İngiltere - Fransa erken final

Sesli Dinle
A -
A +

> 2022 Dünya Kupası paketlenip arşive kaldırıldığında, üzerine şu etiket yapıştırılacak: Sürprizler kupası.

 

> Yalan yok; 1966’nın şampiyonu İngiltere karşısında, bütün hücrelerimle Senegal’i tutuyordum. Kupaların en “sürprize açık takımı” onlardı sonuçta.

 

> İki taraftan da önemli iki yıldız eksikti; Sadio Mane ve Raheem Sterling.

 

> Senegal fizik güce dayalı sağlam savunması ve arada bulduğu bir iki gol fırsatıyla İngilizleri tehdit ediyordu ama İngiltere ilk ciddi atağını yaptığı 39. dakikada golü buldu Jordan Henderson ile…

 

> İlk yarının son dakikasında “Sergen attı, şampiyonluk geldi” atağında Tümer’in yerinde Phil Foden pası verdi, Sergen’in yerinde Harry Kane turnuvadaki ilk golünü yazıverdi.

 

> Maçın bitimine yarım saat kala maç bitti! Başka bir deyişle Saka maçı yarım saat erken bitirdi. Yine Foden ortaya kesti ve Saka kalecinin üstünden şık aşırdı, takımını tura taşıdı.

 

> Olsun, Tarenga aslanları başaramadı ama Mbappe, Ronaldo, Messi, Neymar hâlâ turnuvada; birisi bunların hakkından gelecektir. 

 

Maçın adamı: Jude Bellingham

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.