Kartal gösterisi

Sesli Dinle
A -
A +

> Adana’da harika bir futbol akşamıydı. Dopdolu tribünler, şahane bir zemin, ligin iki iyi takımı… Korakor bir mücadele, karşılıklı ataklar, karşılıklı goller…

 

> Esame listesini elime aldığımda ilk şaşırdığım şey, Adana Demirspor yedekleri arasında Onyekuru, Emre Akbaba ve Gökhan İnler gibi as oyuncuların dizili olmasıydı. 

 

> Özellikle ev sahibi, sahanın her yerinde basıyor, kararlı bir şekilde rakip kaleye yükleniyordu. İlk yirmi dakika dolarken taçtan golü de buldu Adana Demirspor. Taç atışına dokunan Ömer Colley, adeta Belhanda’nın vuracağı yumuşaklığı sağladı; Faslı da gelişine şutladı, gol faslını başlattı. 

 

> Stresin her iki takımı da bolca pas hatasına zorlaması, iki takımın da yakın presi ve dar alanda kısa paslaşmalarla geçen dakikalardan sonra, ilk yarının uzatmaları oynanırken maça denge geldi. Devre boyunca Morel ve Semih’in nöbetleşe markajında kalan Aboubakar, Hadziahmetovic’in sağdan ortasına harika vurdu, kendi gol serisine yeni bir halka ekledi.

 

> İkinci yarı iki santra ile başladı. Birincisi maça başlangıç, ikincisi Gedson Fernandes’in golü içindi. 46. saniyede soldan ceza sahası çaprazında İsmail’i çalımla ekarte eden Portekizli oyuncu, uzak köşeye plaseledi. 

 

> Galipken mağlup duruma düşen Adana Demirspor şuursuzca saldırdı, Beşiktaş’ın karşı atakları ilk yarıdan daha tehlikeli olmaya başladı. Bir korner, Saiss’in ayağına Cherif Ndiaye’nin tekmesi ve penaltı… 70. dakikadaki bu vuruşu Cenk Tosun ağlara göndererek bir bakıma maçı bitirdi. 

 

> Cenk oyundan çıktığı için kaleci Ertaç’ın Gedson’u düşürmesi ile kazanılan penaltıyı Aboubakar şık bir vuruşla ağlara göndererek kendi parlak kariyerini daha da parlatırken Beşiktaş’a da farkı getirdi.

 

> Hakem Mustafa Kürşad Filiz’in karnesine bi bakalım:

 

> 49. dakikada Cherif Ndiaye’nin elle oynamasını süzemedi. 

 

> Beşiktaş’ın ilk penaltısı doğruydu. 

 

> Yardımcı hakemin kolunu çeken Vincenzo Montella’ya gösterdiği kırmızı kart doğruydu.

 

> Beşiktaş’ın ikinci penaltısı VAR ikazıyla geldi.

 

MAÇIN ADAMI: Gedson Fernandes

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.