TFFHGD ne demek ve neden var?

Sesli Dinle
A -
A +

Futbolumuz başta sporumuzda ‘Büyük Felaket’ sonrasında alınan “zorunlu ara kararı” bitti. Normale dönüş ve müsabakalar, yarışmalar başladı.

 

Sözü uzatmadan yazayım; futbol maçlarının gecelerinde TV ekranlarında “hakem yorum ve eleştiri” adı ile kurulacak “infaz masaları” arasında “en insafsız olma” yarışı “gene” başlayacak.

 

Neden “böyle oldu” ve neden “buralara kadar” geldik; zira, hakemler sahipsiz!..

 

Hâlbuki adında “Türkiye olan” bir teşekkülleri var; Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği…

 

“Bu derneğin neden var olduğu” konusunda ise “67 yıldır spor yazan” bir gazeteci olarak son birkaç yıldır “tereddütlerim var”; bu yazı onun için yazılmıştır!..

 

Dernek, Yusuf Namoğlu, Ahmet Akçay, Coşkun Kutay, Engin Kurt, Erman Toroğlu, İhsan Türe, Oğuz Sarvan, Özcan Oal, Kazım Ünlüsoy, Sadık Deda, Yavuz Karaozan tarafından “ Faal Futbol Hakemleri Derneği” adı ile 3 Ekim 1989 tarihinde kuruldu… Adına, 22 Eylül 1991’de Bakanlar Kurulu kararı ile “Türkiye” kelimesi eklendi. 24 Şubat 1992’de de gözlemciler de olağanüstü genel kurulda derneğe üye olma hakkını kazandı. Derneğin Merkezi Ankara’da.

 

Derneğin bugünkü başkanı bir doktor; Abdurrahman Arıcı…

 

1951 Reyhanlı doğumlu. Uzmanlık dalı radyoloji ve birçok hastanede “radyoloji uzmanı” olarak çalıştı. İl sağlık müdürlükleri, hastane başhekimlikleri yaptı. 23. Dönem Antalya Milletvekili (Adalet ve Kalkınma Partisi) seçildi, 2011-2015 yılları arasında da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevinde bulundu.

 

Spor kariyeri; futbol hakemliği, Süper Lig gözlemciliği, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyeliği, Temsilciler Kurulu Başkanlığı, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Rize, Yozgat kurucu başkanlığı ve Dernek Genel Merkez Genel Başkan Yardımcılığı, 2012 Nisanından bugüne kadar TFFHGD Başkanlığı.

 

Derneğin başkan vekilleri Mete Kalkavan ve Yaşar Kemal Uğurlu, başkan yardımcıları Ümit Öztürk, Mehmet Metin, Taner Coşkun, Yaşar Filiz, genel sekreter Özgür Uçak, yardımcısı Bilal Köseoğlu, genel sayman Ata Yıldırım, yardımcı Melahat Öğretmenoğlu. Üyeler; Alkan Altan, Mehmet Şahan Yılmaz, Özhan Kurt, Yalçın Biçer…

 

15 kişilik yönetim kurulunda 11 üye “unvanlı” ve “sadece” 4 üye “sade” üye…

 

Denetleme ve Disiplin Kurullarında da oran aynı; 5’er kişilik kurullarda 3’er “unvanlı”, 2’şer “sade” üye var…

 

Ve bu dernekten, “üyeleri olan” FIFA kartlılar dâhil onca Türk hakemi, her maç gecesi, her maçın ertesi sabahı “eleştiri” denilerek TV ekranlarında, spor sayfalarında, sosyal medya tweet ve videolarında infaz edilir, T.C. Ceza Kanunu’na göre suç olan “ağır hakaret saldırılarına” uğrarken, bu saldırılara karşı “yeri göğü inletmek” ve de gerektiğinde “adalet önünde hesaplaşmak” yerine,  bu “anlı şanlı” dernekten ses seda çıkmıyor; neden?..

 

Söyler misiniz bana, Sayın Başkan Abdurrahman Arıcı ve “çoğu çeşitli kokartlar takarak bu görevi yaptıktan sonra hakemlikten emekli olmuş” hakem arkadaşlar; evet “bu dernek neden var” ve sizler o derneğin kurullarında ne yapıyorsunuz?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.