Acı, kan, ter, gözyaşı... Ve zafer!

A -
A +

l Düşünün ki Fenerbahçe’nin şu kadrosu, ilk yarıda Pendikspor kalesine isabetli şut atamadı! Çünkü akışkan bir oyun, isabetli bir paslaşma yok. Union Saint Gilloise’yi Belçika’da 3-0 yenen takım bu muydu?

 

l Düşünün ki, ilk yarı bitmeden, Fenerbahçe’nin savunma dörtlüsünden üçü sarı kartlıydı. 

 

l Düşünün ki, Fenerbahçe’nin hücum hattı, Dzeko, Tadiç ve Cengiz son derece etkisizdi. 

 

l Pendikspor’un Fenerbahçe ceza sahası civarındaki katı baskısı, kaptığı toplarla Livakoviç’in kalesinde etkili oluşu, koca takımı şaşkına çevirdi. Hele bir de Thiam’ın ortasında Halil’in uçarak kafayla topu ağlara göndermesi Fenerbahçe’nin ayarını hepten bozdu.

 

l Yine ilk yarıda Pendikspor’un “gözünü budaktan sakınmayan” futbolu sık sık faul getirdi ve maçın ikide bir kesilmesine sebep oldu. Öyle ki, sağlık ekipleri futbolcular kadar yoruldu. 

 

l Şaşırtıcı olan şu ki, İsmail Kartal, “tıkanmış” takımını sadece seyretti ilk yarıda. 

 

Devre ilaç oldu

 

l İkinci devreye çıkarken Thiam karşısında ezilen Mert Müldür ile etkisiz Oosterwolde’yi kenara alan Kartal, Osayi ve Djiku’yu sahaya sürdü ve Fenerbahçe baskılı başladı. Gol geldi.

 

l Mert Hakan’ın ceza sahası dışından müthiş golü hem takımı hem taraftarı ateşledi. Ardından bir de Welinton oyundan atılınca Fenerbahçe de Dzeko da rahatladı. Artık Fenerbahçe’ye bir kahraman lazımdı.

 

l Bitime sadece 5 dakika kala bir değil üç kahraman çıktı; Ndiaye İrfan Can’ı çizgide düşürdü, VAR’la gelen penaltıyı Batshuayi gole çevirerek Fenerbahçe’yi yeniden şampiyonluk yarışına soktu. Ferdi ve İrfan Can skoru belirledi.

 

l Galatasaray’ın 6-2 kazandığı ve Fenerbahçe’nin rekortmen başkanı Tahsin Kaya’nın vefat ettiği haftada sarı-lacivertliler son beş dakikada idam sehpasından aşağı indi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.