Futbol hata oyunu ama bu biraz fazla

A -
A +

> Bi kere, Beşiktaş’ın sahaya çıkan ilk on bir kadrosu için Valerien İsmael’i suçlayacak fazla bir şey yoktu. Belki Dele Alli’nin yerine Gedson Fernandes olabilirdi, o kadar. (Ki, İsmael bu değişikliği 68’de yaptı ama Alli’nin yuhalanmasına sebep oldu.)

 

> Beklendiği gibi maça baskılı başlayan taraf Beşiktaş’tı. On dakikalık bölümde ev sahibinin hızı, hakem Şansalan’ın ara ara frene dokunmasıyla biraz sekteye uğradı.

 

> Ve Bakasetas kornerinde bir yanlış paylaşım, bir Maxi Gomez kafası, ev sahibinin hesaplarını da moralini de alt üstetti.

 

> Beşiktaş’ın en fazla üretken olduğu sağ çizgide yine bir Rachid Ghezzal - Valentin Rosier iş birliği, beraberlik golünü getirdi. Ghezzal’in derin pasında Rosier’in çizgiye inip “kim dokunursa gol olur” ortasına Larsen dokunarak takımın yaktı.

 

> Meğer “hata turpunun” büyüğü heybedeymiş; Masuaku inanılmaz bir hata ile topu Trezeguet’ye attı, Mısırlı da bu ikramı sert bir vuruşla gole çevirdi.

 

> Tribünleri dolduran Beşiktaş taraftarı bu talihsiz gole mi Ghezzal’in yeniden sakatlanıp oyundan çıkmasına mı üzüleceğini şaşırdı.

 

> İkinci yarıya Beşiktaş tek kale başladı. Sağdan, soldan, ortadan her şeyi denediler. Trabzonspor Vitor Hugo ve Eren’in kritik müdahaleleri ile ayakta kaldı.

 

> 68’de “maçın çağırdığı” Cenk Tosun oyuna girdi ve Weghorst’un direkten dönen topunu ağlara göndererek “Ben daha ölmedim” mesajını verdi, skora denge getirdi.

 

> Özetle, İsmael’in değişiklikleri tuttu ama Avcı’nınkiler işe yaramadı. İlk golünü atıp moral bulmuş olan Maxi Gomez’i çıkarıp Umut Bozok’u almak ne kazandırdı hocam?

 

> Beşiktaş ise Başakşehir, İstanbulspor, Fenerbahçe ve Giresunspor maçlarında bulamadığını Trabzonspor karşısında da bulamadı.

 

MAÇIN ADAMI: Trezeguet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.