Arda sahayı dans pistine çeviriyor

Sesli Dinle
A -
A +

> İki takım için de bu son resmî maçın önemi büyüktü. Fenerbahçe sekiz yıl sonra bir kupayı havaya kaldırmak, Başakşehir ise abone olduğu Avrupa’ya çıkmak amacındaydı.

 

> Başakşehir bütün sezonda yaptığı hatanın toplamını bu maçta yaptı. Ahmet Touba takımın yumuşak karnıydı. Cezayirli oyuncu Arda karşısında bocalayınca Batshuayi maçı golle başlattı.

 

> Fenerbahçe hiçbir maçta yapmadığı ön bölge baskısını kupa finalinde yaptı ve rakibini çıkarmadı. Başakşehir’i çaresiz bırakan futbol, yarım saat sonra ikinci golü de getirdi. 

 

> Emre Belözoğlu acizliğe çözüm olarak 34. dakikada üç oyuncu birden değiştirdi ama gidişatı değiştirmedi. Keny, Figueiredo, Deniz gibi sezonun formda oyuncuları kayıptı. Devre biterken tabelanın Fener hanesinde 5 yazmamasının sebebi Valencia ve Batshuayi’nin hovardalığıydı.

 

> Arda Güler… Artık takımın üstünde… Onun futbol öngörüsü ve oyun zekâsına ayak uyduramıyor “ötekiler.” Dün yine her golün ve her tehlikenin içinde vardı. Bu performansı maçın tamamına yayabilirse başka denizlere yelken açar.

 

> Maç boyu ender ataklarında Fenerbahçe’nin başarılı ofsayt uygulamasına takılan Başakşehir’in 67. dakikada attığı temiz golü güme gitti. (Keny topa çıkıyor, kaleci İrfan gelip çarpıyor.)

 

> Maç öncesi Fenerbahçe’nin soyunma odasında yapılan veda konuşmaları ciddi bir motivasyon olmuş. Tebrikler!

 

MAÇIN ADAMI: Arda Güler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.