"Bize haram para mı yedirdin?!."

A -
A +

Gelen müfettiş de genç bir şey ama sert mi sert, yanına yaklaşılmıyor. Hepimizi aldı bir korku!..

İnegöl’deki 1981 yılında Verem Savaş Derneği adı altında kurulan derneğin dernek kararı olmadan yapılan bir alışverişini bir fitnecinin şikâyetiyle dernek çalışanlarının hayat burnundan gelecektir.
Kısa bir süre sonra, çok geçmeden bir müfettiş geldiğini öğreniyoruz. Adam İnegöl’de hastanenin bir odasına, deyim yerindeyse postu serip yerleşiyor. Bu arada İnegöl’de bir dedikodu ki almış başına gitmiş.
Bizim yani Hükûmet Tabipliğinin, Verem Savaş Dispanserinde yolsuzluk yaptığımız, vatandaştan zorla para topladığımız, zimmetimize geçirdiğimiz, daha nice dedikodular...
Gelen müfettiş de genç bir şey ama sert mi sert, yanına yaklaşılmıyor. Hepimizi aldı bir korku. Adam hastanenin bir odasına iyice yerleştiği için zamanı da çok, keyfine göre her gün elindeki listeye göre bizden bir arkadaşı çağırıyor, akşama kadar sorguya suale çekiyor iflahımızı kesiyor...
Bu arada işin garibi, o zamana kadar hiç duymadığımız hiç görmediğimiz bir şekilde dernek yönetim kurulunda olan bizim doktoru, sağlık memuru abiyi ve Verem Savaş Dispanserindeki o arkadaşımızı karakola aldırıyor.
Güya soruşturmanın selameti bakımından ifadeler bitene kadar böyle bir yola başvuruyormuş. Ancak millet bunları duydukça bizim artık yolsuzluk yaptığımıza iyice kanaat getirmişti.
Dedikodu daha fazla artarak devam etti gitti… Milletin ağzı torba değil ki büzesin.
Aslında hesaplar ortada, makbuzlar ortada. Kimsenin cebine giren bir kuruş yok… Ama gel de millete anlat, elden bir şey gelmiyor.
Neyse bizim sorgumuz devam ederken karakoldaki arkadaşlarımızın da fazla bir sıkıntısı olmuyor. Gerçi oradaki görevli memurlar bizim arkadaşlara sağ olsunlar çok iyi davranıyorlar. Bizimkiler evde oldukları kadar rahat ama bu yanlış anlaşılma herkesi çok derinden üzüyor.
Zaten onlar da bizi tanıyor ve hiçbir hatamızın olmadığını onlar da iyi biliyorlar. Hâsılı soruşturma birkaç gün sürüyor, dedikodular da her geçen gün artarak devam ediyor. Bu arada bizim sağlık memuru abimizin hanımı da milletin dolduruşuna gelerek sanki yirmi yıllık kocasını hiç tanımamış gibi karakola gidip kocasının yüzüne karşı haykırmasın mı?
“Tu sana yazıklar olsun! Sen nasıl adamsın? Milletin parasını nasıl zimmetine geçirirsin? Bize haram para mı yedirdin?!.” DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.