir.”

 

Bu maddeye göre, FIFA ya da UEFA organizasyonlarında meydana gelen olaylarda FIFA ve UEFA Disiplin Kurullarının verdikleri cezalar, FIFA ve UEFA organizasyonlarındaki maçlarda uygulanır.  

 

“AYRICA GEREK GÖRÜLÜRSE, TFF DİSİPLİN İHLALİNİN MAHİYETİNE GÖRE EVRAKI YETKİLİ DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDEBİLİR.”

 

Yani, “Muslera’nın Süper Lig’de oynamaması için, ‘nihai kararı’ PFDK’nın vermesi gerektiği” açıkça yazılı…

 

4 büyükler tablosu

 

Galatasaray’da, sakatlar, “sakat gibi” yapanlar; Arjantin’de, İspanya’da tatile çıkanlar…

 

Beşiktaş’ta… Kulübün Başkanı ile Divan Kurulu Başkanı kapıştılar… Yeni hoca, “gönderilecekler, alınacaklar” peşinde…

 

Caner için bir gün “Benim haberi yok” diyen, ertesi gün “Yeşil ışık yakan” bir Başkan…

 

Fenerbahçe’de Jesus var, işler ve keyifler yerinde… Başkan Ali Koç’un yıllardan beri ilk defa yüzü gülüyor…

 

Trabzonspor’da ümit var, endişe de var. “Şampiyonluk” yarışında geri kalmışlık var…

 

Kupa sonrasına “Fenerbahçe taraftarı” tribünleri coşku ile dolduracak…

 

Ötekilerin taraftarının neyi nasıl yapacağını da ilk maçlarda tribünlerde göreceğiz!..

 

Okan Kocuk'a ne oldu?..

 

Giresunspor’da “parmak ısırtan bir sezon” geçirdikten sonra Galatasaray’a döndü…

 

Artık “emekli olmak için sezon sayan” Muslera’yı zorlayacağı, “onun olmadığı maçlarda yerini göz kamaştırarak dolduracağı” sanılırken, tribünlerdeki taraftarı öfkelendiren hatalar yapmaya, goller yemeye başladı.

 

Galatasaray’da “kaleci hocası” yok mu?..

 

Şaka!..

 

Ya takım, ya millî takım!..

 

Açıkça görülüyor ki, Ergin Ataman, Hem Anadolu Efes’in, hem Türk Millî Takımı’nın koçluğunu kaldıramıyor… Yaşlandı…

 

Hem kendisine, hem millî takıma, hem Anadolu Efes’e yazık ediyor; birini seçmeli!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.