Tarih hakemi değil golü yazar

A -
A +
Hakem 'her ihtimale karşı' çalıyor penaltıyı... Çünkü 'ya penaltıysa' tartışması 'ya penaltı değilse'den çooook ağır olur bu ülkede... Şimdi iş ekranları parselleyenlere düşüyor, bu kararı temize çıkarmak için... 
Maç boyu içimden kendi kendime konuştum durdum: ... "İlk Bursa atağında Josue araya oynadı, Galatasaray maçının beceriksiz ismi Bakambu, Atınç'ı kolay geçip aşırttı; gol. Biliç bu golü izledikten sonra Atınç'ın yerine Necip'i oynatmadığına pişman olmuştur."
...
"Bu Gökhan Töre ne kadar cesur futbol oynuyor. Üç kişinin arasına korkusuzca dalıp çıkıyor. Tamam, arada kaptırdığı da oluyor. Ama artısı eksisinden çoook fazla. Al işte yine asist, yine Demba Ba'ya attırdığı gol."
...
"Bursaspor çok kapanıyor. Maçı uzun süre tutmasını da becerdiler. Ama işe Gökhan Töre çaprazdan yine hançer gibi dalıyor Bursa defansına; çalımını atıp füzeyi çıkarıyor. Ne yapsın Harun?"
...
"Harun dedim de... Şenol Güneş Bolu'da Süleyman'ı parlatmıştı. Trabzon'da önce Nihat'ı, sonra Onur'u, sonra Tolga'yı sahneye sürdü. Son gözdesi Harun neler çıkarıyor öyle?"
...
"Bursaspor'un, Gökhan Töre'nin golünden sonraki o hırsı, iştahı... Peki, hücuma çıkmak için neden geriye düşmeyi beklediler? Maden çıkınca atıyorsun, yeden yeterince çıkmadın?"
...
"Ooo, Fernandao! Bu karate hareketine bir kırmızı gerekir ama 'komando hakemimiz' Kamil Abitoğlu sarı ile yetiniyor. Tuhaf!"
...
"Maç berabere bitiyor... Nee? Penaltı mı? Hadi canım sende! Bizim hastalığımız bu... Taraflardan biri ünlü takımsa, 'her ihtimale karşı' çalmak... Asla penaltı değil. Pozisyonda Şener adeta Kerim'in 'yanından geçiyor.' Gerilerde kalan hakem 'her ihtimale karşı' çalıyor. Çünkü 'ya penaltıysa' tartışması 'ya penaltı değilse'den çooook ağır olur... Şimdi iş ekranları parselleyenlere düşüyor, bu kararı temize çıkarmak için... Bu sezon birçok ünlü takım maçında uydurulan penaltılarda olduğu gibi... 
'Bak bak bak, basıyor.' 
'Elini oraya koydun mu sonucuna katlanacaksın.'
'Gelişi kontrolsüz.'
Devam abiciğim, devam!"
...
"Maç sonu olayları belli ölçüde mazur görülebilir. Bir takım 90 artıda haksız yere yenilmiş. Ama her zaman olayların içindeki isimler aynı; Gökhan Töre, Fernandao, Civelli vs."

MAÇIN ADAMI: Gökhan Töre

KIRILMA ANI:  Harun'un her kurtarışı 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.